۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۶:۲۶
کد خبر: 84756287
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رشد جمعیت خلخال به صفر رسید

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۶:۲۶
کد خبر: 84756287
رشد جمعیت خلخال به صفر رسید

اردبیل _ ایرنا _ معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی خلخال گفت: رشد جمعیت این شهرستان در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته و پارسال این رشد به حدود صفر درصد رسید.

به گزارش ایرنا ، دکتر زهرا هاشم‌پور روز سه‌شنبه در همایش ملی جمعیت در خلخال اظهار کرد: در حالی که میانگین کلی نرخ باروری در کشور ۱.۳ درصد و در استان اردبیل ۱.۷ درصد است این میزان در شهرستان خلخال ۱.۳ درصد پایین‌تر از میانگین کشوری و استانی است.

وی ادامه داد: مهاجرت جوانان جویای کار به مناطق دارای فرصت شغلی بیشتر ، مشکلات اقتصادی و تورم از جمله عوامل پایین بودن نرخ رشد باروری و فرزندآوری در بین خانواده‌های این شهرستان است.

هاشم پور با بیان اینکه  افزایش میانگین سنی جمعیت همراه با کاهش موالید در این شهرستان موجب حرکت به سمت سالخوردگی و سالمندی شده است، افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده ۷۰ درصد جمعیت خلخال در سن بالای ۱۸ سالگی بوده و کاهش روزافزون موالید در کنار دوری خانواده‌های جوان از فرزندآوری موجب افزایش میانگین سنی جمعیت این منطقه شده است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خلخال همچنین گفت: حضور مردان جویای کار این شهرستان در مناطق دیگر کشور و دوری از خانواده و خالی شدن جمعیت مولد در روستاها موجب شده تا بسیاری از روستاهای خلخال تبدیل به سرای سالمندان شود.

دکتر هاشم پور اظهارکرد: ترویج فرهنگ تک‌فرزندی موجب شده تا کودکان از داشتن عمو ، عمه ، خاله و دایی محروم شده و پناه بردن آنها به فضای مجازی همراه با مشکلات تربیتی نگران کننده‌تر شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حالی که  ۱۵.۵۶ درصد از مجموع جمعیت این شهرستان در سال ۹۷ سالمند بوده است ، این میزان در سال ۹۸ به  ۱۶.۲ درصد و در سال ۱۳۹۹ به ۱۶.۵۹ درصد و در سال گذشته به ۱۶.۶۲ درصد رسیده است .

هاشم‌پور همچنین گفت: در سالیان دور میانگین تعداد فرزندان خانواده‌ها در کشور به هفت نفر و بیشتر می‌رسید ولی در حال حاضر این میزان به ۱.۶ فرزند برای هر خانواده کاهش یافته و میانگین فرزندآوری بانوان ۱۰ تا ۴۹ سال در خلخال به ۱.۳ درصد کاهش یافته است.

وی ترویج فرهنگ تک‌فرزندی در این شهرستان را بحرانی بزرگ برای افزایش جمعیت سالمند ذکر کرد و افزود: پرهیز زوجین جوان از فرزندآوری و افزایش رغبت خانواده‌ها برای داشتن یک فرزند از جمله عوامل دخیل در افزایش جمعیت سالمند شهری و روستایی می‌باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha