انگیزه فتح اورست هر مشکلی را آسان می‌کند؛ روی بام جهان احساس رهایی داشتم

تهران- ایرنا- کوهنورد زن ایرانی فاتح اورست با اشاره به مشکلات پیش روی فتح بام جهان گفت: لذت فتح اورست و انگیزه رسیدن به بام جهان موجب غلبه بر تمام مشکلات خواهد شد و من در زمان فتح اورست احساس رهایی و سبکی داشتم.

افسانه حسامی‌فرد در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به هدف‌گذاری خود برای فتح بام جهان اظهار داشت: ۴۶ سال سن دارم و بیش از ۲۰ سال تجربه کوهنوردی. در این مدت قلل زیادی را فتح کردم و در حدود یک دهه نیز به صورت حرفه‌ای این رشته را دنبال می‌کنم. رشته تحصیلی من نیز پزشکی و اکنون نیز پزشک کوهستان هستم. ادغام رشته ورزشی و تحصیلی به من کمک کرد تا بتوانم بام جهان را راحت فتح کنم.

وی افزود:‌ البته در این مسیر بسیاری از کسانی که به دنبال فتح اورست بودند، از من مشورت پزشکی گرفتند. در ذهنم همیشه تصور فتح اورست را داشتم و مطمئن بودم که یک روز به آن خواهم رسید البته فتح بام جهان راحت نبود بلکه مشکلاتی در مسیر قرار دارد که ممکن است هر کوهنوردی را از صعود باز دارد.  

زن ایرانی فاتح اورست ادامه داد: بخشی از این مشکلات به ارتفاع و کمبود اکسیژن بازمی‌گردد و بخشی نیز از آن به سرمای مسیر مربوط می‌شود. برای یک صعود کامل به بیش از یک ماه زمان نیاز است. باید چند مرتبه تا ارتفاعات مختلف صعود کنیم تا بدن با شرایط سازگار شود. هیچ صعودی به اورست یکباره نیست بلکه نیاز به «هم‌هوایی» دارد. در این بخش کوهنورد چندبار تا ارتفاعات میانی رفته و برمی‌گردد و منتظر زمان لازم برای صعود نهایی خواهد ماند. من بعد از چند صعود تا مسیرهای میانی، صعود نهایی را در ۶ روز انجام دادم و این صعود از کمپ یک شروع شد و تا ارتفاع و بازگشت نیز ادامه داشت. رسیدن به بام جهان و سازگاری بدن راحت نبود اما به عشق فتح اورست آن را تحمل کردم.  

حسامی‌فرد اضافه کرد: برای یک صعود تاریخی تنها آمادگی جسمانی لازم نیست بلکه باید آمادگی ذهنی نیز وجود داشته باشد. مسیر سخت و پرخطر و صبر و استقامت بدنی لازم است. باید انرژی لازم ذخیره شود. من پیش از فتح اورست قله ماناسلو را برای صعود انتخاب کردم. این قله در جمع ۱۴ قله بالای هشت هزار متر دنیا قرار دارد. بعد از فتح این قله بود که توانستم آمادگی لازم را برای فتح اورست کسب کنم. قله ماناسلو در پاییز ۱۴۰۰ فتح شد. البته پیش از سفر برای فتح اورست در حدود یک هفته دماوند بودم تا با آمادگی کامل بتوانم به سمت و سوی هدف نهایی گام بردارم.  

این کوهنورد ایرانی با بیان اینکه اورست برای کوهنوردان حرفه‌ای معیار و شاخص است، افزود: در ایران و جهان هدف نهایی اکثریت کوهنوردان حرفه‌ای فتح اورست است. من نیز رسیدن به این مهم را هدف خود تعریف و به عشق بام جهان تمام سختی‌های مسیر را تحمل کردم. در زمان فتح اورست احساس رهایی و سبکی داشتم و بسیار برایم لذت‌بخش بود. خوشحالم به عنوان چهارمین زن ایران موفق به فتح بام جهان شدم و امیدوارم که زنان ورزشکار ایران زمین بتوانند در رشته‌های مختلف بزرگترین افتخارات ورزشی جهان را کسب کنند. البته من به تنهایی این کار را انجام دادم و هیچ حامی مالی نیز نداشتم و تمام هزینه‌های این سفر با خودم بود.   

وی در خصوص هزینه‌های این صعود ادامه داد: جذب اسپانسر در ورزش کوهنوردی راحت نیست. این سفر بیش از یک میلیارد برای من هزینه داشت و تمام این هزینه نیز بر عهده خودم بود. حتی برای تامین آن وام گرفتم و از پس‌انداز شخصی‌ام استفاده کردم. فدراسیون کوهنوردی نه تنها کمکی نکرد بلکه زمانی که در اردو بودم به من اعلام کردند هنوز توان صعود به اورست را ندارید.

حسامی‌فرد برخورد سایر کوهنوردان جهان با زن ایرانی فاتح اورست را بسیار جالب توصیف کرد و گفت: کوهنوردان خارجی آشنایی زیادی با ورزش زنان ایران نداشتند و برای آنان مایه تعجب بود که من چگونه به تنهایی این قله را فتح کردم. البته زمانی که فهمیدند پزشک کوهستان هستم مشورت نیز از من گرفتند. خوشحالم که به عنوان نماینده زنان کشورم توانستم بام دنیا را فتح کنم. این یک افتخار بزرگی است و نخستین زنی هستم که از خراسان شمالی به اورست رسیده است. امیدوارم بتوانم تجربیاتم را در اختیار دیگر بانوان کشور قرار دهم تا علاقه‌مندان به کوهنوردی بتوانند قلل بزرگ دنیا را فتح کنند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha