۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۱۷
کد خبرنگار: 905
کد خبر: 84754782
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اثرات بارداری و شیردهی در پیشگیری از بیماری‌ها

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۱۷
کد خبر: 84754782
اثرات بارداری و شیردهی در پیشگیری از بیماری‌ها

اهواز - ایرنا - کارشناس بهداشت باروری و جمعیت مرکز بهداشت خوزستان گفت: بارداری و شیردهی در زنان اثرات مفیدی در محافظت و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان دارد.

هنگامه آریا نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:  بارداری اثر پیشگیری کننده بر نوع سرطان سینه دارد؛ هرچه سن نخستین بارداری که به انتها رسیده باشد (یعنی بالای ۳۷ هفته)  پایین تر باشد، این اثر محافظتی بیشتر است.

وی افزود: این اثر محافظتی بارداری بر روی سرطان سینه تا ۱۰ سال است بنابراین هرچه اولین بارداری زودتر و آخرین بارداری دیرتر باشد، به طور کلی ضریب محافظتی بالاتر می رود.

آریانژاد ادامه داد: نخستین دلیل ذکر شده برای سرطان تخمدان در کتاب های مرجع پزشکی، زایمان کم یا نازایی است و تجربه نکردن حتی یک زایمان، از عوامل خطر قطعی این نوع سرطان است.

این کارشناس توضیح داد: مطالعات اثبات می‌کند یک بارداری بیش از ۲۰ هفته، اثر محافظتی نسبت به ایجاد فیبروم در رحم زنان دارد. (فیبروم ها شایع ترین دلیل هیسترکتومی یا درآوردن رحم هستند)؛ مطالعات نشان می‌دهد هرچه سن نخستین بارداری کمتر باشد، خطر پذیری(ریسک) ابتلا به فیبروم کاهش می‌یابد و هرچه فاصله بین بارداری‌ها بیشتر باشد، خطرپذیری ابتلا به فیبروم بیشتر است.

وی اضافه کرد: در مطالعه‌ای نسبت ابتلا به فیبروم در یک زن بدون زایمان نسبت به یک زن با پنج زایمان، پنج برابر گزارش شده است.

آریا نژاد، به اثر بارداری در تحلیل و بهبود آندومتریوز اشاره کرد و گفت: بارداری در برخی افراد باعث بهبود کامل و در برخی باعث سرکوب علایم در طی این دوران می‌شود.

(آندومتریوز ، وجود بافت رحم در جایی غیر از رحم است که مشکلات زیادی به وجود می‌آورد.)

این کارشناس ادامه داد: مطالعات متعدد نشان می‌دهد که شیردهی باعث کاهش سرطان های سینه و تولیدمثلی می شود؛ زنانی که حداقل به مدت ۲ سال تجمعی شیردهی داشته‌اند، در آینده ۲۳ درصد کمتر به بیماری‌های قلبی - عروقی مبتلا خواهند شد.

وی اضافه کرد: در مطالعه‌ای نشان داده شد هر ۱۲ ماه شیردهی، خطر ابتلا به سرطان سینه ۴۳ درصد کاهش می‌یابد و هر بارداری و زایمان نیز این خطر را حدود هفت درصد کاهش می‌دهد.

آریا نژاد بیان کرد: حداقل میزان شیردهی به ازای هر کودک ۱۸ ماه و حداکثر آن ۲۴ ماه باید باشد تا بهترین اثر بخشی شیردهی را در محافظت از بروز سرطان سینه در مادر داشته باشد؛ بیشترین اثر محافظتی برای مادران شیرده به ازای هر کودک،  شیردهی به مدت ۲ سال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha