تشکیل میز فعال سازمان‌های مردم نهاد در ستاد حقوق بشر

تهران - ایرنا - معاون امور بین الملل قوه قضاییه‌ و دبیر ستاد حقوق بشر از تشکیل میز فعال سمن‌ها در این ستاد خبر داد و گفت: به سازمان‌های مردم نهادی که به دنبال کسب مقام مشورتی هستند، کمک می‌کنیم تا بتوانند در سطح بین‌المللی فعالیت‌های خود را توسعه دهند.

به گزارش ایرنا از ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی در «نشست تخصصی و تعاملی با سازمان‌های مردم نهاد دارای مقام مشورتی» که با حضور مقاماتی از وزارت امور خارجه و وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: ستاد حقوق بشر در حال شناسایی چندین موضوع مهم برای تعامل با سازمان های مردم نهاد است.  

وی درباره تشکیل میز سمن‌های در ستاد حقوق بشر افزود: در این رابطه سه هدف را دنبال می کنیم، یک، برقراری تعامل نزدیک با سازمان های مردم نهاد. دوم، برقراری ارتباط سمن‌ها با دستگاه‌های اجرایی و سوم، تقویت ظرفیت سازی سمن هایی که قصد فعالیت در حوزه بین المللی دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: برنامه ریزی کلیدی و ارتباط تنگاتنگ با سازمان های مردم نهاد، فعال کردن ظرفیت‌ها و بهره‌برداری، به‌کارگیری موثر از ظرفیت های سازمان‌های مردم نهاد، یک مولفه کلیدی و اثرگذار در برنامه‌های ستاد حقوق بشر است.

وی ادامه داد: به صورت اصولی یک جامعه مردم نهاد قوی در ایران داریم ولی در حوزه‌های مرتبط با حقوق بشر باید بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم. امروز وقتی از حقوق بشر صحبت می کنیم، پدیده ای است که با همه ابعاد زندگی ما سرو کار دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد: اگر بتوانیم ارتباط و تعامل نزدیکی بین سمن ها و نهادهای حقوق بشری کشور برقرار کنیم، از این منظر که هم توانمندی و ظرفیت سازمان های مردم نهاد تقویت شود و هم از ظرفیت آنها دستگاه‌های مختلف استفاده کنند و دستگاه های اجرایی در قبال مطالبات سمن‌ها پاسخگو باشند، این اقدام بسیار بزرگی است.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه درباره ویژگی‌های سمن‌ها، گفت: سمن ها یا در سطح ملی یا در سطوح منطقه ای و بین المللی فعالیت می کنند. امیدواریم شاهد فعالیت سمن هایی باشیم که از سطح ملی به سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی فعالیت خود را گسترش داده باشند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان های مردم نهاد در عرصه بین المللی در حوزه حقوق بشر حرف اول را از منظر ارتباطات عمومی با سطح جامعه می زنند. هر کجا کشورها وارد شدند برچسب سیاسی می‌خورند، ولی شاکله اساسی در افکار عمومی در جهان را چه در داخل و چه در خارج از کشور، سازمان های مردم نهاد شکل می‌دهند.

غریب آبادی گفت: در شورای حقوق بشر همانطور که به کشورها فرصت اظهارنظر در موضوعات حقوق بشری داده می شود، به سازمان های مردم نهاد نیز فرصت اظهار نظر داده می شود.

وی افزود: در گزارش یو پی آر و کمیته‌های مبتنی بر معاهدات نیز سمن ها نقش و مسئولیت معادل کشورها دارند. در حالی که این سطح از مشارکت در سایر سازمان های بین المللی وجود ندارد و این حاکی از اهمیت موضوع حقوق بشر و اهمیت نقش سازمان‌های مردم نهاد در حوزه حقوق بشر است.

دبیر ستاد ستاد حقوق بشر با بیان اینکه معتقدم سازمان های مردم نهاد دارای شخصیت حقوقی هستند، ادامه داد: باید شرایط را فراهم کنیم که سمن‌ها از یک نقش کارآمد، موثر و قوی برخوردار باشند.

وی یادآور شد: اگر یک جامعه کارآمد و حرفه‌ای از سازمان های مردم نهاد در حال فعالیت باشند، در نهایت نفع آن به جمهوری اسلامی ایران برمی گردد.  

دبیر ستاد حقوق بشر اظهارداشت: شاید سمن ها ما را پاسخگو کنند، اما باید توجه داشت که این واقعیت امروز جامعه ما و جامعه بین المللی است که دولت ها باید هم به مردم خود و هم به افکار عمومی پاسخگو باشند، البته زمینه پاسخگویی و توجه ویژه به این امر در کشور ما فراهم است.

غریب آبادی با تاکید بر اهمیت حضور سمن ها در عرصه های داخلی و بین المللی، گفت: برنامه ریزی ما در ستاد حقوق بشر این است که سازمان های علاقه مند به موضوعات مرتبط حقوق بشری و فعالیت در داخل و خارج را هم حمایت کنیم و هم تعامل نزدیک با آنها داشته باشیم.

غریب آبادی با اشاره به گفت وگوهای دوجانبه حقوق بشری با سایر کشورها، گفت: چرا همیشه دولت ها، در مورد حقوق بشر باید گفتگو کنند؟ چرا این گفت وگو در خصوص موضوعات مورد علاقه حقوق بشری تسری به حوزه رسانه ها، محافل آکادمیک، دانشگاه ها و سازمان های مردم نهاد تسری داده نشود؟  

وی ادامه داد: در حال برنامه ریزی برای برگزاری نخستین نشست گفت وگوهای حقوق بشری در سطح سمن‌ها با برخی کشورها در ایران هستیم. اکنون مقدمات این کار انجام شده و در حال پیگیری است. برنامه ستاد حقوق بشر، فراهم کردن زمینه فعالیت سمن ها در این حوزه است.

وی به برنامه ریزی دیگر در ستاد حقوق بشر اشاره کرد و گفت: در اجلاس های شورای حقوق بشر موضوعات مختلفی در دستور کار است و متاسفانه شاهد حضور کمرنگ سمن ها هستیم. باید موانع این حضور را برطرف کنیم و سمن هایی که مشکل دارند، به ما اطلاع دهند تا این موانع را رفع شود.

در ادامه این نشست، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه و رییس مرکز دیپلماسی سمن‌ها نیز از آمادگی وزارت امور خارجه برای همکاری و تعامل با سمن‌ها خبر داد.

 عباسی، معاون وزیر کشور و رییس سازمان اجتماعی نیز دیگر سخنران این نشست بود.

همچنین نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد دارای مقام مشورتی هم در بخشی از این نشست به طرح برخی نظرات و پیشنهادات پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha