«محسن کریمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۰ میلیارد ریال سال گذشته برای مرمت این اثر تاریخی از اعتبارات استانی و ملی هزینه شد.
وی اظهار داشت: اکنون اولویت برای مرمت در بازار تاریخی اراک سرای صندوق ساز و سرای تقوایی است که با تامین اعتبار و زمان مناسب عملیاتی خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: شهرداری اراک برای مرمت بازار تاریخی اراک ۳۰۰ میلیارد ریال اختصاص داده که ۶ میلیارد ریال آن برای مرمت سرای تقوایی صرف میشود.
کریمی افزود: سرای اکبری، هزاوه ای، راسته بازار و نوذری از جمله اولویتهای مرمت بازار تاریخی اراک است که با تامین اعتبار لازم مرمت آنها در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: اکنون مرمت سرای صندوق سازهای بازار تاریخی اراک درحال انجام است و سرای تقوایی نیز با اعتبارات شهرداری آغاز میشود.
مجموعه تاریخی بازار اراک با قدمت بیش از ۲۰۰ سال در زمان فتحعلی شاه قاجار به دست یوسفخان گرجی بناگذاشته شد که به نوعی هسته اولیه شهر سلطانآباد را در خود داشت.
این مجموعه که ۱۴ هکتار است و به صورت ۲ راسته بازار عمود برهم ساخته شده، یکی از نمونههای ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی است که تمامی جزئیات را با ظرافت و به بهترین کیفیت در خود دارد.
نظر شما