۸۰ کیلومتر تا کیسه خون

کرمان- ایرنا- بیماران تالاسمی در شهرستان قلعه‌گنج هر ۲ هفته برای دریافت کیسه خون باید به شهرستان‌های دیگر استان مثل کهنوج، جیرفت یا کرمان بروند و دستکم مسافت ۸۰ کیلومتری را طی کنند.

به گزارش ایرنا رنج سفر در این مناطق محروم جنوب استان کرمان، خطر حوادث احتمالی سوانح رانندگی و هزینه های مالی هر ۲ هفته سفر سبب‌ساز مشکلاتی برای این بیماران شده اما آنطور که دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که خدمات رسانی به جنوب استان را زیرپوشش دارد نوید می دهد طی ۲ تا سه ماه دیگر مشکل این بیماران حل و خدمات رسانی در همان شهرستان قلعه گنج انجام خواهد شد زیرا تجهیزات موردنیاز برای این شهرستان و یک شهرستان دیگر مشابه تهیه شده و منتظر نهایی شدن ساخت ساختمان هستند.

خبرنگار ایرنا مستقر در قلعه گنج در گفت وگو با برخی بیماران تالاسمی به تشریح مسائل و مشکلات آنان پرداخت و در ادامه نیز پاسخ مسئولان علوم پزشکی جیرفت را جویا شد که اعلام کردند همه ظرفیت ها را به کار گرفته اند که حتی زودتر از ۲ ماه مشکل این افراد در قلعه گنج حل شود اما در نهایت طی ۲ تا سه ماه حل خواهد شد.

شمار بیماران تالاسمی ساکن در شهرستان قلعه گنج در ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان افزون بر ۶۰ نفر اعلام می شود.

مشکلات از زبان مردم

یدالله ماندگاری از شهروندان ساکن در قلعه گنج که خودش بازنشسته شبکه بهداشت است دختر ۱۹ ساله مبتلا به تالاسمی دارد که هر ۱۴ روز یکبار باید برای دریافت خون او را به سایر شهرستان ها از جمله کهنوج ببرد.

وی به هزینه های این سفر مخصوصا اگر مجبور شوند با وسایل نقلیه غیرشخصی بروند اشاره می کند و می افزاید: عمدتا برای دریافت خون به بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج مراجعه می کنیم.

ماندگاری اظهار می دارد که دختر وی گروه خونی o دارد که بعضی مواقع با کمبود این نوع خون مواجه می شوند.

این شهروند درخواست دارد که مسئولان متولی زمینه ای را ایجاد کنند که اگر این افراد پس از طی مسافت از یک شهرستان دیگر برای دریافت خون مراجعه کردند، با مشکل یا کمبودی مواجه نباشند.

وی می گوید که طی نامه نگاری به مسئولان شهرستان درباره کمبودها از جمله ضعف زیرساخت ها و نیز کمبود داروهای تخصصی بیماران تالاسمی نیز خواهان توجه متولیان و حل مشکلات شده و فرماندار هم بر حل مشکل تاکید کرده و پیگیری ها در جریان است.

زهره ماندگاری از مددجویان کمیته امداد و اهل منطقه زَر در شهرستان قلعه گنج نیز دختر ۲۰ ساله ای دارد که باید هر ۲ هفته یکبار به کهنوج برود.

وی که می گوید برای تامین هزینه های تردد با مشکل مواجه است از مسئولان متولی تقاضا دارد برای دریافت خون در بیمارستان نیز فرآیندهای اجرایی تسهیل شود.

پای صحبت مدیر شبکه بهداشت

عباس پالش مدیر شبکه بهداشت و درمان قلعه گنج نیز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا توضیح  داد: در شهرستان ۶۵ بیمار تالاسمی ماژور داریم که هر ۲ هفته یکبار برای دریافت خون به بیمارستان های شهرستان های کهنوج و جیرفت و نیز مرکز تالاسمی کرمان مراجعه می کنند.

پیشرفت ۸۵ درصدی پروژه

وی با بیان اینکه ساختمان دیالیز و تالاسمی شهرستان قلعه گنج با ۲۰۰ مترمربع مساحت به همت خیران بهداشتی در حال احداث است اظهارداشت: این پروژه که ۲ میلیارد تومان هزینه دارد تاکنون از بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و تلاش داریم تا ۲ ماه آینده به بهره برداری برسد.

به گفته پالش همه تجهیزات بخش تالاسمی شامل بانک خون، ساکشن،_پمپ خون، تخت اطفال، تخت بستری و الکتروشوک از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهیه شده و به محض اتمام کار ساختمان، تجهیز و بهره برداری می شود.

به گفته وی بخش دیالیز برای ارائه خدمات به بیماران چندسالی است که در بیمارستان شهدای قلعه گنج راه اندازی شده است.

این مسئول افزود: تمامی خدمات برای بیماران تالاسمی به صورت رایگان انجام می شود.

وی بیان کرد: بهورزان و کارشناسان بهداشتی ما به افرادی که مشکل تالاسمی مینور داشته باشند مرتب توصیه می کنند که زمان بارداری آزمایش های لازم را برای جلوگیری از تالاسمی ماژور انجام دهند و آزمایش ها نیز تا قبل از هفته دوازدهم رایگان است.

توضیحات رییس علوم پزشکی جیرفت

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از تزریق هشت هزار و ۷۰۲ واحد خون به بیماران تالاسمی جنوب کرمان طی سال جاری خبر داد.

دکتر علی اصغر خیرخواه تعداد بیماران تالاسمی حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت (جنوب کرمان) را ۴۴۹عدد برشمرد و گفت: بیماران تالاسمی در این منطقه از سه مرکز جیرفت، کهنوج و رودبارجنوب خدمات دریافت می کنند.

حل مشکل تالاسمی‌ها در قلعه گنج و رودبار تا ۲ ماه آینده

وی از راه‌اندازی بخش تالاسمی در بیمارستان های شهرستان های قلعه گنج و رودبارجنوب طی ۲ تا نهایت، سه ماه آینده خبر داد و گفت: تمامی تلاش خود را برای خدمات رسانی به بیماران تالاسمی و دیگر حوزه ها در کمترین مسافت زمانی انجام می دهیم تا بیماران خدمات مورد نیاز را در شهرستان خود دریافت کنند.

علت کمبودها از زبان رییس دانشگاه
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که اواخر سال گذشته این مسئولیت را پذیرفته، پراکندگی جمعیت، وسعت زیاد منطقه جنوب کرمان و عدم توجه به ایجاد زیرساخت ها طی سالیان گذشته را علت کمبود امکانات دانست و گفت: تمامی تلاش خود را برای رفع محرومیت این منطقه به کار می گیریم.

خیرخواه به خدمات ارایه شده بیماران تالاسمی در جنوب کرمان اشاره کرد و این خدمات را شامل تزریق خون، ارایه دارو، خدمات درمانی شامل ویزیت و بستری، توزیع بسته های حمایتی، ارایه خدمات دندان پزشکی، معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات، توزیع پمپ دسفرال و آزمایشات برشمرد.
وی ادامه داد: تمامی این خدمات به صورت رایگان به بیماران تالاسمی ارایه می شود.
خیرخواه به خدمات ارایه شده در بخش دارویی بیماران تالاسمی منطقه جنوب کرمان اشاره و تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۸۷۱ هزار و ۲۱۲ قرص و آمپول مختص بیماران تالاسمی به صورت رایگان به بیماران تالاسمی جنوب کرمان ارایه شد.
وی همچنین از معرفی ۵۴ بیمار تالاسمی برای دریافت تسهیلات بانک در جنوب کرمان خبر و داد و ۴۸۵ ویزیت رایگان را از جمله خدمات ارایه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی جیرفت طی سال جاری برشمرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در ادامه از توزیع  ۸۲ پمپ دسفرال به صورت رایگان بین بیماران تالاسمی جنوب کرمان خبر داد و قیمت تقریبی هر دستگاه را بیش از ۲ میلیون تومان اعلام کرد.
وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون همچنین ۸۸۴ بسته حمایتی رایگان بین بیماران تالاسمی جنوب کرمان توزیع شده است.
خیرخواه ادامه داد: همچنین طی این مدت لوازم مصرفی دفروکسامین و تمامی آزمایش های بیماران تالاسمی جنوب کرمان به صورت رایگان انجام ‌و ارایه شده است. 
وی گفت: مردم در صورت مواجه با هرگونه مشکلی در زمینه بیماران تالاسمی با شماره ۰۳۴۴۳۲۶۴۵۱۸ تماس برقرار کنند.

دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خدمات رسانی به هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، قلعه گنج، رودبارجنوب، کهنوج، منوجان و فاریاب را زیر پوشش دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha