به گزارش خبرنگار ایرنا؛ فرشاد مهدیپور روز چهارشنبه در مراسم اختتامیه همایش بین المللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانه های عمومی؛ الگوها، ایدهها و تجربهها اظهار کرد: کتاب به عنوان میراث بزرگ فرهنگی و دینی ما از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه حتی دین اسلام معجزهاش کتاب آسمانی قرآن کریم است.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نهاد کتابخانههای عمومی یکی از مهمترین سازمانهایی است که میتواند در عرصه جهاد تبیین نقشآفرین باشد. زیرا تبیین مبتنی بر بینش یا باوری است که در کتاب آمده است و کتاب مهمترین گنجینهای است که میتوان با استناد به آن با دیگران گفت وگو کنیم.
مهدیپور اضافه کرد: همخوانی، هماهنگی و ارتباط میان حوزه رسانه و کتابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. در واقع حوزه اطلاع رسانی و حوزه کتابداری در بخش آکادمیک و دانشگاهی، نزدیکی بسیاری با یکدیگر دارند.
وی گفت: یکی از اتفاقات بسیار خوب در این همایش طیف وسیعی از کشورهایی بود که در این رویداد حضور پیدا کردند.
مهدیپور با اعتقاد به اینکه حوزه کتاب و کتابداری حوزه رو به رشدی است، گفت: هرچند کرونا ضربات جدی به حوزه کتاب و کتابداری وارد کرد اما حوزه کتاب و کتابداری به طور طبیعی خود را بازتولید کرد و توانست احیا شود.
وی گفت: خدمات کتابخانههای عمومی باید پیشران تحول در حوزه فرهنگ کشور باشند. یعنی تحولات حوزه فرهنگی بدون همراهی نهاد کتابخانههای عمومی کشور امکانپذیر نیست.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر دانشگاهها و پژوهشگاهها از واحدهایی برای حوزه کتاب و کتابداری بهره میبریم که هرچه این واحدها در متن عملیات اجرایی، سیاستگذاری و برنامهریزی قرار بگیرند قطعا اتفاقات بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.
وی بیان کرد: هماکنون از امکانات پلتفرمهای متعددی برخوردار هستیم که این پلتفرمها اختصاصی زیست بوم ما است. اگر پیوندی بین این پلتفرمها برقرار شود و پژوهشگران بتوانند این حوزه را تقویت کنند حتما با اقتضائات بومی میتوانیم شاهد رشد و بالندگی بیشتری باشیم.
مهدیپور بر لزوم توانمندسازی کتابداران تأکید کرد و گفت: کتابداران بایستی از روشها و متدهای متنوعی استفاده کنند و استانداردهای جدیدی لحاظ شود. چراکه هر چه حضور کتابداران پررنگتر باشد، جذابیت و حضور مراجعهکنندگان در کتابخانه افزایش مییابد.
وی به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی به حوزه کتاب و کتابداری اشاره کرد و گفت: هیچ کشوری دارای چنین موقعیتی نیست که رهبر آن کشور به اندازه رهبر معظم انقلاب اسلامی تعلق خاطر به کتاب داشته باشد، درباره کتاب حرف بزند، کتاب بخواند و با اعتنا به کتاب، کتابخوانی را توسعه بدهد.
معاون وزیر ارشاد با اعتقاد به اینکه نهاد کتابخانه های عمومی نقش مؤثری در کشورهایی که در مسیر دانش قرار دارند ایفا میکنند، گفت: در حال حاضر ارتباط پژوهشگران، دانشگاهها، نهادهای علمی و فعالیتهای آکادمیک با نهاد کتابخانههای عمومی رابطه روشن، دقیق و مشخصی نیست. این رابطه در حوزه ملی و منطقهای نیازمند به روزرسانی است.
غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان ادب و زبان فارسی نیز پیامی به این همایش ارسال کرده بود که در بخشی از این پیام آمده است: برگزاری نخستین بینالمللی طراحی و توسعه کتابخانههای عمومی؛ الگوها؛ تجربه ها و ایدهها اقدامی شایسته و تحسین بر انگیز است که از رهگذر آن جایگاه کتابخانه را به هموطنانمان معرفی کرد. کتابخانه نگهبان میراث تمدنی ماست و هر گامی که برداشته اقدامی مبارک است. برای اینجانب مایه خوشبختی بود اگر میتوانستم در شیراز که چشم و چراغ کشور است شرکت کنم. کتابخانه عمومی از چند جهت واجد اهمیت است از آن جهت که مشوق مطالعه در کشور به شمار می رود. همچنین کتابخانه های عمومی محلی مناسب برای مراجعه به کتاب های غیر درسی بویژه در نقاط محروم است. کتابخانه های عمومی مراکز غنی گسترش زبان فارسی هستند. این جنبه از کارکرد کتابخانهها مورد علاقه فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
آیین افتتاحیه این مراسم با حضور دکتر محمد صادق خیاطیان؛ رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و محمدهادی ایمانیه استاندار فارس و دکتر ناریش آگرول رییس انجمن بینالمللی علوم و فناوری اطلاعات و با ابارالیسون رییس ایفلا و اساتید علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های کشور برگزار شد.
نظر شما