سید اصغر نبوی زاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رقم از محل کمک های فنی و اعتباری و بودجه خشکسالی برای مرمت قنات ۲۳ روستای دهستان های مبارکه، کوشک و سبزدشت شهرستان بافق اختصاص یافت.
وی تصریح کرد:عملیات اجرایی حفاظت و مرمت قنات ۱۳ روستا، از محل کمک های فنی و اعتباری و ۱۰ روستا از محل اعتبارات خشکسالی ( ملی) در سال جدید آغاز شد که برخی به اتمام رسیده و بقیه در حال اجراست.
به گفته این مسئول، مبلغ اعتبار مورد نظر نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر افزایش نشان می دهد و علت آن سفر ریاست جمهوری به استان یزد و همچنین اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی است.
وی، لایروبی قنوات را با خودیاری و کمک روستائیان اعلام و خاطرنشان کرد: مشارکت های مردمی در این حوزه باعث کاهش هزینه ها، کیفیت کار و تسریع در اجرای پروژه های جهادکشاورزی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی بافق، اجرای طرح لایروبی، حفاظت و مرمت اساسی قنات ها را افزایش میزان آب دهی و جلوگیری از فرو ریختن و تخریب این سازه های قدیمی عنوان کرد.
وی اظهار کرد: تخصیص به موقع اعتبار برای سامانه نوین آبیاری , احداث کانالها و مرمت و لایروبی قنوات و توزیع خدمات دولتی به بهره برداران از جمله موارد با اهمیت در سالجاری است که در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده باید به آنها توجه ویژه داشت.
نبوی زاده به ادامه پدیده خشکسالی در کشور و منظقه و تاثیر منفی آن برمنابع آب شهرستان اشاره کرد و افزود:مهمترین اولویت جهاد برای کاهش خسارتهای ناشی از این پدیده، حفظ و حراست از منابع موجود، استفاده بهینه از آب و افزایش راندمان آبیاری ، توسعه شاخص های بهره وری و صرفه جویی در آب کشاورزی است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان همچنین اصلاح روش آبیاری،آسان شدن مراحل کاشت و داشت و برداشت ، افزایش بهروری و تسهیل در فرایند برداشت محصول را از مزایای تجمیع اراضی کشاورزی اعلام کرد.
وسعت زمینهای زیرکشت محصول زراعی و باغی بافق، ۶ هزار و ۴۵۰ هکتار است که با ۱۱۷ حلقه چاه عمیق ، نیمه عمیق و ۱۲۰ رشته قنات، آبیاری میشود.
مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
نظر شما