مبارزه با مواد مخدر نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و هوشمندانه است

اراک - ایرنا - سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی استانداری مرکزی گفت: مبارزه با مواد مخدر نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و هوشمندانه است و این مهم باید از سوی دستگاه‌های متولی مدنظر ویژه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا از استانداری مرکزی،"بهنام نظری" عصر چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی افزود: در راستای مبارزه با مواد مخدر اقدامات فرهنگی و مقابله‌ای متعددی انجام شده اما آنگونه که باید ملموس نیست چرا که اگر شمار فعالیت های فرهنگی بالا نبود، اکنون تعداد معتادان و همچنین سکونتگاه‌های غیررسمی بیش از این بود، هر چند این تعداد نیز برازنده نظام نیست.

وی تاکید کرد: تا زمانی که تجهیزات و اعتقاد و باور را در یک مسیر قرار ندهیم و در این راستا تعامل و هم افزایی وجود نداشته باشد به طور حتم نمی توان راه به جایی برد چرا که وجود معتاد متجاهر برای سیما و منظر شهری نیز زیبنده نیست و این امر فرهنگ و تمدن نظام را زیر سوال می برد.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: انجام اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه در امر مبارزه با مواد مخدر برای جوانان و نسل آتی جامعه هزینه نیست بلکه یک سرمایه محسوب می‌شود و در این راستا با فرهنگسازی مناسب و اقدامات جهادی از سوی دستگاه‌های اجرایی ذیربط، گام‌های موثری برداشت. 

نظری ضمن تاکید بر اینکه نمی‌توان منکر روند افزایشی استفاده از مواد مخدر میان قشر بانوان شد گفت: شهرها ویترین هستند، اما انجام اقدامات فرهنگی در روستاها در راستای مقابله با مواد مخدر نیز یک ضرورت است و باید اذعان داشت انجام اقدامات فرهنگی زمان و مکان نمی‌شناسد و این مهم باید متناسب با فرهنگ و هویت هر منطقه باشد تا نتایج مثبت آن ملموس و مشهود باشد.

وی ادامه داد: رسیدگی به مراکز ماده ۱۵ نیز نباید مغفول باقی بماند و نیاز است در این راستا علاوه بر فرهنگسازی از ظرفیت بخش خصوصی و خیرین نیز بهره گیری کرد.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اشاره کرد: این استان،  استانی صنعتی است که در حوزه کارگری نیز با چالشهایی مواجه است و باید نسبت به این موضوع حساس بود چرا که کارگران به عنوان ارزشمندترین سرمایه های اقتصادی و صنعتی مطرح هستند و حفظ این منابع انسانی باید مدنظر ویژه قرار گیرد. 

نظری‌ خاطر نشان‌کرد: آموزش، تربیت و انجام اقدامات فرهنگی، زمانبر و نیازمند استمرار و هوشمندسازی است و مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر باید هدفمند و با تعامل و هم افزایی دستگاه‌های فرهنگی متولی صورت گیرد.

وی بیان داشت: استان مرکزی شاهراه ترانزیتی است و باید دستگاههای متولی در امر مبارزه با مواد مخدر در این راستا با جدیت بیشتری ورود کنند و با تعامل و همکاری اتاق‌های فکر و پژوهشگران دانشگاهی علل و عوامل جدید در حوزه مواد مخدر بررسی و راهکارهای ویژه ای ارائه شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست بیان داشت: در بحث مواد مخدر آسیب های زیادی کشور و به تبع آن استان را تهدید می‌کند که اکنون مواد مخدر جدیدی با عنوان "دستمال و آدامس" در جامعه وارد شده که برای مسئولان نیز شناخته نشده است.

دکتر سید" محمد جمالیان" افزود: آگاه سازی و شناساندن این نوع مواد مخدر به دانش آموزان و دانشجویان و همچنین خانواده ها امری ضروری است چرا که زنگ خطر بزرگی در جامعه محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: مواد مخدر جدید که اکنون در جامعه ساخته می‌شود به جسم و روح جوانان آسیب‌های زیادی وارد می‌کند که نیاز است راهکارهای ویژه ای در راستای اقدامات مقابله ای از سوی دستگاه‌های متولی ارائه کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: اکنون تبلیغات سوء و بسیار گسترده ای در فضای مجازی  مبنی بر بی ضرر بودن مواد مخدر گیاهی در حال فراگیر شدن است که باید در این راستا اقدامات ایجابی صورت گیرد و به صورت منسجم ورود کرد.

"سینا دلشادی" گفت: پس از اعلام طالبان درخصوص ممنوعیت کشت خشخاش، گذشته از افزایش قیمت، بسیاری از ذینفعان به کشت و کارهای خانگی، محلی و مزرعه ای روی آوردند که نیاز است بخشداران و دهیاران نسبت به این مهم حساس باشند و با جدیت ورود کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha