به گزارش ایرنا، مظفر النواب، ادیب و شاعری که هرگز از عقیده خود عقب ننشست و تا آخرین لحظات زندگی خود به نسل شاعران اعتراض همانند الجواهری ، البیاتی ، مطر و السیاب وفادار ماند، امروز در ۸۸ سالگی درگذشت.
النواب در سال ۱۹۳۴ میلادی در بغداد متولد شد، در دانشگاه بغداد درس خواند و بعدها وارد فعالیت سیاسی شد.
ریشه او به خانواده نواب می رسد که گفته می شود از سلاله امام موسی کاظم (ع) است. جد پدری او مسلط به شعر عربی و فارسی بود.
او شعر عامیانه و کوچه بازاری عرب را به قله آن رساند و این صعود، نتیجه همنشینی متواضعانه او با فقرا و به حاشیه رانده شدگان مستضعف جامعه بود.
یکی از قصاید معروف او «القدس عروس عروبتکم» (قدس عروس عربیت شما) است که در آن سران عرب مدعی دفاع از فلسطین را به شماتت گرفت، از انفعال آنها در قبال قضیه قدس انتقادهای گزنده ای کرد و گفت آنچه گفت.
او را یک شاعر سرکش معترض در برابر انفعال و وادادگی سران عرب می شناسند؛ آخرین بازمانده نسل شاعران معترض؛ معارضی که سال ها تحت تعقیب و زندان در عراق و خارج آن بود و در شهرهایی مانند بیروت و دمشق از دست حاکمان وقت عرب سرگردان می شد اما از شعر انتقادی دست بر نمی داشت.
مظفر النواب سال ها تابوتش را بر دوش خود می کشید در کوچه پس کوچه های عراق و لبنان و سوریه. او همیشه درد داشت برای عراق، برای فلسطین، یمن و تمام جهان. از این زاویه، زندگی شاعر هم شاعرانه بود از حیث درد.
اسعد البصری نویسنده عراقی درباره او می گوید: کدام یک از ما ۸۸ سال عمر خواهد کرد؟ او مانند خودش زندگی کرد آن گونه که باید می بود. النواب آزاده زیست و آزاده گذشت.
شاعر سرکش، نهایتا پس از جدالی طولانی با بیماری در بیمارستان الشارقه امارات تسلیم مشیت پروردگار شد و مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دستور داد تا با هواپیمای ریاست جمهوری عراق، پیکر شاعر را به خاک کشورش بازگردانند.
نظر شما