به گزارش خبرنگار ایرنا، مالک رحمتی روز دوشنبه در مراسم تجلیل از واقفان و پیشکسوتان موزه رضوی و رونمایی از یک قالیچه نفیس دوره صفوی افزود: در فرهنگ و تمدن اسلامی، میراث و تاریخ، اهمیت قابل توجهی دارند چرا که برای تصمیم گیری بهتر باید بدانیم که در گذشته چه اتفاقاتی افتاده است و گذشته، چراغ آینده است.
وی با بیان این که ما نسبت به تاریخ و میراث وظیفه سنگینی داریم ادامه داد: باید میراث خود را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم چرا که امام علی(ع) فرمود کسی که تاریخ را بخواند بینا میشود و کسی که بینا شود میفهمد و کسی که بفهمد علم پیدا میکند.
قائم مقام تولیت آستان قدس گفت: باید از میراثی که داریم بهترین خروجی را بگیریم و آن را به زائران حرم مطهر رضوی و بازدیدکنندگان موزه منتقل کنیم. امروز وظیفه داریم که با علم روز و نوآوری، بهترین بهره برداری را از موزه ها انجام دهیم و کار سنگینی بر عهده ماست چون تحقق تمدن بزرگ ایران اسلامی جهاد میخواهد و جهاد تبیین در موزه و کتابخانههای آستان قدس باید با تلاش بیشتر و قرائتهای جدید انجام شود.
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم در این مراسم گفت:این آستان پایگاه جهاد مقاومت و فرهنگ است و همان طور که مرزبان میراث ملموس هستیم به میراث ناملموس هم باید توجه کنیم و مهمترین میراث، هویت و فرهنگ ماست که جزئی از میراث ناملموس است.
حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: در آستانه سوم خرداد و سالروز فتح خرمشهر هستیم و باید به نسل جوان بگوییم که چگونه با دست خالی مقابل دشمنان پیروز شدیم و رزمندگان ما عزت آفرینی کردند و اگر رشادت های دوران دفاع مقدس را منتقل نکنیم به وظیفه خود عمل نکردهایم.
وی ادامه داد: به همت مسوولان آستان قدس رضوی موزه جامع رضوی در مساحت ۶۳ هزار مترمربع در حال ساخت است.
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در آیین بزرگداشت روز جهانی موزه که با حضور مدیران موزه های کشور و نمایندگان یونسکو و ایکوم برگزار شد از ۲۷ موزه منتخب کشور که از بین ۷۰۰ موزه انتخاب شده بودند موزه آستان قدس رضوی امسال در هشت شاخص برتر شناخته شد. حسینی افزود: این در حالی است که این مجموعه پارسال در ۶ شاخص و در سال ۹۷ در یک شاخص برتر شده بود.
امروز یک قالیچه مربوط به دوره صفوی با طرح افشان شاه عباسی و گره متقارن، زمینه لاکی، دارای یک حاشیه و ۲ زنجیره و در ابعاد ۱۴۱ در ۱۸۵ سانتی متر و از جنس تار و پود پنبه و پرز پشم که در دوره صفویه در تبریز بافته شده برای نخستین بار در موزه فرش رضوی رونمایی شد.
همچنین نمایشگاه خطاطی با عنوان "در قلمرو خطاطان" از آثار خوشنویسان دورههای تیموری، صفوی، قاجار و معاصر در موزه فرش گشایش یافت که این نمایشگاه تا چهارم خرداد ادامه دارد.
موزههای حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) شامل سه موزه قرآن و نفایس، فرش و موزه مرکزی و ۱۶ گنجینه مختلف است که حدود هشت هزار قلم اشیای موزهای در آنها نگهداری میشود.
موزه مرکزی آستان قدس رضوی با گنجینههای تاریخ حرم مطهر رضوی، تمبر، سکه و اسکناس، ساعت، نجوم، ظروف، اسلحه، هنرهای تجسمی و آبزیان در صحن کوثر حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) قرار دارد.
گنجینه هدایای رهبر معظم انقلاب نیز ۲۲ بهمن سال ۱۳۷۳ در طبقه همکف ساختمان موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی افتتاح شده است.
نظر شما