افزایش دوبرابری تعاملات بین‌المللی در حوزه علم و فناوری در دستورکار است
عکس تزئینی است

شیراز-ایرنا-معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در نظر داریم امسال به افزایش دوبرابری تعاملات با خارج از کشور بپردازیم‌،‌ گفت: امیدواریم دانشگاه شیراز به عنوان یک مدل موفق در این زمینه بتواند در دیگر مراکز علمی الگوبرداری شود.

علی حسینی شنبه در آیین افتتاحیه دفتر تعاملات علم و فناوری در دانشگاه شیراز اظهار کرد: برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه علمی و فناوری برنامه‌های جامعی داریم تا از این طریق بتوانیم با کشورهای دیگر در زمینه تبادل فناوری همکاری‌های مشترک داشته باشیم.
وی به راه‌اندازی دفتر تعاملات علم و فناوری اشاره کرد و گفت: زمانی که این کار را آغاز کردیم تصمیم بر این بود که کار اطلاع رسانی و تبلیغاتی نکنیم. ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا به منظور بهره‌گیری از پتانسیل های علمی و حرفه‌ای متخصصین و پژوهشگران ایرانی خارج از کشور از ظرفیت همین افراد در بحث تبلیغات و اطلاع‌رسانی استفاده کنیم.
معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان ایرانی که عمدتا فارغ‌التحصیل ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا هستند درخواست خود را در سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور ثبت کردند و تاکنون هم همکاری و تعامل خوبی با بخش خصوصی،دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها داشته‌اند.
وی بیان داشت: مرکز تعاملات بین‌الملل دانشگاه شیراز سال ۹۵ به عنوان یک پایگاه به پایگاه‌های تخصصی کشور اضافه شد و تاکنون تعامل خوبی با دانشگاه داشته‌ایم اما هنوز نیاز به انسجام بیشتری داریم.
حسینی با اشاره به اینکه این دفتر توسط شبکه‌هایی از متخصصان که تجربه حضور در خارج از کشور داشته‌اند ایجاد شد، گفت: تجربه ۶ یا هفت سال گذشته نشان می‌دهد که اگر افراد احساس کنند تأثیرگذار هستند و وقتشان در این مرکز به هدر نمی‌رود، دغدغه‌های مالی در اولویت سوم یا چهارم آنها قرار می‌گیرد.
وی گفت: تمام تلاش ما این بوده که تمامی کسانی را که در این سامانه فعالیت‌های خود را آغاز می‌کنند به عنوان یک پروژه نگاه کنیم و تنها به ثبت‌نام، تأیید و حمایت مالی افراد و سپس رها کردن آنها اکتفا نکنیم.
حسینی با بیان اینکه پایگاه‌های تخصصی به عنوان صف وظیفه اصلی را به عهده دارند، گفت: وظیفه دانشگاه‌ها در این حوزه بسیار مهم است و این اتفاق که در دانشگاه شیراز افتاد می‌تواند مُدل موفقی برای سایر دانشگاه‌ها باشد و در پایان سال شاهد گزارش خوبی از این اتفاق باشیم‌.
وی در دسترس بودن و شفاف بودن سیستم  را از ویژگی‌های مهم این مرکز دانست و افزود: نیاز است فرآیند مشخصی برای متخصصانی که از خارج کشور می‌آیند و یا خارجی‌هایی که می‌توانند به توسعه علم و فناوری در کشور کمک کنند در هر دانشگاه تعریف شود.
حسینی اظهار کرد: در نظر داریم امسال این برنامه را توسعه دهیم و امیدواریم دانشگاه شیراز به عنوان یک مدل موفق بتواند تکثیر شود.
معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: گزارش‌ها از اجرای پروژه‌ها باید به صورت ماهیانه ارائه شود تا ما بتوانیم پرداخت‌ها را به موقع انجام دهیم و به این بخش از تعهدات‌مان عمل کنیم

در این آیین اعلام شد که دفتر تعاملات علم و فناوری دانشگاه شیراز با هدف استفاده مناسب از سرمایه انسانی علمی و حرفه ای با حمایت مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای نیل به اهداف بلند مدت چشم انداز علمی کشور ذیل مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیرازتاسیس شد.
این دفتر ماموریت دارد با بررسی درخواست ها، تسهیل جذب و استفاده موثر ازحمایت های مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری از پروژه های تحقیقاتی، فناورانه و کارآفرین پشتیبانی کرده و به منظور برقراری ارتباط موثر میان متخصصین غیر مقیم، دانشگاه شیراز و ارگان های ذی ربط به ایفای نقش می پردازد.
ترغیب، تسهیل و ایجاد انگیزه برای بازگشت متخصصان ایرانی غیر مقیم و اقناع نخبگان جهت ماندگاری به منظور صیانت از منابع انسانی کشور از اهداف شکل گیری این دفتر است.
این دفتر همچنین تلاش خواهد داشت که شرایط انتقال تجارب، مهارت ها، روش های خدماتی نوین توسط متخصصان ایرانی خارج از کشور به داخل را فراهم کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha