۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۲۸
کد خبر: 84747113
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دهکده گردشگری سد چم شیر گچساران در مرحله تامین زمین

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۲۸
کد خبر: 84747113
دهکده گردشگری سد چم شیر گچساران در مرحله تامین زمین

گچساران - ایرنا - دهکده گردشگری سد چم شیر گچساران که برنامه ریزی برای احداث آن سال ۱۳۹۷ شروع شد اما این طرح مهم مدتی است که در ایستگاه تامین زمین متوقف مانده است.

کارشناسان حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تاکید می کنند که اجرای طرح دهکده گردشگری در نزدیکی سد چم شیر به عنوان بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران افزون بر ایجاد اشتغال محلی مناسب برای آرامش شهروندان گچسارانی و شهرستان های مجاور خواهد بود.

این صاحب نظران با اشاره به اینکه ایجاد زیرساخت های گردشگری سد چمشیر که با حجم ۳/۲ میلیارد متر مکعب و مساحت ۵۱ کیلومتر مربع  در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد  در دست ساخت است تاکید می کنند این طرح می تواند نقطه عطفی برای توسعه اقتصادی  گچساران  باشد.

آنان می گویند: نیاز است تا دستگاه های اجرایی مرتبط با تعامل بیشتر زمینه پیشگیری از این فرصت مهم برای رونق بازی های آبی را از دست ندهند.

رییس میراث فرهنگی شهرستان گچساران می گوید: تاکنون سه مکان در اطراف سد چم شیر برای احداث این طرح پیش بینی شده اما هر بار با موانع منابع طبیعی یا دیگر دستگاه های اجرایی مرتبط مواجه شده است، موضوعی که روز گذشته سه تن از مدیران کل دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد از جمله میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری،حفاظت محیط زیست،منابع طبیعی و آبخیزداری استان را به محل سد در حال اجرای چم شیر کشاند تا برای تعیین زمینی به صورت کارشناسی و سنجش همه جوانب کار اقدام شود.

با توجه به اینکه طرح احداث دهکده گردشگری سد چم شیر در گچساران جزو پروژه های دارای ردیف اعتبار ملی است و این طرح سال جاری نیز دارای اعتبار است از مسوولان انتظار می رود تا برای تامین زمین و کلنگزنی آن اقدام کنند تا در سال مالی جاری که ۷۰ روز بیشتر از آن باقی نمانده زمینه جذب منابع مالی آن فراهم شود.

عزم مسوولان برای تعیین زمین

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه بازدید از زمین های اطراف سد چم شیر برای تعیین زمین گفت:در بازدیدی که امروز با اتفاق مدیران کل دستگاه های اجرایی به منظور تعیین زمین در سه نقطه از اراضی اطراف سد در حال ساخت چم شیر صورت گرفت یک زمین انتخاب شد.

سعید طالبی پور تاکید کرد:انجام نقشه برداری از سوی کارشناسان و طی کردن مراحل قانونی استعلام ها از دیگر گام هایی است که برای این طرح باید انجام شود که امید داریم با تعامل دستگاه های اجرایی مرتبط زمینه شروع اجرایی این طرح در آینده نزدیک محقق شود.

میزان اعتبار پیش بینی شده امسال

رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گچساران نیز در این خصوص گفت: ۱۳ میلیارد ریال اعتبار در سال مالی جاری برای احداث دهکده گردشگری سد چم شیر اختصاص یافته که نیاز است برای جذب آن  مراحل واستعلام های اختصاص زمین تا پایان سال مالی جاری یا سی  و یکم سال 1401 فراهم شود.

رحیم خردمند اضافه کرد:براساس برآوردهای کارشناسان میراث فرهنگی اجرای طرح گردشگری سد چم شیر ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای انجام عملیات اجرایی  این طرح منابع مالی نیاز دارد.

وی بیان کرد:طرح مطالعاتی دهکده گردشگری نزدیک سد چم شیر گچساران با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار انجام شده است.

این طرح قرار است در زمینی به مساحت بیش از ۱۰ هکتار اجرا شود که ضمن ایجاد فرصت های شغلی می تواند مکانی مناسب برای رفاه و آرامش شهروندان گچسارانی و مقصدی برای ایرانگردان و حتی جهانگردان باشد.

زیرساخت های پیش بینی شده در این طرح

خردمند تاکید کرد: سکوبندی، آلاچیق، سنگ فرش، جاده سلامت، سوئیت های اقامتی و زیرساخت های ورزش های آبی از مهمترین بخش های پیش بینی شده در طرح دهکده گردشگری سد چم شیر گچساران است.

مزایای احداث دهکده گردشگری سد چم شیر

رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گچساران گفت:اقدام برای ساخت دهکده گردشگری در نزدیکی سد چم شیر با توجه به پیش بینی ورزش های آبی هوای مطلوب این منطقه حداقل در سه فصل سال می تواند تکمیل کننده جذابیت های گردشگری این شهرستان باشد. 

خردمند اظهار داشت: رونق گردشگری در سواحل سد چم شیر افزون بر امکان ایجاد فرصت های شغلی مستقیم زمینه فروش سوغات محلی و صنایع دستی تولیدکنندگان بومی را فراهم می کند.

وی تاکید کرد: رونق بیشتر گردشگری به عنوان یکی از مهمترین پایه های توسعه اقتصادی هر منطقه محسوب می شود که دهکده گردشگری سد چم شیر با توجه به زیرساخت های خوب پیش بینی شده گامی امیدبخش برای تبدیل این منطقه به یکی از قطب های ایرانگردی است.

نگاهی به  روند  ساخت سد چم شیر

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران  با اشاره به اینکه  عملیات احداث سد مخزنی چم شیر گچساران هم اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تاکید کرد: برای دستیابی به این  میزان پیشرفت فیزیکی ۳۲میلیون نفر ساعت کار مفید از سوی کارکنان این سد در حال ساخت صورت گرفته است.

محمد رضا فاضل تاکید کرد:بر اساس برنامه زمان بندی عملیات آبگیری سد چم شیر تا پایان سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.

فاضل عنوان کرد: نیروگاه های برق آبی این طرح نیز تا پایان سال ۱۴۰۱ بهره برداری خواهد شد و بر اساس برنامه زمان بندی عملیات آبگیری سد چم شیر تا پایان سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.

وی گفت:تاکنون ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ساخت سد چم شیر این شهرستان هزینه شده و بیش از هشت هزار میلیارد ریال دیگر برای تکمیل این طرح ملی نیاز است.

 معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران تاکید کرد: اعتبار این طرح فاینانس را ۲۳۰ میلیون یورو اعلام کرد و اظهار داشت: ادامه ساخت  سد چم شیر مشکلی از بابت تامین اعتبار ندارد.

وی تصریح کرد:سد چم شیر با هدف تولید انرژی برق آبی به میزان ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال و  تأمین آب بخش های مختلف از جمله توسعه گردشگری، کشاورزی در روستاهای بالا و پایین دست سد و کنترل سیلاب و صنایع آبزیان انجام می گیرد.

وی بیان کرد: سد چم شیر دارای یک میلیون و ۳۰۰هزار متر مکعب حجم بدنه، ۷۳۰متر طول تاج، ۱۵۱ متر ارتفاع و  ۶۰۴ تراز تاج سد است.

دیگر مزایای احداث سد چم شیر

تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۴۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.

سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است.

مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۱۳۷۶ از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.

نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha