به گزارش ایرنا، نمایندگان سومالی با ۲۷۵ نماینده و مجلس سنا با ۵۴ عضو امروز رئیسجمهور جدید این کشور را برای چهار سال انتخاب خواهند کرد و این در شرایطی است که کشور در بدترین شرایط بحران مالی و خشکسالی خود در طول ۴۰ سال اخیر را تجربه میکند.
صندوق بین المللی پول در ماه فوریه هشدار داد که برنامه حمایت از بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری تمدید نخواهد شد، مگر اینکه انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری تا اواسط ماه جاری برگزار شود.
کارشناسان میگویند در شرایطی که کشور با بدترین خشکسالی خود در ۴۰ سال اخیر مواجه است، دولت نمی تواند بدون حمایت خارجی بودجه خود را تامین مالی یا حقوق سربازان خود را پرداخت کند.
در غیاب یک قدرت کارآمد، سیستم رأی گیری بر یک فرمول تقسیم قدرت متکی است، به طوری که چهار قبیله بزرگ سومالی ۶۱ کرسی در پارلمان را اشغال می کنند، قبایل کوچکتر ۳۱ کرسی دارند و ایالت ها کرسیهای مجلس سنا را انتخاب میکنند.
«محمد عبدالله فرماجو» رئیس جمهور فعلی سومالی و دو رئیس جمهور اسبق سومالی به نامهای «حسن شیخ محمود» و «شریف شیخ احمد» و نیز «حسن علی خیری» نخست وزیر سابق این کشور، از جمله اصلیترین نامزدهای این انتخابات هستند.
این انتخابات که امروز یکشنبه با مشارکت ۳۹ نامزد آغاز میشود، برای دو سال به دلیل اختلاف درباره مکانیزم انتخابات پارلمانی میان دولت سومالی و رؤسای ایالتهای فدرالی و اختلافات درباره کرسیهای پارلمانی در منطقه جدو در جنوب سومالی بین محمد عبدالله فرماجو، رئیسجمهور کنونی و رئیس ایالت جوبالاند درباره کسی که نماینده ساکنان این منطقه در پارلمان سومالی است به تأخیر افتاد و از همین روی، اهمیت این انتخابات ریاست جمهوری در این است که احتمالا مقدمهای برای عبور کشور از بن بست سیاسی است.
نظر شما