کشاورزان در سیاست گذاری بخش کشاورزی دخالت داده شوند

بندرعباس - ایرنا - دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور گفت: کشاورزان برای موفقیت در این بخش بایستی در سیاستگذاری های حوزه فعالیتی شان از سوی دولت دخالت داده شوند و به صورت جدی از آنان حمایت شود.

عنایت الله وکیلی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: لازم است دولت در سیاست‌گذاری های اقتصادی خود تجدید نظر کرده و بخش خصوصی را در سیاست گذاری ها بیش از گذشته دخالت بدهد.

وی ادامه داد: بی‌شک دستاندرکاران و فعالان بخش خصوصی عرصه اقتصاد به عنوان کارشناسان و فعالان اصلی با نظرهای کارشناسی و راهکارهای اجرایی و عملیاتی بهتر می‌توانند به طراحی سیاست‌های اجرایی موفق کمک کنند چونکه آنان بیشتر از زوایای پیدا و پنهان حوزه فعالیتی خود مطلع بوده و اثرهای هر سیاست اقتصادی را بهتر می‌توانند درک کنند.

حمایت های دولت از بخش کشاورزی ناچیز است

دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: درحالی که تمام کشورها از بخش کشاورزی و کشاورزان به صورت جدی و عملی حمایت می‌کنند حمایت های دولت در کشور ما از فعالان این بخش بسیار ناچیز است، این در حالی است که بخش کشاورزی و فعالان آن تأمین کننده امنیت غذایی، و حافظ محیط زیست هستند و همچنین این بخش اشتغالزایی دارد.

وکیلی پور خاطر نشان کرد: چنانچه سیاست کشور حفظ جمعیت روستاها، حفظ امنیت غذایی مردم، جلوگیر از وابستگی غذایی به خارج از کشور، تأمین اشتغال و حفظ محیط زیست است بایستی در عمل و صحنه مدیریت اجرایی کشور حافظ و حامی کشاورز و بخش کشاورزی باشیم و با حرف زدن از حمایت اتفاق مثبتی رخ نمی‌دهد.

وی گفت: اما اکنون بسیاری از روستاها به دلیل نبود شغل که این به سبب نبود حمایت جدی از بخش کشاورزی است خالی از سکنه شده و اهالی آن‌ها به شهرها مهاجرت کرده و در ایجاد مشکل هایی مانند حاشیه نشینی، اشتغال کاذب و سایر آسیب های اجتماعی که در کارگروه های مختلف استانی و ملی درباره آن‌ها حرف می‌زنند اثر گذار بوده است.

دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور بیان کرد: مردم روستاها هم چاره‌ای جز مهاجرت برای تأمین شغل و درآمد و معیشت، دسترسی به دارو و درمان و آموزش بهتر به شهرها در شرایط نبود حمایت از بخش کشاورزی ندارند و در نتیجه ناپایداری اشتغال و درآمد نداشته و جامعه هم در پی چنین وضعیتی گرفتار تبعات منفی آن می‌شود.

وی اظهار داشت: از سوی دیگر کشاورزی با تولید اکسیژن حامی و محور محیط زیست است و در مقابل آن صنایعی قرار دارند که با تولید گازکربنیک و آلودگی هوا به محیط زیست و انسان‌ها آسیب وارد می‌کنند و این را در کشور خود به خوبی مشاهده می‌کنیم.

شرایط بخش کشاورزی با خدمات و صنعت متفاوت است

وکیلی پور تصریح کرد: جای تأسف دارد که با این بخش مانند صنعت و خدمات برخورد می‌شود درحالی که شرایط بخش کشاورزی با خدمات و صنعت متفاوت است.

دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور افزود: برای درک بهتر مساله بهتر است متوجه باشیم یک تگرگ، نبود بارش و خشکی منابع آبی می‌تواند تمام سرمایه و زندگی کشاورزان را نابود کند و به عبارتی شرایط طبیعی در این بخش تأثیر بسزایی دارد، حال آنکه شرایط بخش خدمات و صنعت اینگونه نیست.

تمایل برای فعالیت در بخش کشاورزی کاهش یافته است/ دولتمردان بین کشاورزان حاضر شوند

وی ادامه داد: این عوامل و مشکل ها و بی توجهی ها موجب شده افراد تمایل کمتری برای فعالیت در بخش کشاورزی داشته باشند و لازم است دولتمردان متوجه این شرایط باشند و از نزدیک بین کشاورزان حضور یافته و دردل آنان را بدون واسطه بشنوند.
دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور افزود: کشاورز در کشورهای دیگر نگران خرابی موتور برق، تراکتور و وسایل کشاورزی خود نیست چونکه دولت با یک تماس آن وسیله را بدون گرفتن هزینه جایگزین و یا تعمییر می‌کند، حتی مسوولان بخش کشاورزی آن‌ها قبل از آغاز شدن فصل کاشت برآوردهای خود را از شرایط بازارهای داخلی و صادراتی و همچنین میزان مورد نیاز در اختیار کشاورز قرار داده و بازار فروش را هم برایشان تضمین می‌کنند.

وکیلی پور اظهار داشت: این خدمات و حمایت ها را با کشور خودمان مقایسه کنیم که کشاورزان این روزها برای تهیه گازوییل هم دچار مشکل شده‌اند و مراحل گوناگونی را باید پشت سر بگذارند که شامل دریافت تاییدیه های مختلف تعلق یک تراکتور به فرد و پلاک گذاری آن می‌شود.

وی گفت: این مراحل از شورای روستا، دفتر ثبت اسناد رسمی، پلیس راه و بیمه می‌گذرد که زمان بسیاری می‌طلبد تا یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار لیتر سهمیه سوخت در اختیار کشاورزی قرار گیرد و جز اذیت شدن کشاورزان و عقب ماندن آن‌ها از کارهای کشاورزی و فصل کاشت هیچ حاصل دیگری ندارد.

دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور گفت: از سوی دیگر میزان سهمیه هم برای برخی فعالیت‌های کشاورزی کافی نیست و سوخت با قیمت آزاد هم به آنان فروخته نمی‌شود که در نتیجه عده‌ای از کامیون ها سوخت را به قیمت ۱۰ هزار ریال خریداری می‌کنند تا کارها بر زمین نماند.

وکیلی پور تصریح کرد: این شرایط کشاورزان ما را به ستوه آورده و لازم است رویه ها تغییر کرده و مسوولان به کشاورزان مراجعه کنند نه آنکه کشاورز برای دریافت یک خدمت روزها از روستا به شهر رفته و مشکل های خود را به مسوولان مختلف بگوید که سوخت یک نمونه آن است.

وی تصریح کرد: وقتی یک کشاورز به روش‌های مختلف اذیت و وقتش هدر داده شود و در نتیجه آن نتواند به‌موقع کارهای خود را بر روی زمین کشاورزی انجام دهد ناگزیر از یافتن راهی غیر از کشاورزی برای امرار معاش می‌شود.

دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور گفت: برای حمایت از این بخش هر کمکی که در قالب یارانه داده می‌شود مستقیم بایستی به دست کشاورز برسد و مسیرهای دیگر عایدی مناسبی برای این بخش نخواهد داشت.

وسایل و تجهیزات وارداتی بخش کشاورزی با ارز ۷۰۰ هزار ریالی بدست کشاورز می رسد

وکیلی پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حذف ارز ترجیحی، بیان کرد: وسایل و تجهیزات وارداتی بخش کشاورزی با نرخ ارز ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار ریال به دست کشاورز می‌رسد اما ظاهر آن ارز ۳۰۰ هزار ریالی است.
وی افزود: دلاری هم که اکنون در بازار معاوضه و معامله می‌شود را می‌توان به نوعی ارز ترجیحی یا همان دلار ۴۲ هزار ریالی تلقی کرد چونکه نرخ آن واقعی نبوده و دولت به شدت آن را کنترل می‌کند.

بنا به گفته دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور، کنترل های دولت در عرصه اقتصاد موجب تضعیف اقتصاد می‌شود و هر جا ورود کرده به غیر از ایجاد مشکل حاصل دیگری به همراه نداشته است.

بایستی معادله عرضه و تقاضا در بازار خاک باشد

دبیر کمیته تولید انجمن خرمای کشور گفت: بازار باید آزاد باشد تا معادله عرضه و تقاضا در آن حاکم شده و با ایجاد رقابت شاهد بهبود کیفیت و قیمت کالا بین عرضه کنندگان مختلف باشیم که نبود رقابت در حوزه خودروسازی بهترین مثال در این زمینه است.

وی ابراز کرد: بی رقیب بودن خودروسازان داخلی در همه این سال‌ها موجب شده خودروهای بسیار بی کیفیت، گران و بدون امنیت تنها گزینه مردم برای خرید و استفاده باشد.

وکیلی پور تصریح کرد: رقابتی در اقتصاد غیر آزاد شکل نگرفته و رانت جایگزین آن می‌شود که این آثار مخرب فراوانی برای اقتصاد و مصرف کنندگان درپی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha