زیرساخت های شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در مسیر توسعه

گچساران - ایرنا- توسعه شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان پیش نیاز ضروری ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط با سرمایه گذاری ۵۲۰ میلیارد ریالی در مسیر تحقق قرار گرفته است.

میزان سرمایه گذاری برای توسعه زیرساخت های شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در چهار سال اخیر نسبت به کل اعتبار هزینه شده تاریخ آن سه برابر شده که این امر می‌تواند نویدبخش رونق کسب و کارهای کوچک و متوسط در این استان باشد.

از آنجا که وجود زیرساخت های سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی حداقل نیاز کارآفرینان است که می‌تواند منجر به افزایش رغبت آنان به راه اندازی واحدهای تولیدی به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته شود ادامه این روند از سوی دولت ضروری به نظر می رسد.

نرخ بیکاری در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد ۱۷.۸ درصد و در روستاها ۱۰.۱۳ درصد که امید می رود با رونق بیشتر شهرک های صنعتی زمینه اشتغال و سرمایه گذاری در این استان فراهم شود. 

روند رو به رشد سرمایه گذاری برای افزایش زیرساخت ها

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت:  سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد، توسعه و تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی استان سرمایه گذاری شده است. 

سید هاشم موسوی جهان آباد عنوان کرد:این بودجه از محل منابع مالی ملی برای اقدام هایی چون تملک زمین، راه اندازی شهرک های کارگاهی و همچنین تاسیساتی چون برق و آب هزینه شده است. 

وی افزایش ۱۵۰درصدی  میزان واگذاری زمین به شهرک های صنعتی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹را حداقل مزایای این سرمایه گذاری ذکر کرد. 

موسوی جهان آباد با اشاره به اینکه میزان اعتبارات هزینه شده طی سال های ۱۳۹۷تا ۹۹ برای توسعه زیرساخت های شهرک های صنعتی استان کمتر از ۲۰۰میلیارد ریال بوده روند توسعه شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد را خوب ارزیابی کرد. 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری این نکته که از ابتدای آغاز بکار شهرک های صنعتی استان تا سال ۱۳۹۶ تنها ۱۳۰میلیارد ریال برای ایجاد زیرساخت های سرمایه گذاری در استان هزینه شده بود ابرازامیدواری کرد: با ادامه روند کنونی چشم انداز روشنی در انتظار شهرک های صنعتی استان باشد. 

جذب ۵۰ سرمایه گذار 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد می گوید:پارسال ۵۰ نفر برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی استان اعلام آمادگی کرده اند.

سید هاشم موسوی جهان آباد اظهار داشت:در سال گذشته ۱۸ سرمایه گذار در شهرک صنعتی خان احمد، ۲۰ نفر در  شهرک های صنعتی یاسوج سه و چهار،پنج متقاضی در شهرک صنعتی گچساران،سه سرمایه گذار در شهرک  سقاوه،سه نفر در شهرک های صنعتی  دهدشت    و  یک سرمایه گذار در شهرک  صنعتی دلیبجک با  شرکت شهرک های صنعتی قرارداد  امضا کرده اند.

وی تاکید کرد: میزان سرمایه گذاری پیش بینی شده برای این طرح ها ۶۹هزار میلیارد ریال برآورد شده که ۶۵هزار میلیارد ریال مربوط به واحد تولیدی پارس اکباتان کیان یا پتروشیمی دهدشت  ۲ است.

موسوی جهان آباد عنوان کرد: با بهره برداری از ۵۰ طرح مذکور یکهزار و۳۳ فرصت شغلی جدید در شهرک های صنعتی استان ایجاد می شود.

ظرفیت های سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی

هر چند کهگیلویه و بویراحمد در زمره استان های کشاورزی محسوب می شود و جایگاه چندانی در حوزه صنعتی کشور ندارد اما برخی مسایل در حوزه کشاورزی مانند تغییرات اقلیمی و خشکسالی از سویی وعلاقه شماری از جوانان جویای کار به حوزه صنعت از سوی دیگر ضرورت توجه به توسعه  صنعت در این استان را بیشتر کرده است.

مسوولان شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند با توجه به نزدیکی استان به بنادر جنوبی و قرار داشتن در میان استان های اصفهان، خوزستان، بوشهر و فارس ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی این خطه وجود دارد که کمک به توسعه آن نقش مهمی در بهبود فضای کسب و کار در کهگیلویه و بویراحمد دارد. 

به اعتقاد کارشناسان حوزه صنعت این استان شهرک های صنعتی می تواند به عنوان موتور مولد اقتصاد، در سامان دهی و جهت دهی نیروی کار فعال جامعه نقش کلیدی بازی کنند و زمینه ساز توسعه صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تاکنون ۳۴۸ واحد تولیدی یا خدماتی در شهرک های صنعتی استان بهره برداری شده که از این تعداد ۲۴۱ واحد معادل ۶۹درصد فعال و ۱۰۷ واحد معادل ۳۱ درصد غیرفعال هستند.

وی تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده در شهرک های صنعتی استان را پنج هزار و۳۵۸ نفر برآورد کرد.

موسوی جهان آباد عنوان کرد: مساحت زمین های شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد یکهزار و ۵۴۱ هکتار است که از این میزان ۷۷۸ هکتار زمین صنعتی و مابقی شامل زیرساخت ها مانند جدول گذاری ،فضای سبز و دیگر موارد مرتبط  است.

موسوی جهان آباد تاکید کرد: کهگیلویه و بویراحمد ۲۱ شهرک صنعتی مصوب و ۱۳ شهرک صنعتی در حال فعالیت دارد.

چشم انداز روشن آینده

مدیرعامل شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمدتاکید کرد: اینک ۱۹۸طرح در شهرک های صنعتی این استان با سرمایه گذاری ۷۳ هزار و۹۵۶ میلیارد ریال در حال احداث و اجراست.

سید هاشم موسوی جهان آباد اظهار داشت: این طرح ها با پیشرفت فیزیکی پنج تا ۸۵درصد در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد در حال ساخت هستند و تکمیل آنان ۲هزار و۵۷۷ فرصت جدید شغلی ایجاد خواهد کرد.

وی بیان کرد: شهرک های صنعتی یاسوج یک تا چهار با ۱۲۳ طرح، شهرک صنعتی خان احمد در شهرستان باشت با ۳۵ طرح و شهرک صنعتی گچساران با ۲۰ طرح دارای بیشترین سهم از تعداد طرح های در حال احداث شهرک های صنعتی استان هستند.

موسوی جهان آباد تاکید کرد: مابقی این طرح ها نیز در شهرک های صنعتی دلی بجک، امیرآباد، ناصرآباد، لیکک،دهدشت ۲، سقاوه و دهدشت در دست ساخت هستند.

مشوق های سرمایه گذاری پیش بینی شده

وی تاکید کرد: ۵۰درصد تخفیف در حق بهره برداری زمین مناطق کمتر توسعه یافته و ۲۰ درصد تخفیف کل مبلغ قرارداد برای پرداخت نقدی از مهمترین مشوق های سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی استان است.

موسوی جهان آباد اظهارداشت: پرداخت حداقل ۱۰ درصد بخش نقدی قرارداد  تا حداکثر ۴۸ماه اقساط در مناطق کمتر توسعه یافته ، بخشودگی ۱۰ درصد مبلغ قرارداد در صورت بهره برداری پیش از موعد و تخفیف ۱۰درصد ویژه خانواده شاهد و ایثارگر در ابتدای قرارداد از دیگر مشوق های سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان کرد: شهرک های صنعتی استان با امکانات مناسب آب، برق، گاز و خطوط تلفن و اینترنت آماده استقبال از سرمایه گذاران است.

موسوی جهان آباد تاکید کرد: هشت ناحیه صنعتی در برنامه سازمان شهرک های صنعتی استان در هشت شهرستان مختلف استان برای توسعه در دستور کار است.

صنعت کهگیلویه و بویراحمد از دیروز تا امروز

داستان فعالیت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد سال ۱۳۶۲در شهرک صنعتی یاسوج یک آغاز شد اگرچه در سال های ابتدایی سرمایه گذاری چندانی در این زمینه انجام نشد اما به تدریج روند توسعه شهرک های صنعتی استان بهبود یافت. 

کارخانه قند یاسوج به عنوان نخستین واحد صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۴۴ ساخته شد به  عبارت دیگر تنها  ۵۶ سال از فعالیت واحدهای صنعتی این استان می گذرد.

در دوران انقلاب اسلامی ۲ کارخانه سیمان دشتروم و مارگون احداث شد که به عنوان دو واحد صنعتی بزرگ استان شناخته می شوند این واحدهای تولیدی پارسال ۳۲۴ هزار تن  محصول کلینر سیمان به خارج از کشور صادر کردند.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha