۲ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۲۷
کد خبر: 84763815
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یک قرقبان برای هر ۲۷ هزار هکتار جنگل در باشت وجود دارد

گچساران- ایرنا- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود نیرو در بخش حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری باشت گفت: هم‌اکنون به ازای هر ۲۷ هزار هکتار جنگل یک نفر نیروی حفاظتی در این شهرستان مشغول فعالیت است.

گودرز باقری فرد روز دوشنبه در نشست ستاد بحران باشت افزود: این در حالی است که بر اساس نرم جهانی به ازای هر۶هزار هکتار جنگل یک نیروی حفاظتی باید فعال باشد که این امر به دلیل کمبود  نیرو و اعتبارات امکان‌پذیر نیست.

وی مساحت شهرستان باشت را ۹۸ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: ۹۰ درصد از مساحت این شهرستان معادل ۸۹ هزار هکتار را اراضی ملی تشکیل می دهد که از این میزان اراضی ملی ۸۱ هزار هکتار جنگل و هشت هزار هکتار مرتع می باشد.

باقری فرد با بیان اینکه ۶ منطقه بحرانی در زمینه آتش سوزی در شهرستان باشت وجود دارد افزود: این مناطق شامل کوه عنا، لار، خامی، مورد و منطقه شلالدون و پیچاب است.

وی  ابراز کرد: در سال گذشته ۱۵ فقره آتش سوزی در مناطق مختلف شهرستان باشت رخ داد که بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی ملی این منطقه در این آتش سوزی ها طعمه حریق شدند.

باقری فرد تصریح کرد: مهمترین آتش سوزی این شهرستان در سال گذشته در منطقه سخت گذر کوه لار بوده که بر اثر آتش زدن پسماند مزارع رخ داد و در این آتش سوزی بیش از ۳۰۰ هکتار از جنگل و مراتع این منطقه سخت گذر طعمه حریق شد.

وی  تصریح کرد: در زمینه آتش سوزی اراضی ملی این شهرستان در سال گذشته چهار فقره پرونده تشکیل و به دستگاه قضایی ارسال شده و انتظار می رود دستگاه قضا در اسرع وقت نسبت به اقدام صدور رای این تعداد پرونده اقدام کند.

باقری فرد ابراز کرد: در ۱۵ سال گذشته هیچ گونه جذب نیرویی در این استان انجام نشده و ادارات منابع طبیعی این استان بویژه باشت با پست خالی مواجه هستند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد  افزود: کمبود نیروی انسانی بزرگ‌ترین چالش منابع طبیعی باشت است و هم اکنون این اداره دارای  چهار نیرو است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این شهرستان در هنگام حریق، انتظار می رود  همه دستگاه‌های بویژه خدمات‌رسان ، بخشداری ها، دهیاری ها و نیروهای مردمی  همکاری داشته باشد.

 وی گفت: آتش زدن پسماند مزرعه  موجب  کشانده شدن حریق  به جنگل ها و مراتع می شود که طبق قانون جرم است.

باقری فرد اظهار داشت: کانون افت خشکیدگی بلوط از ۸۹ در منطقه شلالدون بوده است.

 وی با بیان اینکه آفت پروانه برگ خوار سفید موجب خشکی بلوط می شود گفت:  کانون شیوع آفت پروانه برگ خوار سفید در جنگل‌های باشت بوده و این آفت در حال گسترش است.

تشکیل تیم‌های واکنش سریع اطفا حریق در کهگیلویه و بویراحمد

 معاون اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: اداره کل محیط زیست استان برای مقابله به موقع با آتش سوزی احتمالی جنگل های استان پنج تیم واکنش سریع تشکیل داده چرا که در آتش‌سوزی جنگل‌ها سریع و رسیدن و مدیریت موضوع مهم است.

جمشید عبدی پور بیان کرد: طرح پیشگیری،  مهار سریع آتش ‎سوزی‎‌ها و احیای جنگل باید در این استان تدوین شود و با اجرای این طرح می توان اعتبار لازم را جذب کرد.

یک قرقبان برای هر ۲۷ هزار هکتار جنگل در باشت وجود دارد

وی ابراز کرد: دنا یکی از مهمترین ذخیره گاه‌های زیست کره به شمار می رود  که سالانه اعتبارات مناسبی در این زمینه جذب ، و در این طرح هزینه می شود.

وی ادامه داد: در این طرح از ظرفیت تشکل های زیست محیطی و در زمینه مهار آتش سوزی، پایش، آموزش جوامع محلی استفاده شده که  در کاهش وسعت و مهار آتش سوزی نقش مهمی داشته است.

عبدی پور اظهار داشت:  پاسگاه محیط بانی منطقه حفاظت شده جنگلی کوه لار به دلیل کمبود نیرو هم اکنون تعطیل است.

۸۰ درصد درختان بلوط باشت در معرض خطر آفت پروانه برگ خوار سفید هستند 

فرماندار باشت با تاکید بر اینکه آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگل‌های بلوط این منطقه است گفت: در صورت کنترل نشدن  این آفت ۸۰ درصد از جنگل ها این مناطق دچار خسارت خواهد شد.

نادر گرامی با بیان اینکه آفت پروانه برگ خوار سفید موجب خشکی بلوط می شود گفت: سطح شیوع این آفت در جنگلهای این شهرستان، امسال بیش از ۲۰ هزار هکتار بوده و در حال گسترش است.

وی تصریح کرد: امسال درختان بلوط منطقه چهار راه گشین، تلخاب بیدک، تلخاب میرعلی بخش، پنبه‌ زار،  نارگ موسی، تلچگاه، آبدگاه، ملیتم و کوه دهک دچار آفت پروانه برگ خوار سفید شدند.

گرامی بر لزوم  فرهنگسازی در زمینه جلوگیری از آتش سوزی در مراتع، تاکید کرد و گفت: به‌ منظور جلوگیری از آتش سوزی و نگهداری این مناطق باید فرهنگسازی شود.

وی  ابراز کرد: باید از ظرفیت انجمن های مردمی و همیاران طبیعت و سمن ها  در امر آموزش به نحو احسن استفاده کرد.

گرامی ابراز کرد: یکی از مشکلات روستاهای این شهرستان هم اکنون کمبود آب آشامیدنی است که این معضل باید در اسرع وقت از سوی متولیان امر برطرف شود.

فرماندار باشت افزود: قطعی گسترده برق منجر به بروز مشکلاتی در این شهرستان شده است.

شهرستان ۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha