ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست استماع کمیته فرعی بودجه دفاعی مجلس نمایندگان ادعا کرد : به غیر از سرعت برخورد این تسلیحات، موشک هایی که تاکنون روسیه به سمت اوکراین پرتاب کرده، تاثیر قابل توجه یا تحول بزرگی ایجاد نکرده است.
این ژنرال آمریکایی مدعی شد که این اولین باری است که از سلاح های مافوق صوت در نبرد استفاده می شود و وزارت دفاع آمریکا هر حمله مافوق صوت را تجزیه و تحلیل می کند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا، در همین جلسه نظر میلی را تایید کرد و گفت که فکر نمیکند که استفاده از موشک های مافوق صوت توسط روسیه، ولادیمیر پوتین رییس جمهور این کشور را ترغیب به استفاده از سلاح هسته ای کند.
وی مدعی شد: فکر می کنم پوتین سعی دارد با استفاده از آن سلاح یک اثر خاص ایجاد کند. همانطور که رئیس ستاد مشترک اشاره کرد، ردیابی این تسلیحات به دلیل سرعت بسیار بالای آنها بسیار دشوار است اما آنها تحول عمده ای ایجاد نکرده اند.
پیش از این در جلسه استماع، آستین گفت که تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای به اشتراک گذاری اطلاعات با متحدان و شرکای آمریکا در مورد تهاجم روسیه، منجر به اعتماد سازی و اتحاد میان متحدان آمریکا شده است.
یک مقام ارشد دفاعی آمریکا روز گذشته ادعا کرد روسیه تاکنون بین ۱۰ تا ۱۲ موشک مافوق صوت علیه اوکراین شلیک کرده است.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
نظر شما