به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید محمد، سه شنبه در نشست مدیران مناطق ویژه اقتصادی سراسر کشور در شیراز افزود: برخی اظهار نظرها به گونهای است که یک وحشتی نسبت به مناطق آزاد و ویژه ایجاد میشود و گویی که این مناطق مضر هستند.
وی ادامه داد: چنین برخوردهایی سبب میشود که هر زمان که بخواهیم موضوعی مرتبط با مناطق آزاد را پیگیری کنیم با یک مشکل و بحران مواجه شویم.
او گفت: برخی نیز مناطق آزاد را متهم به قاچاق کالا و ارز می کنند در حالی که چندی پیش در جریان امضای تفاهم نامهای با ستاد قاچاق کالا و ارز، رئیس این ستاد اذعان داشت که ما کمترین دغدغه در حوزه قاچاق کالا و ارز را با مناطق آزاد و ویژه اقتصادی داریم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ادامه داد: همچنین بحث گران شدن ارز و برخی سوء مدیریت هایی که در برخی دیگر جاها وجود دارد را به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد منتسب میکنند.
محمد اضافه کرد: مجموع واردات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سال گذشته یک و ۲ دهم میلیارد دلار بوده که بخش عمدهای از آن هم صرف واردات مواد اولیه تولید کنندگان مستقر در این مناطق شده و بررسی ها هم نشان می دهد که این مواد در تولید صرف شده و باعث رشد و شکوفایی کشور شده است.
وی گفت: بخشی هم ثبت سفارش انجام شده و بخش اندکی هم مربوط به ثبت آماری که ارز اشخاص است می شود.
او اظهار داشت: امروز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به دلیل چنین نگاه ها و عدم درک صحیح دچار مشکلات زیادی هستیم.
وی گفت: در کمیسیون تلفیق مجلس درخواست کردیم که نگاه خاصی به مناطق ویژه و اقتصادی کشور شود و ما را دشمن نظام، قاچاقچی و عامل گران شدن ارز تلقی نکنند.
برخی مصوبات دست و پای تولید کننده را می بندد
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم توجه به تولید و رفع موانع پیش روی آن در نامگذاری شعارهای سال از جمله سال ۱۴۰۱ گفت: وقتی معظم له شعاری را مطرح میکنند آن شعار یک قله را به ما نشان میدهد تا همه به سمت آن حرکت کنیم و کسی به بیراهه نرود اما در سالهای گذشته در بسیاری از موارد مانع زدایی به مانع زایی تبدیل شده و مواردی مصوب شده که باعث بسته شدن دست پای تولید کننده شده است.
محمد افزود: امیدواریم امسال تصمیم گیری ها و اقدامات در جهت رفع موانع پیش روی تولید و باز کردن دست و پای تولید کننده بباشد تا شاهد رونق در اقتصاد کشور شود.
وی ادامه داد: ظرفیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بسیار بالاست و کشورهایی که با قواعد بازی حرکت کردهاند منفعت بسیاری بردهاند.
او گفت: در پاره ای مواقع برخی مجموعه ها به خاطر منافعی بسیار کوچک نگاه جزیرهای دارند و به دنبال یک منفعت ناپایدار و غیر مستمر میروند و یک منفعت خیلی بزرگ را رها میکند.
وی اظهار داشت: وقتی شما شرایطی را ایجاد کنید که تولید کننده بتواند به راحتی فعالیت کند و به تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال کمک کند، آثار مثبت آن در اقتصاد کشور پدیدار خواهد شد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: به دنبال این هستیم تا گرههای موجود را یک به یک باز کنیم و در همین راستا سال گذشته توفیقات خوبی حاصل شد که از جمله میتوان به حذف بند مالیات بر ارزش افزوده در بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد که یک گام بزرگ بود و از دید من، مناطق ویژه از پرداخت مالیات ارزش افزوده مصون هستند.
محمد، بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص مناطق ویژه و آزاد اقتصادی در بین نمایندگان مجلس تاکید کرد و گفت: هم اینک در کشور ۳۳ منطقه ویژه اقتصادی فعال و ۱۵ منطقه آزاد داریم که تعداد زیادی از نمایندگان مجلس را پوشش میدهند و آنها باید مسائل و مشکلات را ببینند تا در کمیسیونهای تخصصی که موضوعات مربوط به مناطق ویژه و اقتصادی مطرح میشود به ما کمک کنند.
به گزارش ایرنا، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور روز سه شنبه در آغاز سفر به شیراز از منطقه ویژه اقتصادی این شهر بازدید کرد. در این آیین، برخی طرح های سرمایه گذاری در این منطقه افتتاح یا کلنگزنی شد.
نظر شما