به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، محمدصادق خیاطیان روز دوشنبه در نشست تخصصی دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصتها، چالشها و راهکارها که در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده است، گفت: دپیلماسی علمی از چند بُعد برای مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد اهمیت دارد. نخست گفتمان دولت است که مبتنی بر مردمی بودن و عدالت محوری تاکید شده و باید آن را تبیین کرد.
وی افزود: دیپلماسی علمی از این بُعد که نخبگان جامعه به عنوان یکی از مظاهر مردمی بودن هستند و می توانند ارتباط خود را با کشورها برقرار و به این موضوع ورود کنند در واقع این رویکرد گفتمانی قابل تحلیل، بررسی و اقدام است و از این منظر که میتواند جلوه مردمی بودن را نشان دهد برای ما اهمیت دارد.
رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: دیپلماسی علمی به طور خاص موضوع راهبردی و زیربنای سایر دپیلماسیهاست و نخبگان کشورها که با آن در تعامل هستند می توانند زمینه سایر تعاملات بینالمللی کشور را فراهم کنند.
خیاطیان گفت: دپیلماسی علمی بنیادش بر پایه نخبگان بوده و یکی از وظایف ما در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری تعامل با نخبگان است.
وی افزود: در این زمینه چالشهایی احصا شده است به عنوان نمونه هنوز نگاه دستگاهی و جزیرهایی به دیپلماسی علمی و فنآوری در کشور وجود دارد و قوانین بازدارندهایی هم در جابجایی و پذیرش محققان و دانشجویان و استادان در سطح کلان دیده میشود.
رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اضافه کرد: برای رفع چالش ها راهکارایی پیشنهاد شده که یکی از آن تشکیل کارگروه علمی فناوری است تا بتوانیم هماهنگی بهتری در این سطح داشته باشیم.
خیاطیان گفت: امسال سال دانش بنیان است انتظار داریم بُعد صادراتی حوزه شرکتهای دانش بنیان تقویت شود و در کنار آن ظرفیت خوبی در معاونت علمی شکل گرفته است در واقع شرکت دانش بنیان را باید توانمند سازی کنیم زیرا آن قدر توانایی ندارند تا در عرصههای بینالمللی حضور یابند با این اقدام می توان مسیر را برای دیپلماسی علمی و فناوری فراهم کنیم.
نظر شما