قیمتهای «آخرالزمانی» عبارتی بود که رئیس بانک مرکزی انگلیس در جلسه روز دوشنبه با نمایندگان مجلس بهکار برد و در یک شبانه روز گذشته بشدت خبرساز شده است.
یافتههای موسسه نظرسنجی «اپسوس موری» نشان میدهد که بسیاری از مردم در انگلیس سعی میکنند از وعده های غذایی خود صرف نظر، پول قرض کرده و یا کمتر بیرون بروند تا مخارج زندگی خود را تامین کنند. تعداد زیادی هم برای کاهش قبض انرژی، سیستمهای گرمایشی خود را خاموش کرده اند.
بر اساس نظرسنجی صورت گرفته، افزایش قبوض در انگلیس به این معناست که از هر چهار نفر یکی به حذف وعده های غذایی متوسل شده است. طبق این نظرسنجی بیش از چهار نفر از هر پنج نفر نگران افزایش هزینه های زندگی در ماه های آینده هستند.
نتایج این نظرسنجی حاکیست که فشار ناشی از افزایش قیمتها در انگلیس بیشتر توسط افرادی حس میشود که درآمد کمتری دارند. نیمی از افرادی که کمتر از ۲۰ هزار پوند در سال درآمد داشتند، در مورد هزینه زندگی طی شش ماه آینده "بسیار نگران" هستند، در حالی که حدود دو نفر از هر پنج نفر ۵۵ هزار پوند یا بیشتر در سال درآمد داشتند.
به گزارش شبکه خبری اسکای، «لیزا برنی» مادر سه فرزند که سه شغل دارد، می گوید، آنچه که به عنوان درآمد قابل تصرف به حساب می آمد، اکنون صرف قبوض خانوار می شود.
خانم برنی افزود: «وقتی بچه دارید و ساعات بیشتری را کار میکنید باید هزینه پرستار بدهید. به این ترتیب درآمد شما عملا هدر میرود و مخارج شما را پوشش نمیدهد. این درحالیست که دولت لندن همچنان از آنچه به دست میآورید مالیات بر میدارد.»
این درحالیست که دیروز یک وزیر دولت «بوریس جانسون» در اظهارنظری بحثبرانگیز به افرادی که با افزایش شدید قیمتها و تورم بیسابقه در انگلیس دست و پنجه نرم میکنند، توصیه کرد که ساعات بیشتری را کار کنند یا شغلی را انتخاب کنند که درآمد بهتری دارد.
یافتههای موسسه ایپسوس موری نشان می دهد که از هر پنج انگلیسی سه نفر برای کاهش قبض انرژی، سیستم گرمایشی خود را خاموش کرده است. هزینه انرژی در انگلیس از ماه گذشته میلادی ۷۰۰ پوند در سال افزایش یافت و کارشناسان هشدار دادهاند که قیمتها در زمستان آینده دوباره افزایش مییابد.
این درحالیست که بسیاری از مردم برای مهار و کنترل هزینههای افسارگسیخته انرژی، کنتورهای خود را شارژی کردهاند. به گزارش اسکای نیوز، میکی شیکا، پرستار کودک و بنیانگذار یک موسسه خیریه مستقر در ویگان، که کنتور برق خود را شارژی کرده میگوید: "دیگر نمی توانم از عهده قیمت ها برآیم. این تنها راه کنترل هزینه های من است وگرنه بدهکار خواهم شد. وی ادامه داد: "وقتی شارژم تمام می شود، شمع روشن می کنم. "
طبق یافتههای ایپسوسموری، از هر پنج انگلیسی تقریباً یکی برای گذران زندگی خود پول قرض کرده است. راه دیگری که مردم سعی در کاهش هزینههای زندگی دارند، رانندگی کمتر است. میانگین قیمت هر لیتر بنزین و گازوئیل در انگلیس در سال جاری پس از آغاز جنگ اوکراین، به بالاترین حد خود رسیده است.
با توجه به اینکه انتظار می رود تورم تا پایان امسال به ۱۰ درصد برسد، بسیاری از مردم انگلیس سبک زندگی خود را برای کاهش هزینه های زندگی تغییر دادهاند. از هر پنج نفر دو نفر گفتند که برای خرید هفتگی خود به سوپرمارکت ارزانتری روی آوردهاند، زیرا بسیاری از اقلام اصلی مانند کره و مرغ طی سال گذشته یک دهم افزایش یافته است.
۹۰ درصد انگلیسیها انتظار دارند تا قبوض آب و برق در شش ماه آینده افزایش بیشتری را تجربه کند. نزدیک به نیمی از مردم این کشور هم انتظار دارند که پرداخت وام مسکن یا اجاره بها افزایش یابد.
موسسات خیریه بی خانمان هشدار داده اند که با ورود تورم به بازار مسکن، هزاران نفر احتمالا در معرض خطر اخراج و بیخانمانی قرار خواهند گرفت.
نظر شما