تصور اینکه جانباز بازنشسته در سن میانسالی با همه مشقتها و سالها فعالیت دشوار، اکنون دوباره بایستد و بدون هیچ گونه ادعایی در کنار مردم به مبارزه با جنگ اقتصادی بپردازد، از درک و تجزیه خارج است.
در زمانهای که هیچ فردی بدون دستمزد و دریافت حق و حقوق قدم از قدم برنمیدارد، خالصانه و بی منت کار کردن یک اقدام جهادی است.
از زمان قانون انتزاع در آذرماه ۱۴۰۰ که وظیفه نظارت و بازرسی بر بازار کالاهای اساسی بر عهده جهاد کشاورزی گذاشته شد، با توجه به حجم کارها در نظارت بر واحدهای صنفی، بازرسانی از نیروهای بسیج به میدان آمدند تا با تخلفات این حوزه برخورد کنند.
این بازرسان بدون دریافت حقوق و تنها با عزمی بسیجی وارد عرصه شدهاند و از صبح تا شب حتی با هزینه شخصصی بر فرآیندهای بازار نظارت میکنند و با تشکیل پرونده و معرفی متخلفان به تعزیرات قاطعانه مقابله سودجویان میایستند.
بر اساس یک نظریه مطرح، نظامها وسازمانها برای سنجش کارآیی و بهبود خدمات خودشان، میزان تقابل با مردم را سنجش میکنند و نتایج نشان داده که سازمانهای مردم محور عملکرد و بازده مطلوب تری از خود برجا گذاشتهاند.
اگر فرآیندهای اقتصادی و صنفی را به عنوان یک نظام در نظر بگیریم و جامعه بسیج را به عنوان یک ساختار مردمی، تقابل بین این دو در یک فرآیند نظارت و بازرسی میتواند خروجی بهتری ایجاد کند.
در شرایطی که اصلاح نظام هدفمندسازی یارانهها در کشور اجرایی شده و عدهای سودجو نیز از این فرصتها استفاده کرده و دست به احتکار و اخلال در نظام اقتصادی میزنند، مقابله و ماندن در این جنگ فقط از عهده بسیج برمیآید:
رضا ۶۱ ساله یکی از بازرسان بسیج در استان قزوین به ایرنا گفت: تنها هدف من برای بازرسی و مقابله با تخلفات اقتصادی، ایجاد جوی آرام در جامعه و کمک به شهروندانی است که نیاز بیشتری به حمایت دارند، با این نکته که جنگ دیروز از مرزها به داخل خیابانها و مغازهها کشیده شده و شهروندان بیش از گذشته به این مهم نیاز دارند.
وی اضافه کرد: برای من یک توفیق الهی است که مجددا میتوانم با این سن و سال در خدمت مردم جامعه باشم، چراکه معتقدم هیچ اجری بهتر از خدمتگزاری نیست؛ با اینکه دوستان و اقوام به ما میگویند که چرا بدون حقوق بازرسی میکنم، فقط یک جمله را همیشه تکرار کرده و مجددا تاکید میکنم، آن هم رضای خداست که بیشتر از مادیات برای من اهمیت دارد.
ورود بازرسان بسیج به حوزه اصناف موجب افزایش رضایت شهروندان شده است
نایب رییس و معاون بازرسی اتاق اصناف استان قزوین به ایرنا گفت: بازرسان بسیج اصناف امروز به کمک اتحادیه و اصناف و حتی جهاد کشاورزی و صمت آمده و به تسهیل امور در برخورد با تخلفات منجر شده است.
عبدالحسین کولجی افزود: با استفاده از بازرسان بسیج در بازار ظرفیت بازدیدها بالا یافته و به همان نیز میزان رضایتمندی شهروندان در بازار افزایش داشته است؛ چراکه نیروهای بسیج در همه عرصههای صنفی وارد عمل شده و با متخلفان برخورد میکنند که این مهم خواسته اصناف و مردم است.
وی اضافه کرد: با این که نیروهای بسیج خاصلانه در صف مقابله با اخلال گران اقتصادی ایستادهاند، اما همواره و بارها گفتهایم که برای کار اساسی از منشا اقدام کرد و کنترل کردن ما از مبدا میتواند حجم عظیمی از مشکلات اقتصادی در بازار را کاهش دهد؛ چرا که اکنون در خیلی از مسائل با یک پیچیدگی روبرو هستیم که اگرچه بازرسی و نظارت توانسته این گره را باز کند، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب باید کارهای بیشتری انجام داد.
کولجی: بازرسان بسیج بسیار ضابطه مند و قانونی برخورد کرده و به درستی میدانند که باید چگونه تصمیم بگیرند.
کولجی برخورد بازرسان بسیج را در بازار قانونمند عنوان کرد و گفت: از آنجایی که این افراد همواره از آموزشهای لازم برخوردار هستند و همراه نیروهای تعزیرات به واحدهای صنفی مراجعه میکنند، بسیار ضابطه مند و قانونی برخورد کرده و به درستی میدانند که باید چگونه تصمیم بگیرند.
نایب رییس و معاون بازرسی اتاق اصناف استان قزوین خاطرنشان کرد: نیروهای بازرسی بسیج خالصانه و بدون منت در قالب یک شبکه مردمی پای کار ایستادهاند و بیشتر آنها در دفاع مقدس و جنگ و جبهه سابقه درخشانی دارند که باید از زحمات و حضور این افراد در بازار قدردانی کرد.
کولجی یادآور شد: نیروهای بسیجی به صورت جهادی وارد عرصه مقابله با تخلفات اقتصادی شدهاند و در کنار متانت و رفتار متواضع حتی یک ریال هم دریافت نمیکنند که این مجاهدتها دارای اجر دنیوی و اخروی خواهد بود.
۱۸۲ بازرسی بسیجی روزانه بر بازارهای استان قزوین نظارت میکنند
مسئول بسیج اصناف سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین گفت: از همان ابتدای قانون انتزاع ، سازمان بسیج به ما ابلاغ کرد که باید برای کمک به میدان بیاییم، بنابراین ۲۹۳ بسیجی به صورت داوطلبانه وارد عمل شدند تا به گلایه و شکایت مردمی رسیدگی کنند.
عباس رنجبر افزود: پس از فراخوانی با هماهنگی جهاد کشاورزی و صمت، آموزش مقدماتی برگزار شد و بسیجیان پس از سپری کردن ۴۸ ساعت کارگاه آموزشی در دو روز توجیه شدند که چه کاری انجام دهند که در نهایت منجر به دریافت کارت ضابطه قضایی شد.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۱۸۲ بازرس بسیجی به شکل روزانه در بازار حضور دارند و در کنار نیروهای جهاد کشاورزی و صمت بر واحدهای صنفی نظارت میکنند؛ ضمن اینکه برای هر کدام از این افراد شیفت بندی شده و تا حالا با گذشت حدود پنج ماه حتی یک ریال هم دریافت نکردهاند.
رنجبر بسیج اصناف: برخی از نیروهای بسیجی نیز با جمع آوری اخبار و اطلاعات مردمی روی کار نانواییها نظارت کرده و با نانواهایی که عامدانه تعطیل هستند برخورد می کنند.
رنجبر با بیان اینکه بسیجیان با عشق و تلاش وارد عرصه مقابله با تخلفات صنفی شدند و پای کار هستند، گفت: این افراد اغلب موتور و ماشین دارند و با هزینه و بنزین شخصی به میدان آمده و بر واحدها نظارت می کنند؛ به نظر من فقط روحیه بسیجی و جهادی است که باعث شده تا این افراد این چنین پای کار باشند.
این مسؤول تصریح کرد: این بسیجیان که ۲۰ نفر آنها از پیشکسوتان سپاه هستند، تمامی کارهایشان بدون دستمزد است؛ حتی کسی هم درخواست نکرده که پولی دریافت کند، با این نکته که زودتر از بازرسان اداری حاضر میشوند و از صبح تا سه بعد از ظهر حضور دارند و پس از رفتن به خانه برای استراحت و ناهار مجددا از ساعت ۱۷ عصر تا پاسی از شب پای کار میمانند.
رنجبر تصریح کرد: همه این افراد خانواده دارند و از زندگی شخصی می گذارند تا مردم در آسایش و رفاه باشند؛ خود من تعجب کردم که چگونه شده این افراد تا این اندازه ذوق و انگیزه از خود نشان دهند.
مسئول بسیج اصناف سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین خاطرنشان کرد: برخی از نیروهای بسیجی نیز با جمع آوری اخبار و اطلاعات مردمی روی کار نانواییها نظارت کرده و با نانواهایی که عامدانه تعطیل هستند برخورد می کنند.
رنجبر یادآور شد: از ۲۹۳ بازرس بسیجی، یک تیم ۱۰ نفره با سازمان صمت و چهار نفر هم با قاضی تعزیرات به سمت بازار روانه میشوند؛ همچنین چهار خواهر بسیجی نیز در سازمان صمت و جهاد کشاورزی حضور دارند که اطلاعات متخلفان صنفی را در سامانه سیمبا بارگزاری کنند.
حضور نیروهای بسیج در بازار به احیای حقوق عامه منجر میشود/ استفاده از ظرفیتهای مردمی همیشه راهگشا بوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در خصوص استفاده از نیروهای مردمی بسیج در مقابله با تخلفات اقتصادی در بازار به ایرنا گفت: بارها در برنامه های پیشگیری از وقوع جرم تاکید شده که استفاده از ظرفیت مردمی راهگشا است و این مهم حتی در سند تحول قضایی که در ذیل گام دوم انقلاب قرار دارد به صراحت به استفاده از این ظرفیت اشاره میکند.
علی فولیان افزود: از آنجایی که در گذشته نیز از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و گروههای فعال اجتماعی برای شناسایی بزهکاران و اقدام به موقع در جرایم استفاده میشد، اکنون نیز در موضوع نظارت بر بازار اگر برای کشف تخلفاتی مثل احتکار، کم فروشی، گران فروشی و اخلال در نظام اقتصادی از ظرفیت مردمی مثل بسیج استفاده شود، شناسایی موارد مجرمانه سریع تر انجام شده و حقوق عامه نیز احیا میشود.
فولیان معاون دادگستری استان قزوین: در گشتهای رضویون به مفهوم واقعی کلمه از ظرفیت عظیم بسیج با مشارکت نیروی انتظامی در پیشگری از جرم اقدامات تاثیرگذاری انجام شد و نتایج مثبتی به همراه داشت.
وی اضافه کرد: چون حقوق عامه متعلق به مردم است، چه بهتر که از خود نیروهای مردمی مثل بسیج برای این مهم استفاده شود، اگرچه دستگاههای اجرایی و قضایی تکالیفی بر عهده دارند و وظایف خودشان را انجام میدهند، اما نیروهای مردمی ظرفیت بلقوهای محسوب میشوند که باید از آنها بیش از گدشته بهره برد.
فولیان در ادامه تصریح کرد: نمونه مشابه استفاده از ظرفیتهای مردمی بارها در حوزه آسیبهای اجتماعی نمایان شده است؛ به عنوان مثال در گشتهای رضویون به مفهوم واقعی کلمه از ظرفیت عظیم بسیج با مشارکت نیروی انتظامی در پیشگری از جرم اقدامات تاثیرگذاری انجام شد و نتایج مثبتی به همراه داشت.
معاون دادگستری استان قزوین بیان داشت: امروز در جبهه مقابل با جنگ اقتصادی قرار داریم و دشمن رسانههای خودش را فعال کرده تا با مسموم سازی فضا به مردم وانمود کند که انبار کالاهای اساسی خالی است و مردم در تامین مایحتاج مشکل دارند، در این چنین شرایطی رسانهها با کمک ظرفیتهای مردمی باید شکل واقعی جامعه برای مردم آشکار سازند.
فولیان خاطرنشان کرد: اگر مردم چنانچه با تخلفات مواجه شدند، علاوه بر سامانه تعزیرات ۱۲۴، سامانه ای در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ایجاد شده به سامانه سجام که ارتباط مردمی را با قوه قضاییه تسهیل کرده است، بنابراین شهروندان میتوانند با مراجعه به این سامانه بدون آن که نگران افشای هویت خویش باشند، گزارش تخلفات را ارسال کرده و منتظر برخورد دستگاه قضایی باشند.
نیم نگاه: اگرچه نیروهای بسیج داوطلبانه و بدون ادعا پای کار حاضر شدهاند، اما لازم است که با هدف جلوگیری از فرسایش کاری این افراد و حفظ انگیزه امتیازات اجتماعی برای آنها قائل شد؛ همچنین لازم است که با دادن اختیارات قانونی بیشتر به این افراد زمینه ایجاد یک شبکه نظارتی قوی و محکم را فراهم ساخت تا در برخورد با متخلفان اقتصادی بتوانند قاطعانه برخورد کنند؛ در قدم بعدی میتوان با فراهم کردن یک ساختمان برای این افراد باب تشکیل نشستهای تخصصی را در بین آنها ایجاد نمود.
نظر شما