به گزارش ایرنا، مدیر حوزه علمیه استان اردبیل روز چهارشنبه در آیین اختتامیه این جشنواره گفت: به پنجمین جشنواره علامه حلی که با محور تحقیق و پژوهش در مسائل دینی برگزار شد، در مجموع ۱۲۰ اثر ارسال شد.
حجتالاسلام مهدی نوروزی با اشاره به مشارکت طلاب و روحانیون افزود: ۷۰ اثر از حوزه علمیه برادران و ۵۰ اثر نیز از حوزه علمیه خواهران به این جشنواره ارسال شده بود.
او بیان کرد: ۳۰ اثر در مرحله مقدماتی به مرحله بعدی راه یافت و در نهایت ۲ اثر به عنوان برگزیده پنجمین جشنواره علامه حلی معرفی شدند.
وی با بیان اینکه محقق و فقیه برجسته علامه حلی، افتخاری بزرگ برای عالم تشیع است، اظهار کرد: این شخصیت وارسته در عرصه علم و تحقیق آثار گرانسنگی به یادگار گذاشته است.
مدیر حوزه علمیه استان اردبیل با اشاره به نیاز امروز جامعه به کارهای تحقیقی و پژوهشی عمیق در حوزه دین و مسائل فقهی، اضافه کرد: اعتلای فرهنگ و مدنیت یک جامعه در سایه توجه به عناصر پژوهشی و تحقیقی است.
حجتالاسلام نوروزی ادامه داد: جامعهای که در آن علم و دانایی گسترش یابد به همان نسبت موضوعات و مسائل آزار دهنده و سطحی در بخشهای مختلف کاهش یافته و آثار و تبعات مثبت آن مشاهده میشود.
جشنواره علامه حلی با هدف تقویت روحیه پژوهش در بین طلاب، شناسایی نخبگان و حمایت از آنان، تقویت نگارش آثار علمی، افزایش رقابت طلاب در عرصههای علمی، زمینهسازی گرایش طلاب به مباحث تخصصی، جهتدهی فعالیتهای پژوهشی طلبه ها به سمت نیازهای پژوهشی و تجلیل از محققان جوان حوزوی برگزار میشود.
ابومنصور جمالالدین حسن بن یوسف بن مطهر حلی، معروف به علامه حلی، مجتهد شیعه، فقیه و اصولی عرب اهل عراق قرن هفتم و هشتم قمری و پدر فخرالمحققین حلی بود.
او که شاگرد خواجه نصیر الدین طوسی بود، پس از مرگ دایی خود محقق حلی در سال ۶۷۶ قمری در ۲۸ سالگی زعامت و مرجعیت شیعیان را بر عهده گرفت به طوری که شهید مرتضی مطهری او را نخستین کسی میداند که از کلمه "مجتهد" در فقه شیعه استفاده کرده است.
تاریخ دقیق ورود او به ایران مشخص نیست اما به احتمال زیاد سالهای بعد از ۷۰۵ قمری بوده که او به دعوت الجایتو از پادشاهان سلسله ایلخانیان که حاکم بر ایران بودند، به ایران دعوت میشود.
او با نفوذ زیاد در سلطان، وی را به برگزیدن مذهب شیعه دعوت میکند و پس از مناظراتی که با علمای بزرگ مذاهب چهارگانه اهل سنت برگزار میکند، سلطان مجاب میشود که مذهب شیعه را برگزیند و نام خود را از اولجایتو به سلطان محمد خدابنده تغییر داده و تشیع را در ایران رواج میدهد.
حلی پس از مرگ سلطان محمد خدابنده در سال ۷۱۶ قمری به شهر حله عراق برگشته و تا آخر عمر در آنجا اقامت کرد و سرانجام در ۲۱ محرم ۷۲۶ در سن ۷۸ سالگی دار فانی را وداع و در حرم علی بن ابیطالب به خاک سپرده شد.
نظر شما