جواد اسماعیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تلقیح و آبستنی در یک واحد گاوداری صنعتی یکی از مهمترین عوامل موفقیت آن مجموعه است و هرچه دقت و کارآیی این کار بیشتر باشد، نرخ آبستنی و بهطبع آن تولد گوساله و بازدهی اقتصادی افزایش خواهد یافت.
وی گفت: با هدف ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای بخش دام در شهرستان فردوس و سرمایهگذاری بخش خصوصی، واژینوسکوپ دوربیندار با قابلیت تلقیح مصنوعی یا تفنگ تلقیح مصنوعی بصری (دوربیندار) تهیه شد و فردوس اولین شهرستان خراسان جنوبی و از معدود مناطق کشور است که دامداران و بهرهبرداران میتوانند از این ابزار دانشبنیان بهرهمند شوند.
رییس شبکه دامپزشکی فردوس، افزایش بازدهی و گیرایی تلقیح مصنوعی، بررسی وضعیت سلامت دستگاه تناسلی دام ماده، بررسی مشکلات و ناهنجاریهای آن با امکان ثبت فیلم و عکس و امکان استفاده در فعالیتهای آموزشی را از مزایای این ابزار عنوان کرد.
وی اظهار داشت: از آنجایی که عمل ملامسه و تشخیص با ملامسه در استفاده از این دستگاه حذف میشود انجام تلقیح بسیار ساده و در عین حال دقیق خواهد بود و نیاز به قدرت بدنی ندارد.
اسماعیلی افزود: این ابزار قابل استفاده برای گاو، اسب، الاغ و شتر است و با استفاده از پوششهای محافظتی، امکان انتقال بیماری بین دامها نیز کاهش مییابد.
نظر شما