**اتحادیه اروپا: به توافق با ایران برای تامین نفت نیاز داریم
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه آمریکا و ایران خواستار توافق هستند، گفت: ما اروپاییها از این توافق بسیار ذی نفع خواهیم بود؛ اوضاع اکنون تغییر کرده و برای ما بسیار جالب است که یک تامین کننده نفت دیگر داشته باشیم. آمریکایی ها هم به یک موفقیت دیپلماتیک نیاز دارند.
نشریه فایننشال تایمز در گزارشی با عنوان "آخرین تلاش های اتحادیه اروپا برای نجات توافق هسته ای ایران" ضمن اعلام مطلب فوق به نقل از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدعی شد: اتحادیه اروپا آخرین تلاش خود برای نجات توافق هسته ای و شکستن بن بست ناشی از خواسته تهران از واشنگتن برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست تروریستی را انجام می دهد.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به روزنامه فایننشال تایمز گفت که بدنبال راه حلی میانه برای پایان دادن به این بن بست است که خطر برهم زدن بیش از یک سال تلاش های دیپلماتیک اروپا را برای دستیابی به توافقی که به بازگشت آمریکا به توافق هسته ای ۲۰۱۵ و لغو تحریم های ایران منتهی می شود، در بر دارد.
این نشریه انگلیسی در ادامه گزارش خود نوشت: در عوض، جمهوری اسلامی فعالیت هسته ای اش را به میزان چشمگیری کاهش خواهد داد.
بورل گفت که مایل است انریکه مورا مذاکره کننده اتحادیه اروپا برای گفت و گو در مورد این مساله به تهران سفر کند، اما ایران نسبت به این مساله تمایلی نشان نمی دهد. وی فشار دیپلماتیک را «آخرین گلوله» توصیف کرد.
بورل در حال بررسی سناریویی است که به موجب آن، عنوان تروریستی از سپاه پاسداران برداشته می شود، اما بر بخش های دیگر این سازمان باقی می ماند.
تحلیل گران گزینه ای را پیشنهاد داده اند که آمریکا عنوان تروریستی را از سپاه بردارد و آن را در مورد نیروی قدس حفظ کند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا وعده داد به توافق بازگردد، مشروط بر اینکه ایران به تعهداتش نسبت به توافق پایبند باشد و اتحادیه اروپا نیز در این ضمن ماه ها زمان برای مذاکرات غیرمستقیم بین واشنگتن و تهران در وین صرف کرد.
مقام های غربی تاکید دارند که توافق آماده امضا است، اما از ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) مذاکراتی در وین انجام نشده است.
تهران بارها گفته آماده امضای توافق است مشروط بر اینکه واشنگتن به درخواست های ایران عمل کند.
به گفته تحلیل گران، دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تمایلی به لغو عنوان تروریستی از سپاه ندارد، زیرا با واکنش داخلی و همچنین عکس العمل متحدان آمریکا در خاورمیانه روبه رو می شود.
بورل گفت: در این لحظه مشخص باید بگویم به عنوان هماهنگ کننده (مذاکرات وین)، این پیشنهاد را به صورت رسمی روی میز می گذارم.
وی افزود: ما نمی توانیم برای همیشه به همین منوال ادامه دهیم، زیرا ایران به توسعه برنامه هسته ای اش ادامه می دهد.
بورل با اشاره به مذاکراتش با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که این پرونده روی میز شخص رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفته است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که واشنگتن با این نظر تهران موافق نیست که این موضوع(برداشتن عنوان تروریسم از سپاه پاسداران) باید با مذاکرات هسته ای مرتبط باشد.
این مقام افزود: اگر برای ایرانی ها مهم باشد که این عنوان را لغو کنیم، در ازای آن به چیزی نیاز داریم که نگرانی های غیرهسته ای ما را برطرف کند. اگر ایران بر لغو این عنوان مصر باشد و همه ایده های ما را رد کند، این مذاکرات با شکست مواجه خواهد شد.
بورل در ارتباط با تاثیر تهاجم روسیه به اوکراین بر مذاکرات گفت که مذاکره کنندگان به ایران اولتیماتوم نخواهند داد.
تحلیل گران می گویند نگرانی هایی در مورد یک بحران جداگانه وجود دارد و این اشتیاق حاکم است که با ایران توافقی حاصل شود که تهران بتواند به وسطه آن صادرات نفت خود را افزایش دهد تا به جلوگیری از افزایش بهای انرژی و جایگزینی نفت خام روسیه کمک شود.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که آمریکا و ایران خواستار توافق هستند. وی افزود: ما اروپایی ها از این توافق بسیار ذی نفع خواهیم بود، اوضاع اکنون تغییر کرده است. اکنون برای ما بسیار جالب است که یک تامین کننده نفت دیگر داشته باشیم. آمریکایی ها نیز به یک موفقیت دیپلماتیک نیاز دارند.
علی واعظ کارشناس مسائل ایران در اندیشگده گروه بحران نیز گفت که دولت بایدن قبلا پیشنهاد خارج کردن نام سپاه از فهرست تروریستی در مذاکرات با دولت حسن روحانی رئیس جمهوری سابق در ازای تعهد به ادامه مذاکرات بر سر یک توافق طولانی تر و قوی تر و گفت و گو در مورد موضوعات منطقه ای را داده بود.
دولت بایدن سپس همین پیشنهاد را به ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری فعلی ایران در ازای تعهد به هدف قرار نگرفتن آمریکایی ها ارائه داد. در هر دو مورد تهران این پیشنهادها را رد کرد.
**خطیب زاده: مبارزه با غاصبان قدس حق مشروع مردم فلسطین است
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه عادی سازی روابط با رژیم آپارتاید اسرائیل را از عوامل تشویق و تشدید کننده خشونت توسط صهیونیستها در اراضی اشغالی فلسطین توصیف و تاکید کرد: مبارزه با غاصبان قدس و فلسطین، حق طبیعی، مشروع و قانونی مردم فلسطین است.
خطیب زاده با محکومیت یورش مجدد و مکرر صهیونیستها به مسجد الاقصی و تعرض وحشیانه نظامیان رژیم صهیونیستی به نمازگزاران و مدافعان اماکن مقدسه فلسطین، اعلام کرد؛ اشغالگری و اشغالگران رو به زوال هستند و مبارزه با غاصبان قدس و فلسطین، حق طبیعی، مشروع و قانونی مردم فلسطین است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تشدید تجاوزات و اقدامات سبوعانه رژیم آپارتاید اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین، خواستار کمک ملتها، دولتها و مجامع منطقهای و بین المللی به مردم فلسطین برای دفاع از خود و مقابله با اشغالگران صهیونیست شد.
خطیب زاده در پایان ضمن تاکید بر ضرورت وحدت جهان اسلام برای دفاع از فلسطین و نجات مسجد الاقصی، عادی سازی روابط با رژیم آپارتاید اسرائیل را از عوامل تشویق و تشدید کننده خشونت توسط صهیونیستها در اراضی اشغالی فلسطین توصیف کرد.
**تشدید دغدغه جهانی گندم و غلات در سایه جنگ اوکراین
ادامه جنگ میان دو غول تامین کننده بخش عمده ای از غلات جهان ،اوکراین و روسیه، در برهه فعلی علاوه بر تحمیل خسارات متقابل، به بحران های اجتماعی و اقتصادی در عرصه بین الملل نیز دامن می زند که بروز اخلال در تامین جهانی زنجیره غلات را می توان از گریبان گیرترین این بحران ها دانست.
شاید از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین که از بیش از سه ماه قبل شروع شد، کسی تصور نمی کرد درگیری نظامی میان دو کشور تا امروز و حتی شاید تا ماه ها و یا سال های دیگر طول بکشد و شکافها، بحران ها و کاستی های موجود در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در عرصه بین الملل را تا این حد تشدید کند. در نتیجه این جنگ، چالش هایی در روابط بین دولت ها ایجاد شد که بیش از همه اقتصاد جهانی را تحت الشعاع خود قرار داده و این نگرانی وجود دارد که درصورت تداوم این جنگ، تبعات اقتصادی و معیشتی آن بر زندگی مردم در نقاط مختلف جهان حتی فراتر از وضع موجود برود چرا که آتش جنگ نه تنها شهرها و خانه ها را در اوکراین در کام خود فروبرده ، بلکه به شدت بر بخش صنایع از جمله صنعت کشاورزی و صادرات این کشور هم سایه افکنده است.
از مهمترین تاثیراتی که اقتصاد بین الملل در نتیجه جنگ اوکراین پذیرفته، تشدید افزایش جهانی مواد غذایی ، تشدید کمبود غلات و موضوع صادرات انرژی از روسیه است که مسکو با این اهرم اقتصاد کشورهای وابسته اتحادیه اروپا به گاز خود را متزلزل ساخته است.
صادرات غلات از اوکراین و نیز روسیه نیز بطور طبیعی تحت تاثیر جنگ قرار گرفته است و از آنجا که غلات و بویژه گندم تولیدی روسیه و اوکراین به حوزه جغرافیایی وسیعی از جهان از جمله اروپا، آسیا، خاورمیانه، آفریقا و حتی فراتر از آن صادر می شود، حالا کاهش صادرات این کالای راهبردی و مرتبط با معیشت و زندگی مردم جهان، آثار غیرقابل انکار بر قیمت جهانی مواد غذایی داشته است.
اوکراین به عنوان ششمین کشور بزرگ صادرکننده گندم در جهان است، اما تبعات جنگ به کشاورزی و منابع غذایی این کشور آسیب وارد کرده و نگرانی از کمبود غلات یا افزایش قیمت آن ها در سراسر جهان را برانگیخته است.
به نوشته روزنامه گاردین، سال گذشته اوکراین حدود ۳۳ میلیون تن گندم تولید کرد که از این میزان نزدیک به ۲۰ میلیون تن را به کشورهای دیگر صادر کرد. اما طبق داده های شرکت «کایروس» که منابع طبیعی و بخش های صنعتی را از طریق تصاویر ماهواره ای ارزیابی می کند، امسال با شرایط جنگی در اوکراین، این کشور تنها پتانسیل تولید ۲۱ میلیون تن گندم را دارد که در مقایسه با میانگین ۵ سال گذشته ۲۳ درصد با کاهش روبرو بوده است.
از سوی دیگر با توجه به احتمال متمرکز شدن جنگ در شرق که مناطق اصلی کشت گندم است، شرکت کایروس تخمین میزند که برداشت گندم امسال نسبت به سال ۲۰۲۱ حداقل ۳۵ درصد کاهش خواهد یافت. اوکراین در همین راستا برای حفظ ذخایر غذایی خود، صادرات غلات و بسیاری از محصولات غذایی دیگر را ممنوع کرد. حتی اوکراین مدعی شده به علت محاصره سواحل دریای سیاه از جانب روسیه مساله حمل و نقل غلات دشوار شده است.
قیمت جهانی گندم در ماه مارس به دلیل تاثیر مستقیم جنگ بر تولید گندم و همچنین افزایش قیمت انرژی و کود در سراسر جهان، ۲۰ درصد افزایش یافت.
آنتوان هالف موسس شرکت کایروس به گاردین گفت که اثرات وحشتناک جنگ در اوکراین متأسفانه از فضا قابل مشاهده است، و داده های به دست آمده از تصاویر ماهواره ای، افزایش قیمت مواد غذایی و گرسنگی را که جهان در نتیجه این درگیری با آن مواجه است، نشان می دهد.
**خیز آمریکا برای تشکیل «القاعدهای» دیگر؛ این بار در اوکراین
برخی نشانهها از جمله اظهارنظر سیاستمداران نزدیک به مراکز قدرت در واشنگتن حاکی است دولت آمریکا و کشورهای غربی با حمایت از گروههای نئونازی به دنبال تکرار سیاست موسوم به «عملیات سایکلون» در افغانستان هستند.
در شرایطی که جنگ میان اوکراین و روسیه همچنان در صدر اخباری قرار دارد که توجه دنیا را به خود جلب کرده، شواهد روزافزونی که از تلاشهای مستمر «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) برای ایجاد و تسلیح نیروهای شورشی تندرو در آن کشور و تبعات چنین اقدامی حکایت دارند کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
خبرگزاری ایرنا در این گزارش تحقیقی بر پایه گزارشی از یاهونیوز که اخیراً به تحرکات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در اوکراین اشاره میکند به گردآوری شواهدی پرداخته که نشان میدهند واشنگتن در حال تسلیح و تقویت گروههای نئونازی در اوکراین است. بررسی ایدئولوژی این گروه و مقایسه سیاست آمریکا در اوکراین با سیاست این کشور در افغانستان در اواخر دهه ۱۹۷۰ و تبعات احتمالی چنین رویکردی بخشهای بعدی این گزارش را تشکیل میدهند.
پایگاه یاهونیوز ژانویه سال جاری میلادی، حدود یک ماه قبل از آغاز حمله روسیه به اوکراین گزارش داده بود سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تحت برنامهای که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده در حال آموزش گروهی از اوکراینیها برای «کشتن روسها» است.
یاهونیوز گزارش داده بود این آموزشها توسط شبهنظامیانی که برای «اداره نیروهای زمینی سیا»* (Ground Department) کار میکنند به گروههای اوکراینی ارائه شده و برنامه مخفیانه مورد نظر بعد از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۵، در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما آغاز شده اما در دولتهای دونالد ترامپ و جو بایدن گسترش داده شده است.
یک مقام سابق سیا که از جزئیات این برنامه آگاه است به صورت مشخص در مصاحبه با یاهونیوز گفته که «آمریکا در حال آموزش شورش [به گروههای اوکراینی] است. در این برنامه به اوکراینیها نحوه کشتن روسها آموزش داده شده است.»
با آنکه یک مقام سیا مدعی شده که آموزشهای تحت این برنامه تنها مختص جمعآوری اطلاعات بوده است چندین مقام سابقِ دخیل در این برنامه به یاهونیوز گفتهاند که گروههای اوکراینی از آموزشهایی در زمینه کار با سلاحهای گرم، تکنیکهای استتار، ناوبری زمینی و تاکتیکهایی مانند «پوشش و حرکت» برخوردار شدهاند.
اندکی بعد از این گزارش «یاهونیوز»، روزنامه واشنگتنپست هم تحرکات سیا در اوکراین را تأیید کرد. این روزنامه روز ۵ مارس (۱۴ اسفند) -در حالی که دو هفته از آغاز حمله روسیه به اوکراین میگذشت- گزارش داد آمریکا و متحدان غربی این کشور با توجه به اینکه پیشبینی کرده ارتش روسیه پس از تجدید قوا سرانجام به اهدافش در اوکراین دست خواهد یافت خودشان را برای یک «شورش خونین» آماده کردهاند. طبق این گزارش آمریکاییها قصد دارند در صورت موفقیت ارتش روسیه یک دولت تبعیدی تشکیل داده و عملیاتهای چریکی را علیه نیروهای روسیه هدایت کنند. یک مقام آمریکایی به واشنگتنپست گفت سلاحهایی که ایالات متحده برای اوکراین ارسال کرده نقش مهمی در موفقیت این «جنبش شورشی» خواهد داشت.
**حمله هوایی به دیرالزور واقع در شرق سوریه
رسانههای سوریه از حمله هوایی به نزدیک یک پل در «دیرالزور» واقع در شرق این کشور خبر دادند.
در این حمله هوایی، پلی که بر روی رود فرات در بخش مرکزی شهر دیرالزور بنا شده بود، تخریب شده است.
تا این ساعت منابع سوری به جزئیات این حمله و عامل آن اشاره نکرده اند.
**اتحادیه اروپا طرح تحریم روسیه را برای جلب رضایت مخالفان تغییر داد
منابع اتحادیه اروپا گفتند: کمیسیون اروپا به منظور جلب رضایت کشورهایی که تمایلی به تحریم روسیه ندارند با دادن مهلت بیشتر به کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک تغییراتی در طرح پیشنهادی تحریم نفتی روسیه ایجاد کرد.
رویترز نوشت هر چند اتحادیه اروپا نتوانست روز جمعه به پیشرفتی در جلب توافق تحریم نفتی روسیه دست یابد اما به گفته منابع مطلع، در طرح تغییر یافته به سه کشور مذکور کمک می شود پالایشگاه های خود را به منظور پردازش نفت از دیگر کشورها ارتقا دهند و خروج آنها از واردات نفتی روسیه را تا سال ۲۰۲۴ تمدید کرد.
قرار بود اتحادیه اروپا به عنوان بخشی از سخت ترین بسته تحریمی روسیه به دلیل جنگ با اوکراین، واردات نفت این کشور را تحریم کند.
در طرح اولیه خواسته می شد تا پایان سال جاری میلادی واردات نفت خام و محصولات نفتی روسیه متوقف شوند.
در طرح جدید همچنین دوره انتقالی پیش از منع کردن سرویس های کشتیرانی اتحادیه اروپا از انتقال نفت روسیه، از یک ماه قبلی به سه ماه افزایش یافت. یکی از منابع آگاه ضمن بیان این مطلب به رویترز گفت هدف از این امر رفع نگرانی های روسیه، مالت و قبرس درباره شرکت های کشتیرانی این کشورها است.
به گفته دیپلمات ها، مذاکرات روز جمعه بسیار دشوار بوده اما بسیاری از آنها ابراز اطمینان کردند که تا قبل از هفته آینده همه ۲۷ دولت اروپایی با این طرح موافقت کنند.
بنابر طرح اولیه، بیشتر کشورهای اروپایی باید خرید نفت خام روسیه را شش ماه بعد از اجرایی شدن این تصمیم متوقف می کردند و تا پایان سال نیز جلوی واردات محصولات نفتی تصفیه شده روسیه را می گرفتند.
اتحادیه اروپا در طرح اولیه به دو کشور مجارستان و اسلواکی فرصت داد تا سال ۲۰۲۳ این تصمیات را اجرایی کنند. اما در طرح جدید این دوکشور می توانند تا پایان سال ۲۰۲۴ نفت روسیه را خریداری کنند. جمهوری چک نیز اگر نفت نفت خود را از خط لوله اروپای جنوبی تامین کند، تا ژوئن ۲۰۲۴ فرصت دارد به خرید نفت از روسیه ادامه دهد.
یکی از منابع آگاه گفت، مهلت های تمدید شده بر اساس زمان احتمالی ساخت و ساز جهت ارتقای خط لوله ها محاسبه شده است. مجارستان و اسلواکی تنها ۶ درصد از واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه را به خود اختصاص داده اند و این معافیت ها تأثیر ممنوعیت بر اقتصاد روسیه را تغییر نمی دهد.
**گروه چریکی "قطعه گرگ" به رهبری مارشال دوستم در افغانستان اعلام موجودیت کرد
گروه چریکی به نام "قطعه گرگ" به رهبری عبدالرشید دوستم از فرماندهان نظامی سابق افغانستان در شهرستان برگه در استان بغلان این کشور اعلام موجودیت کرد.
این گروه چریکی با انتشار یک نوار ویدیویی فعالیت خود را علنی کرد و نشان داد که چریکهایی در حمایت عبدالرشید دوستم رهبر یک گروه به نام "جنبش ملی افغانستان" دست به این اقدام زده اند.
براساس این گزارش، در حال حاضر چندین گروه مسلح در این کشور اعلام موجودیت کرده و مبارزه مسلحانه شان را علیه دولت سرپرست افغانستان (طالبان) آغاز کرده اند.
بنابه این گزارش، این نخستین بار است که یک گروه چریکی تحت نام قطعه گرگ در بغلان اعلام موجودیت می کند.
گفتنی است در گذشته نیز خبرهایی غیر رسمی از افغانستان منتشر شده بود مبنی بر اینکه نیرویی به نام قطعه گرگ از سرپل و شبرغان ظهور کرده و بطور مستقیم با گروه طالبان افغانستان وارد جنگ شده است.
حتی رسانه های بین المللی در مردادماه خبرهایی را منتشر کرده بودند که گروه طالبان شهر شبرغان مرکز استان جوزجان پایگاه مارشال دوستم را تصرف کرده است.
در ولایت جوزجان واقع در شمال افغانستان به طور عمده ازبکها و ترکمنها زندگی میکنند.
شبرغان در ۱۳۰ کیلومتری مزار شریف واقع شده است و اهمیت استراتژیک دارد.
**ادعای رسانه آمریکایی: جنگ اوکراین روزانه ۹۰۰ میلیون دلار برای روسیه هزینه دارد
یک نشریه آمریکایی در گزارشی با اشاره به سومین ماه از آغاز جنگ اوکراین، هزینه های نبرد جاری را برای روسیه سنگین ارزیابی کرد و مدعی شد که مسکو برای تداوم حملات به روزانه ۹۰۰ میلیون دلار نیاز دارد.
نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی مدعی شد در حالیکه جنگ در اوکراین ادامه دارد، تلفات سنگین آن برای اقتصاد روسیه تا سالها ادامه خواهد داشت.
«شان اسپونتس» سردبیر پایگاه خبری "Special Operations Forces Report" که به اختصار "SOFREP" نامیده می شود، در گفتوگو با نیوزویک مدعی شد روسیه برای تداوم حملات به اوکراین که اکنون در سومین ماه خود بسر می برد، به ۹۰۰ میلیون دلار در روز نیاز دارد.
بر اساس برآورد SOFREP، عوامل متعددی در این هزینه های سنگین نقش دارند؛ از جمله حقوق سربازان روسی که در اوکراین می جنگند، تهیه مهمات، گلوله و راکت برای آنها و هزینه تعمیر تجهیزات نظامی از دست رفته یا آسیب دیده. بر اساس گزارش این پایگاه، روسیه علاوه بر هزینه های ذکر شده، باید بودجه هزاران تسلیحات راهبردی و موشک کروز شلیک شده در طول جنگ را بپردازد که هر کدام حدود ۱.۵ میلیون دلار هزینه دارند.
نیوزویک در ادامه مدعی شد: هزینه های اعلام شده در حالی است که روسیه به دلیل تحریم های اقتصادی شدید پس از آغاز حمله به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، متحمل زیان های مالی سنگینی شده است. بسیاری بر این باور بودند که روسیه با توجه به برتری نظامی خود، بلافاصله پس از تهاجم، اوکراین را شکست خواهد داد. با این حال، روسیه تاکنون موفقیت نظامی چندانی نداشته و نیروهای آن نتوانسته اند کنترل کییف را به عنوان پایتخت اوکراین در دست گیرند، ضمن آنکه در شهرهای دیگر این کشور هم دستاوردی نداشته اند.
به ادعای این رسانه آمریکایی، باوجود آنکه کرملین در ارائه آمار در خصوص تلفات نظامی مردد بوده است، شکستهای روسیه از نظر مالی و تلفات جانی هزینه زیادی برای مسکو به همراه داشته است. براساس نتایج یک پژوهش که دو هفته پس از جنگ اوکراین منتشر شد، خسارات مستقیم جنگ به روسیه نزدیک به هفت میلیارد دلار بوده است.
شبکه خبری آمریکایی "سی.ان.بی.سی" هم در گزارشی در تاریخ ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه روسیه در نتیجه حمله به اوکراین را بسیار مخرب ارزیابی کرد و نوشت این تاثیرات تا دهه ها بر روی زندگی شهروندان روسیه تاثیر می گذارد.
نیوزویک همچنین در بخش دیگری از گزارش خود با استناد به گزارش یک موسسه مالی ادعا کرد که عواقب این جنگ برای اقتصاد روسیه، ۳۰ سال عقب ماندگی است و برخی بر این باور هستند که استانداردهای زندگی در روسیه احتمالا تا پنج سال آینده کاهش می یابد.
براساس گزارش موسسه مالی بین المللی که یک اندیشکده مالی بوده و در ۷۰ کشور نمایندگی دارد، تولید ناخالص داخلی (GDP) روسیه در سال جاری احتمالا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
نشریه آمریکایی فوربس هم در گزارشی در ماه گذشته میلادی، غرق شدن ناو جنگی روسی "ماسکوا" توسط اوکراین را که به باور نویسنده این گزارش گل سرسبد نیروی دریایی روسیه بشمار می رود، مدعی شد: این امر ضربه سنگینی معادل ۷۵۰ میلیون دلار به روسیه وارد کرد.
به ادعای نشریه فوربس، اوکراین تاکنون بیش از پنج هزار تجهیزات روسی را از زمان آغاز جنگ منهدم کرده، اما ناو جنگی ماسکوا گرانترین آنها بوده است.
از سوی دیگر با نزدیک شدن به تاریخ ۹ می (روز پیروزی بر آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم) بسیاری نگران هستند که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه ممکن است از این روز برای اعلام رسمی جنگ علیه اوکراین استفاده کند. هرچند مقامات روسیه چنین چیزی را رد کرده و سخنگوی کرملین می گوید هرگونه احتمال اعلام چنین موضعی از سوی رئیس جمهوری روسیه غیرممکن است.
**طالبان استفاده از "برقع" را برای زنان اجباری کرد
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در فرمانی جدید استفاده از "برقع" به عنوان بخشی از فرهنگ افغانستان و نماد حجاب اسلامی برای زنان این کشور را اجباری کرد و هشدار داد اعضای خانواده زنانی که از این پوشش استفاده نکنند، مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان امروز در نشستی تاکید کرد: زنان نباید مانند دوره جاهلیت با آرایش از خانه های شان بیرون بیایند و همه بانوان ملزم به رعایت حجاب شرعی (مستند به مصوبه امروز وزارت امر به معروف و نهی از منکر) هستند و با افراد خاطی برخورد جدی صورت میگیرد.
براساس این گزارش، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان یک دستور تازه در مورد حجاب زنان در کشور صادر کرده است که بر اساس آن بر رعایت حجاب کامل زنان تاکید شده است.
در این فرمان چنین آمده که اگر یک زن حجاب را رعایت نکند، نخست ولی او توصیه و تنبیه، دوم احضار، سوم برای سه روز زندانی و چهارم به دادگاه کشیده خواهد شد.
براساس این فرمان اجباری رهبری طالبان وزارت امربه معروف و نهی از منکر دولت سرپرست افغانستان تاکید کرد که زنان باید در اماکن عمومی صورت خود را به صورت کامل بپوشانند .
**هیئت حماس مجددا به روسیه سفر خواهد کرد
منابع آگاه در جنبش حماس از سفر مجدد هیئتی از این جنبش به روسیه در ماه آینده خبر دادند.
منابع آگاه در جنبش حماس اعلام کردند که هیئتی از این جنبش ماه آینده مجددا به روسیه سفر خواهد کرد.
این منابع در گفتگو با المیادین اعلام کردند که هیئت بلندپایه حماس که اخیرا به مسکو سفر کرده بود، به خاطر برگزاری دیدارها و نشستهایی در الجزایر، مجبور شد به سفر خود به روسیه پایان دهد و این سفر نیمه تمام ماند.
این منابع نتیجه سفر هیئت حماس به مسکو را بسیار مثبت ارزیابی کردند.
المیادین به نقل از برخی منابع دیپلماتیک تاکید کرد که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه رسما از اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس برای سفر به این کشور در آینده نزدیک دعوت کرده است.
هیأت حماس بامداد چهارشنبه برای انجام گفت وگوهایی مهم با مقامات روسیه وارد مسکو شد. ریاست این هیأت را موسی ابومرزوق نایب رییس دفتر سیاسی حماس در خارج عهده دار بود و فتحی حماد، حسام بدران و نماینده حماس در مسکو نیز وی را همراهی میکردند.
بحث و بررسی تحولات جاری در قدس و مسجد الاقصی، اوضاع در سرزمینهای اشغالی و روابط دو جانبه حماس و روسیه از محورهای اصلی این گفتگوها بود.
**مقتدا صدر خواستار ساخت مجسمه یادبود برای پدرش شد
"مقتدا صدر"، رهبر جریان صدر عراق خواستار ساخت مجسمه یادبود برای گرامیداشت پدر شهیدش شد.
وی با بیان این مطلب نوشت: باتوجه به قرارگرفتن در آستانه سالروز شهادت پدرم، بهتر است افراد اهل فن و هنر به فکر ساختن مجسمه ای بعنوان یادبود وی باشند تا یاد و خاطره شهادت وی را زنده نگه داریم.
آیت الله العظمی سید "محمد صدر" متولد سوم فروردین ۱۳۲۲ از مراجع تقلید شیعه، پسرعموی سید «محمدباقر صدر»، پدر «مقتدی صدر» و رئیس حوزه علمیه نجف، از احیاکنندگان نماز جمعه در عراق بود.
مواضع سیاسی او ضد حکومت بعث صدام و هدایت جبهه تشیع برای اهداف اسلامی و زمینهسازی برای تشکیل حکومتی اسلامی در عراق مشکلاتی را برای وی پدید آورد، سرانجام ایشان در ۲۹ بهمن ۱۳۷۷ در جریان یک سوءقصد همراه با دو تن از پسرانش توسط رژیم بعث صدام ترور شد.
**اتحادیه اروپا طرح تحریم روسیه را برای جلب رضایت مخالفان تغییر داد
منابع اتحادیه اروپا گفتند: کمیسیون اروپا به منظور جلب رضایت کشورهایی که تمایلی به تحریم روسیه ندارند با دادن مهلت بیشتر به کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک تغییراتی در طرح پیشنهادی تحریم نفتی روسیه ایجاد کرد.
رویترز نوشت هر چند اتحادیه اروپا نتوانست روز جمعه به پیشرفتی در جلب توافق تحریم نفتی روسیه دست یابد اما به گفته منابع مطلع، در طرح تغییر یافته به سه کشور مذکور کمک می شود پالایشگاه های خود را به منظور پردازش نفت از دیگر کشورها ارتقا دهند و خروج آنها از واردات نفتی روسیه را تا سال ۲۰۲۴ تمدید کرد.
قرار بود اتحادیه اروپا به عنوان بخشی از سخت ترین بسته تحریمی روسیه به دلیل جنگ با اوکراین، واردات نفت این کشور را تحریم کند.
در طرح اولیه خواسته می شد تا پایان سال جاری میلادی واردات نفت خام و محصولات نفتی روسیه متوقف شوند.
در طرح جدید همچنین دوره انتقالی پیش از منع کردن سرویس های کشتیرانی اتحادیه اروپا از انتقال نفت روسیه، از یک ماه قبلی به سه ماه افزایش یافت. یکی از منابع آگاه ضمن بیان این مطلب به رویترز گفت هدف از این امر رفع نگرانی های روسیه، مالت و قبرس درباره شرکت های کشتیرانی این کشورها است.
به گفته دیپلمات ها، مذاکرات روز جمعه بسیار دشوار بوده اما بسیاری از آنها ابراز اطمینان کردند که تا قبل از هفته آینده همه ۲۷ دولت اروپایی با این طرح موافقت کنند.
بنابر طرح اولیه، بیشتر کشورهای اروپایی باید خرید نفت خام روسیه را شش ماه بعد از اجرایی شدن این تصمیم متوقف می کردند و تا پایان سال نیز جلوی واردات محصولات نفتی تصفیه شده روسیه را می گرفتند.
اتحادیه اروپا در طرح اولیه به دو کشور مجارستان و اسلواکی فرصت داد تا سال ۲۰۲۳ این تصمیات را اجرایی کنند. اما در طرح جدید این دوکشور می توانند تا پایان سال ۲۰۲۴ نفت روسیه را خریداری کنند. جمهوری چک نیز اگر نفت نفت خود را از خط لوله اروپای جنوبی تامین کند، تا ژوئن ۲۰۲۴ فرصت دارد به خرید نفت از روسیه ادامه دهد.
یکی از منابع آگاه گفت، مهلت های تمدید شده بر اساس زمان احتمالی ساخت و ساز جهت ارتقای خط لوله ها محاسبه شده است. مجارستان و اسلواکی تنها ۶ درصد از واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه را به خود اختصاص داده اند و این معافیت ها تأثیر ممنوعیت بر اقتصاد روسیه را تغییر نمی دهد.
جوزپ بورل مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه گفت اگر توافقی تا پایان روز یکشنبه حاصل نشود درخواست تشکیل نشست فوق العاده وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا را برای هفته آینده ارائه خواهد داد.
**آتشسوزی در سیبری چندین کشته برجای گذاشت
مقامات محلی در سیبری امروز اعلام کردند که چندین آتشسوزی در جنوب سیبری روسیه منجر به خسارات به حدود ۲۰۰ خانه و ساختمان و مرگ شماری نامشخص شده است.
وزارت منطقه ای امور شرایط اضطراری در سیبری گزارش داد، این آتشسوزی در بیش از ۱۶ منطقه "کرانویارسک" رخ داد که موجب بروز خساراتی به حدود ۲۰۰ ساختمان و خانه و باعث مرگ چندین نفر شده که هنوز آمار دقیقی اعلام نشده است.
**سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری استرالیا برای تولید زیردریایی بدون سرنشین
«پیتر داتون» وزیر دفاع استرالیا از سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری برای ساخت زیردریاییهای بدون سرنشین به منظور بهره برداری در نیروی دریایی سلطنتی خبر داد.
وزارت دفاع و شرکت صنایع نظامی «آندوریل استرالیا» (Anduril Australia) به منظور ساخت زیردریاییهای خودکار فوق بزرگ (XLAUV) طی ۳ سال آینده، در این پروژه سرمایهگذاری مشترک انجام خواهند داد.
براساس اطلاعات «پیتر داتون» این زیردریاییهای بدون سرنشین هدایت شونده (زهپاد) ناوگان بالا و پایین سطح دریای استرالیا را تقویت میکند و موجب حفظ ثبات در منطقه اقیانوس هند و آرام میشود.
وزیر دفاع استرالیا با بیان اینکه XLAUVها زیردریاییهای رباتیک بدون سرنشین پیشرفته هستند، افزود: «این رباتهای چندمنظوره، رادارگریز و دارای قابلیتهای زیردریایی هستند که معمولا بین ۱۰ تا ۳۰ متر طول دارند و قابلیت حمل محمولههای نظامی مختلف در مسیرهای طولانی را فراهم میکنند.»
دولت فدرال استرالیا پیش از این نیز اعلام کرده بود که ۲ میلیارد دلار به خریداری سیستم پدافند و موشکهای دریایی پیشرفته Sea Sparrow اختصاص داده است.
نخستین محموله از این تسلیحات که قادر به شناسایی موشکها از فاصله ۵۰ کیلومتری می باشد، برای آزمایش به استرالیا رسیده است.
**منابع مصری: تهدید رژیم صهیونیستی به قتل سنوار، نمایش رسانه ای داخلی است
منابع مصری آگاه به پرونده میانجیگری قاهره بین گروه های مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس، تهدیدات این رژیم علیه السنوار را توخالی و نمایش رسانه ای برای آرام کردن ساکنان سرزمین های اشغالی دانستند.
این منابع تاکید کردند: تبلیغات رسانه ای اسرائیل درباره طرح های ترور "یحیی سنوار"، رهبر جنبش "حماس" در نوار غزه، تلاشی برای فرونشاندن خشم عمومی ساکنان سرزمین های اشغالی از کشته شدن ۳ صهیونیست و زخمی شدن تعدادی دیگر بدست رزمندگان مقاومت و ناکامی در برپایی برنامه هایی است که آنها به مناسبت روز نکبت (در تقویم فلسطین) در نظر داشتند.
این منابع در مصاحبه اختصاصی با "العربی الجدید" گفتند: که مقامات مصری مرتبط با مدیریت پرونده میانجیگری، پیش از این و هنگامی که احتمال ترور سنوار مطرح شده بود، به مقامات اسرائیلی اطلاع داده بودند که بحث ترور هر یک از رهبران جنبشهای «حماس» و «جهاد اسلامی»، از سوی رژیم صهیونیستی به معنای دادن سیگنال برای آغاز جنگ همهجانبه با این رژیم است.
به گفته این منابع، در مذاکرات پیشین، رهبران گروههای مقاومت به آنها اعلام کرده بودند که هرگونه قصدجان رهبران هر یک از این گروهها از سوی رژیم صهیونیستی به معنای قطع کامل گفت وگوها و آغاز طوفان علیه آن رژیم خواهد بود، زیرا جان «رهبران» و «بیتالمقدس» خطوط قرمز آنهاست.
در همین حال، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: تهدیدهای دشمن به ترور رهبران مقاومت، ما را از دفاع از سرزمین و مقدسات، حق بازگشت و آزادی زندانیانمان باز نمی دارد.
به گفته منابعی که با العربی الجدید گفت وگو کردهاند، سرزمین فلسطین اکنون با معادله جدیدی روبرو است، پس از آنکه اشغالگران اعلام کردند به ازای هر موشکی که از نوار غزه شلیک می شود آنها نیز اقدام به بمباران شدید این خطه می کنند، نیروهای مقاومت نیز این پیام را به صهیونیستها داده اند که هرگونه هجوم و هتک حرمت مسجد الاقصی با یک عملیات در عمق اسرائیل پاسخ داده خواهد شد.
از سوی دیگر همین منابع گفتند که اخیرا مقامات امریکایی در تماس با مقامات مصری خواهان ایفای نقش تعیین کننده در کنترل تنش در سرزمین های اشغالی فلسطین هستند و آمریکا از میانجیگریهای کشورهای عربی با جناحهای فلسطینی به رهبری مصر و قطر حمایت میکند تا راه روسیه برای بهره برداری از این پرونده در راستای بحران جاری مسکو با غرب را ببندد.
به گفته این، منابع ورود روسیه به بحران در سرزمین های اشغالی و پذیرش هیئتی از حماس و اعلام آمادگی مسکو برای میزبانی از گروههای فلسطینی، موجب نگرانی اسرائیل و آمریکا شده است.
موسی ابومرزوق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، روز جمعه گفت که هیئت نمایندگی این جنبش در مسکو درباره "حملات اسرائیل در بیتالمقدس و خشونتها در کرانه باختری و غزه و پیامدهای خطرناک آن گفتگو کرده است.
وی در توییتی پس از بازگشت این هیات، سفر را "نتیجه بخش" توصیف کرد و گفت که این سفر در چارچوب «تعمیق رایزنی و هماهنگی دوجانبه با دوستان روسی انجام شده است و در این سفر طرفین مخالفت خود را با یکه تازی آمریکا در تصمیم گیریهای بین المللی ابراز کردند.
در همین زمینه، منابع مزبور گفتند که میانجی مصری اخیراً با هدف آرام کردن فضا و آرام کردن خشم عمومی ناشی از حوادث روز "نکبت" و تنش ناشی ازهتک حرمت مسجدالاقصی، تماس هایی برقرار کرده است.
**آمادگی دولت نجات ملی یمن برای مبادله همه اسیران
دولت نجات ملی یمن از آمادگی خود برای مبادله همه اسیران با ائتلاف متجاوز سعودی خبر داد.
«عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته ملی امور اسیران و بازداشت شدگان در دولت نجات ملی در صنعا پایتخت یمن امروز (شنبه) گفت: دولت صنعا آماده بستن کامل پرونده اسیران از طریق مبادله همه اسیران بین دوطرف است.
وی در عین حال درباره کارشکنی سعودیها در این پرونده هشدار داد و گفت: تاکید می کنیم که پرونده اسیران یک پرونده بشردوستانه است و از این رو نباید مشمول هرگونه محاسبات سیاسی شود و عملکرد عربستان ممکن است که در مسیر این پرونده مانع ایجاد کند.
المرتضی افزود: پرونده اسیران از پرونده های اعتماد ساز است و هرگونه خللی در این پرونده بر سایر پرونده ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
وی گفت: عربستان با طرح ابتکارهای بشردوستانه غیر واقعی تلاش می کند که وجهه خود را زیبا جلوه دهد.
این مسئول یمنی تاکید کرد: اگر رژیم سعودی به عناصر اسیر شده خود توجه دارد، باید در مسیر اجرای توافقنامه اخیر امضا شده (با دولت نجات ملی یمن در زمینه تبادل اسیران) حرکت کند.
به گفته المرتضی، در فهرست اسامی نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن - که در عربستان یا در داخل یمن در اسارت سعودیها هستند و به سازمان ملل تحویل داده شده است- اسم هیچ گونه اسیر خارجی وجود ندارد، اما سعودیها تلاش می کنند که به ارتش و کمیته های مردمی یمن این اتهام را وارد کنند که آنها از عناصر جنگجوی خارجی در جنگ استفاده کرده اند.
وی افزود که سعودیها در راستای همین اتهام زنی می خواهد کارگران یمنی و خارجی را جمع آوری کرده و آنها را در قالب طرح های آزادی اسیران، آزاد کنند.
در همین پیوند، کمیته ملی امور اسیران دولت نجات ملی یمن پیشتر در بیانیهای در واکنش به آزادی ۱۱۷ نفر از سوی عربستان اعلام کرد که تنها ۵ نفر از کسانی که ریاض آزاد کرده است، اسیر جنگی هستند.
در بیانیه این کمیته آمده است: کسانی را که عربستان سعودی آزاد کرده - غیر از پنج نفر- بقیه اسیر جنگی نیستند و چهار نفر نیز صیادانی بودند که در دریای سرخ ربوده شدند.
در همین راستا، «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن نیز جمعه شب در واکنش به ادعای ائتلاف سعودی درباره آزادی ۱۱۷ اسیر یمنی، از سازمان ملل متحد خواست تا پشت تبلیغات سیاه عربستان قرار نگیرد.
ائتلاف متجاوز سعودی و دولت نجات ملی در صنعا بیش از یک ماه پیش به توافق آتش بس رسدند که این آتش بس از ابتدای ماه آوریل گذشته اجرایی شد و از مهمترین مفاد آن "ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
**فرصتهای اقتصادی آفریقا برای ایران
دولت سیزدهم تحکیم روابط با کشورهای آفریقایی را از اولویتهای سیاست خارجی قرار داده است. آیتالله رئیسی دراین زمینه تاکید کرده است در دوره جدید، توسعه همهجانبه سطح همکاری با کشورهای آفریقایی در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری و سیاسی با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
رئیس دولت سیزدهم در دیدارهای متعدد با مقامها و شخصیتهای مختلف کشورهای آفریقایی، بر تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و امنیتی تاکید کرده است. رئیس جمهوری سطح کنونی روابط میان دو طرف را قابل قبول ندانسته از وزارت امورخارجه خواسته است تا سازوکار عملیاتی را برای شناسایی همه ظرفیتها و افزایش مناسبات میان ایران و قاره سیاه را مورد بررسی و طراحی قرار دهد.
سایت خبری «۱۹۸ نیوز چین» با انتشار گزارشی در این زمینه مینویسد: تجارت ایران با کشورهای جنوب صحرای آفریقا در سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۸ (۱۳۵۷ تا ۱۳۹۶) به ترتیب با سودان (۳.۵۳ درصد)، جیبوتی (۱.۰۹ درصد)، سومالی (۰.۶۱ درصد)، توگو (۰.۱۵ درصد)، موزامبیک (۰.۱۳ درصد) و گینه بیسائو (۰.۰۱ درصد) بوده است.
این تارنمای چینی میافزاید: اگرچه همکاری و تجارت با موزامبیک، توگو و گینه بیسائو نسبت به دیگر کشورها کمتر به چشم میخورد اما به عنوان شریک تجاری، دارای اهمیت تاریخی و راهبردی مهمی هستند؛ افزون بر اینکه پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، موزامبیک اصلیترین متحد ایران بود و در سال ۱۳۶۴، رهبر ایران به منظور توسعه همکاری و تقویت روابط، از این کشور و سه کشور دیگر در شرق آفریقا –تانزانیا، آنگولا و زیمباوره- دیدار کرد.
توگو روابط تجاری قوی با ایران ندارد اما با توجه به اینکه از سال ۱۹۶۶ (سال ۱۳۴۴) تا به حال روابط با این کشور را حفظ کرده، به عنوان قدیمیترین شریک تجاری ایران در نظر گرفته شده است. ایران و گینه بیسائو به دنبال توسعه روابط دیپلماتیک در نهادهای منطقهای و بینالمللی از جمله «جنبش عدم تعهد»، «سازمان همکاری اسلامی» و «اتحادیه آفریقا» هستند و در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱)، برای تقویت حمایت گینه بیسائو در این نهادها، مذاکرات دوجانبهای انجام دادند و قراردادهای مشارکت همکاری در زمینههای تولید و کشاورزی، استخراج از معادن، امنیتی، بهداشت و درمان، ساختوساز، برق و انرژی امضا کردند.
هر دو کشور همچنین گسترش همکاری میان بخش خصوصی، اتاقهای بازرگانی و خدمات کنسولی خود را مورد بررسی قرار دادهاند.
نشریه «افریکن بیزینس» نیز در گزارشی نوشت: «حسین امیر عبداللهیان» پیشتر میزبان «عبدالله دیوپ» وزیر امور خارجه جمهوری مالی و هیات همراه بوده و در این دیدار دو طرف در خصوص موضوعهای مختلف مورد نظر در سطوح دوجانبه، منطقهای و بینالمللی مذاکره و تبادل نظر کردند.
امیرعبداللهیان در این دیدار به اهمیت انجام سفرهای متقابل مقامات دو کشور در توسعه روابط دوجانبه و جایگاه آفریقا در سیاست خارجی دولت رئیسی تاکید کرد. دیوپ نیز از آمادگی کشورش برای گسترش روابط دوجانبه، به ویژه در خصوص مسائل تجاری و اقتصادی خبر داد.
دو طرف همچنین بر ضرورت توسعه همکاریها در زمینههای مشترک از جمله آموزش، بهداشت، فناوریهای نوین، دامپروری وانرژی به ویژه انرژی خورشیدی تاکید و در خصوص تدوین نقشه راه همکاریها در اسرع وقت توافق کردند.
**انگلیس مدعی تحلیل قوای نظامی روسیه شد
وزارت دفاع انگلیس در تازهترین ارزیابی خود از تحولات جنگ در اوکراین، مدعی انهام یکی از پیشرفتهترین تانکهای روسیه و تحلیل قوای نظامی این کشور شد.
در بیانیه روز شنبه وزارت دفاع انگلیس آمده است: حداقل یک دستگاه تانک تی-۹۰ام که از پیشرفته ترین تانکهای روسیه بشمار میرود در جنگ منهدم شده است. تی-۹۰ام در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و شامل زره ها و تفنگ ارتقا یافته و سیستم های ناوبری ماهواره ای پیشرفته است.
این بیانیه میافزاید: در حال حاضر حدود یکصد تانک تی-۹۰ام در مجهزترین پادگانهای روسیه، از جمله آنهایی که در اوکراین می جنگند، در خدمت هستند. زره ارتقا یافته این سیستم که برای مقابله با تسلیحات ضد تانک طراحی شده است، در صورتی که توسط سایر عناصر پشتیبانی نشود، آسیب پذیر خواهد بود.
وزارت دفاع انگلیس در ادامه با بیان این ادعا که جنگ در اوکراین تلفات سنگینی را در برخی از پادگانها و به پیشرفته ترین قابلیت های روسیه وارد می کند مدعی شد: پس از پایان جنگ، روسیه برای بازسازی نیروهای مسلح خود به زمان و هزینه قابل توجهی نیاز خواهد داشت.
در بیانیه ادعایی یادشده آمده است: به دلیل تحریم هایی که دسترسی روسیه به اجزای مهم میکروالکترونیکی را محدود می کند، جایگزینی تجهیزات مدرن و پیشرفته به ویژه چالش برانگیز خواهد بود.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**دولت ایتالیا به اوکراین تسلیحات نظامی می دهد
لورنزو گوئرینی وزیر دفاع ایتالیا از ارسال تجهیزات به کییف همگام با سایر متحدان اروپایی، در چارچوب قطعنامه صادر شده از سوی پارلمان این کشور خبر داد.
«لورنزو گوئرینی» وزیر دفاع ایتالیا گفت: براساس دستور پارلمان ایتالیا که تقریبا همه احزاب سیاسی کشور به آن رای مثبت داده اند، به اوکراین تسلیحات ارسال می کند.
گوئرینی در اظهاراتی تاکید کرد که دولت در حال تلاش برای حمایت از اوکراین است و بدین ترتیب بر اساس شاخص هایی که پارلمان با قطعنامهای که اکثریت آرا به آن رای داده و دولت را متعهد به اجرا میکند، از مقاومت اوکراین با کمک تجهیزات نظامی و تسلیحات دفاعی از مقاومت اوکراین دفاع می کند.
وزیر دفاع ایتالیا افزود: ما همراه با سایر کشورهای اروپایی و متحدانمان و تکرار می کنم براساس ماموریتی که از پارلمان دریافت کردهایم، تسلیحات را از طریق محموله های باری کشتی به اوکراین ارسال کرده ایم.
**فرمانده نیروهای مسلح فرانسه: غرب باید برای رقابتی طولانی و فراگیر با روسیه آماده باشد
فرمانده کل نیروهای مسلح فرانسه با اشاره به توان تسلیحاتی روسیه گفت که غرب باید بجای تلاش برای تضعیف مسکو خود را برای رقابتی طولانی تر و فراتر از اوکراین آماده کند.
«ژنرال تیری بورکارد» فرمانده کل نیروهای مسلح فرانسه در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه گفت که هرچند تهاجم روسیه به اوکراین طبق برنامههای اولیه کرملین پیش نرفت، اما غرب باید برای رقابتی طولانیمدت با مسکو آماده شود که این امر خطری فراتر از جنگ کنونی در پی دارد.
ژنرال بورکارد تشریح کرد که اروپا باید برای رقابتی طولانی مدت با روسیه، دوباره مسلح شود و اتحاد خود را تقویت کند.
وی خاطرنشان کرد: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها تاکید کرده است که ما نه فقط در مورد اوکراین، بلکه در مورد کشورهای بالتیک، لهستان و مجارستان هم صحبت می کنیم.
وی با اشاره به تاکید مسکو بر توسعه ظرفیتهای تخصصی از جمله تسلیحات مافوق صوت افزود: ما باید به خوبی آگاه باشیم که روسها یک راهبرد بلندمدت دارند. آنها درگیر یک نبرد اطلاعاتی هستند و غرب را وابسته به انرژی خود کرده اند. فقدان آزادی عمل ما ناشی از حضور در این تار عنکبوتی است که توسط روسیه ایجاد شده است.
وی در عین حال یادآور شد که حمله روسیه به اوکراین آنطور که برنامه ریزی شده بود پیش نرفت. به ادعای وی هدف نخستین مسکو از حمله به اوکراین، سرنگونی «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین بود. وی عدم موفقیت روسیه در رسیدن به این هدف را دلیلی برای توقف راهبرد بلندمدت روسیه ارزیابی کرد.
بورکارد ادامه داد: اروپا باید از این فرصت برای سازماندهی مجدد، ایجاد راهبرد بلندمدت و برنامه ریزی برای فردای پس از جنگ اوکراین استفاده کند. این ژنرال فرانسوی گفت: ما باید دوباره مسلح شویم، انسجام را تقویت کنیم و خود را در موقعیتی قرار دهیم که رقیب روس ها باشیم.
**آمریکا به شهروندانش در روسیه هشدار داد
سفارت آمریکا در مسکو به شهروندان این کشور هشدار داد با توجه به افزایش تنش مسکو- واشنگتن از «گردهمایی های عمومی در روزهای نزدیک به برپایی مراسم جشن های یادبود پیروزی در جنگ جهانی دوم خودداری کنند».
تارنمای هیل نوشت: سفارت آمریکا در مسکو در هشداری امنیتی به شهروندان این کشور گفت: جشن های سالانه روز پیروزی و از جمله رژه در میدان سرخ در مسکو در تاریخ ۹ مه (دوشنبه ۱۹ اردیبهشت) برگزار می شود. مقامات محلی در مناطق اطراف برگزاری این رویداد محدودیت های تردد اعمال خواهند کرد تا به برگزاری آسان این مراسم کمک کنند.
در این هشدار آمده است: در گذشته حضور پلیس در اطراف مراسم برپایی این مراسم افزایش می یافت. با توجه به افزایش تنش ها بین آمریکا و روسیه، شهروندان آمریکایی باید از گردهمایی های بزرگ خودداری کنند. انتظار می رود مراسم کوچک تری نیز به مناسبت روز پیروزی در سراسر روسیه برگزار شود. سفارت ممکن است پیشاپیش از محل و زمان دقیق برپایی این رویدادها مطلع نباشد.
هیل نوشت: گمانه زنی ها نشان می دهد که روسیه ممکن است در روز پیروزی رسما علیه اوکراین اعلام جنگ کند. روسیه تاکنون گفته در حال انجام «عملیات ویژه نظامی» در اوکراین بوده است هر چند که آمریکا این حمله را به عنوان جنگ به رسمیت شناخته است.
کرملین گمانه زنی ها درباره روز پیروزی را تکذیب کرده است.
این تحولات در حالی رخ داده که به تازگی دولت بایدن اعلام کرد ۱۵۰ میلیون دلار کمک امنیتی در اختیار اوکراین قرار خواهد داد که شامل تجهیزاتی همچون رادار و مهمات توپخانه ای می شود.
با ورود جنگ اوکراین به ماه سوم، آمریکا بیش از ۱۳ میلیارد کمک به اوکراین ارسال کرده است.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه گفت این مجلس هفته آینده درباره درخواست کمک مازاد ۳۳ میلیارد دلاری به درخواست بایدن رای گیری خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**روسیه: لفاظیهای لهستان تهدید آمیز است
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین جمعه شب اعلام کرد که لفاظیهای خشن از سوی لهستان میتواند یک "منبع تهدید" برای روسیه باشد.
لهستان در دو ماه گذشته از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است تحریمهای بیشتری علیه روسیه وضع کنند.
ورشو همچنین از کشورهای غربی درخواست کرده که کمکهای نظامی به اوکراین را افزایش دهند تا کییف بتواند در مقابل تهاجم روسیه از خود دفاع کند.
استانیسلاو زرین سخنگوی سازمانهای امنیتی لهستان، مدعی شد که روسیه یک کارزار هماهنگ اطلاعات نادرست علیه لهستان را آغاز کرده است.
وی گفت: هدف از اقدامات روسیه ایجاد بیاعتمادی میان لهستان و اوکراین و همچنین تهمت زدن به لهستان و معرفی آن به عنوان یک کشور خطرناک است که به دنبال جنگ در شرق اروپا میباشد.
پیش از این ماتئوش موراویسکی نخست وزیر لهستان بدون ارائه جزئیات بیشتر تایید کرد که کشورش تانکهایی را به اوکراین ارسال کردهاست.
در ماه مارس (فروردین) لهستان اعلام کرد که آماده است تمام جتهای میگ-۲۹ خود را در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان مستقر کند و آنها را در اختیار ایالات متحده قرار دهد، اما واشنگتن این پیشنهاد غافلگیرکننده را رد کرد.
در حالی که نیروهای روسیه به حملات خود در اوکراین ادامه میدهند، کییف بارها از غرب خواسته است که فورا تسلیحات بیشتر به ویژه تجهیزات سنگین را تامین کند.
سرازیر شدن سیل تسلیحات غربی به اوکراین، مسکو را خشمگین کرده و سفیر روسیه در واشنگتن گفته است کشورش در پیام دیپلماتیک، بر غیرقابل پذیرش بودن این وضع تاکید کرده و خواستار پایان این اقدامات شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**آمریکا: کره شمالی به دنبال انجام یک آزمایش اتمی است
یک سخنگوی وارت خارجه آمریکا ادعا کرد که کره شمالی در حال آمادهسازی برای انجام یک آزمایش هستهای در ماه جاری (می) است.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: آمریکا ارزیابی میکند که کره شمالی در حال آمادهسازی مرکز آزمایش پونگی یی ری است و میتواند در اوایل این ماه یک آزمایش هستهای انجام دهد که هفتمین آزمایش این کشور از این نوع خواهد بود.
پیش از این گزارشهایی در رسانهها منتشر شدند مبنی بر اینکه کره شمالی احتمالا در حال تعمیر تونلهای زیرزمینی مرکز پونگی ری است که در سال ۲۰۱۸ به عنوان نشانهای از تمایل کره شمالی برای خلع سلاح هستهای، تخریب شدند.
پونگی یی ری محل هر ۶ آزمایش هستهای انجام شده توسط کره شمالی تا به امروز بوده است. آخرین آزمایش اتمی این کشور در سپتامبر ۲۰۱۷ انجام شد.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که این ارزیابی با آنچه پیونگ یانگ در بیانیههای عمومی اخیر گفته، "همگام" است.
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی پیش از این گفته بود که این کشور به پیشبرد قابلیتهای هستهای خود ادامه خواهد داد و همچنین در صورت لزوم از آنها برای جلوگیری از حملات به این کشور استفاده خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، روزهای پایانی فروردین سال جاری بود که خبرگزاری مرکزی کره شمالی اعلام کرد، این کشور تحت نظارت کیم جونگ اون یک آزمایش جدید موشک بالستیک انجام داده است.
کره شمالی در سال جاری تاکنون ۱۴ بار آزمایش موشکی انجام داده است، از جمله هفت پرتاب در ماه بهمن که بیشترین تعداد آزمایش موشکی در یک ماه از سوی این کشور محسوب میشود.
گزارشهای اخیر حاکی است که کره شمالی در حال تعمیر تونلهای زیرزمینی در سایت آزمایش هستهای «پونگ یی ری» است که یک آزمایش هستهای احتمالی در آینده نزدیک را نشان میدهد.
آزمایشهای موشکی کره شمالی در حالی اتفاق افتاده است که این کشور به دنبال افزایش وحدت داخلی در بحبوحه مبارزه با همهگیری کووید-۱۹ و مشکلات اقتصادی مداوم ناشی از تحریمها به سر میبرد.
**جنگ اوکراین؛ از آسیبپذیری تجارت جهانی تا بحران غذایی
جنگ میان مسکو و کییف در خاک اوکراین و جغرافیای مشخص این کشور اروپای شرقی در حال وقوع است اما بحران غذایی ناشی از این درگیری با برملا شدن آسیبپذیری تجارت جهانی به عنوان سنگبنای جهانیشدن، توسعهنیافتهترین نقاط جهان از جمله آمریکای لاتین را همچون شمشیری دولبه، هدف قرار داده است.
در سالهای اخیر و پیش از آغاز جنگ اوکراین، درگیریهای بسیار غیرمنتظرهای رخ داده است که نشان میدهد وابستگی متقابل بیشتر، مشکلات میان اتحادیه اروپا و روسیه، میان آمریکای شمالی و آمریکای مرکزی و حتی چین و ایالات متحده را کاهش نداده است. تارنمای تحلیلی اسپانیایی پولیتیکا اکستریور در گزارشی نوشت: وجود گفتوگوی جهانی از طریق اینترنت، نه تنها باعث درک متقابل بین کشورها نشده است بلکه به نظر میرسد که بالعکس اتفاق افتاده است.
درست است که امروزه جنگ در معنای متعارف آن را کمتر شاهد هستیم اما سایر جنگهای دیگر افزایش یافتهاند: جنگهای سایبری، جنگهای ترکیبی، تبلیغات خارجی و مداخله در فرآیندهای انتخاباتی. نکته جالب توجه اینکه این جنگهای غیرنظامی نه فقط میان دشمنان بلکه بین شرکای نزدیک نیز رخ میدهد.
«مارک لئونارد» مدیر شورای روابط خارجی اروپا در کتاب جدیدش، «عصر بدون صلح» (The Age of Unpeace) این پرسش را مطرح میکند که اگرچه شواهد فراوانی وجود دارد که نشان میدهد وابستگی متقابل، نتایج بسیار متناقضی به همراه دارد اما چه چیزی میتواند جایگزین ایدئولوژی لیبرالیسم جهانی شود که در سه دهه گذشته وعدههای هیجانانگیز زیادی داده است؟
به نظر میرسد لئونارد پاسخی برای این پرسش ندارد اما درک و تشخیص او دقیق و هوشمندانه است: روابطی که در عصر عظیم جهانی شدن ایجاد شدهاند به سلاح تبدیل شدهاند. سلاح جهان امروز، مبادلات تجاری است، رقابت برای ایجاد زیرساختها در کشورهای در حال توسعه است، سلاح امروز، دنیای دیجیتال و ظرفیت عظیم آن برای انتقال اخبار و اطلاعات نادرست است، سلاح جهان امروز حتی مهاجرتها هستند. تا پیش از این اگر تصور میشد که درگیری در عرصه جهانی، بین گروههای مختلف به دلیل وجود تضاد منافع است اما این انفکاک جهانی را به گونه ای مشابه در داخل کشورها نیز شاهد هستیم.
نکته حائز اهمیت اینکه پولیتیکا اکستریور پیش از برافروخته شدن حقیقی آتش جنگ اوکراین، پیرامون عصر زیسته ما در سایه تناقض جنگهای کمتر اما درگیریهای بیشتر قلم زده است. واقعیت این است که آنچه جهان در این بیش از ۸۰ روز اخیر جنگ به خود دیده است، شنیده شدن انواع هشدارها از زبان رهبران و سران گوناگون مبنی بر پیامدهای گسترده این درگیری در سراسر جهان است.
جنگ میان مسکو و کییف در خاک اوکراین و جغرافیای مشخص این کشور اروپای شرقی در حال وقوع است اما وابستگی متقابل که زاییده عصر جهانی شدن است، همچون سلاحی نامرئی، سراسر جهان به ویژه توسعهنیافتهترین نقاط این کره خاکی را هدف قرار داده است و فراتر از خرابیهای اوکراین، بسیاری نقاط جهان از جمله آمریکای لاتین و آفریقا را به سرزمینهای جنگزده تبدیل کرده و یا احتمالا تبدیل خواهد کرد. شورشها در پرو و سریلانکا نخستین زنگهای هشدار از بروز بحران غذایی است که ممکن است در سایر کشورهای جهان نیز روی دهد.
افزایش بهای کالاهای اساسی پس از آغاز جنگ اوکراین که بالاترین افزایش نرخ ماهانه مواد غذایی در ۱۴ سال اخیر را نشان میدهد، گواه روشن میزان آسیبپذیری سنگبنای جهانیشدن است: تجارت جهانی. جنگ بی سرانجام اوکراین و تحریمهای بی محابای روسیه، زنجیره تامین گندم، کود و روغنهای گیاهی که این غول اوراسیا بین ۱۵ تا ۲۵ درصد از تولید جهانی را عهدهدار است، مختل کرده است.
روسیه و اوکراین در کنار هم ۳۰ درصد از تولید جهانی گندم را پوشش میدهند و بنابراین شرایط این انبارهای غله اروپا به عنوان طرفین اصلی درگیر در جنگ، چرایی افزایش ۳۴ درصدی سالانه شاخص قیمت فائو در ماه مارس را توضیح میدهد. قیمت غلات در این بازه زمانی، ۱۷.۱ درصد و قیمت روغنهای گیاهی ۲۳.۳ درصد افزایش یافت.
روسیه و بلاروس نیز تقریبا نیمی از صادرات پتاس را به خود اختصاص میدهند که جزء ضروری کودهای نیتروژنی است. روسیه ۲۰ درصد آمونیاک و اوره مورد استفاده در کشاورزی جهان را تولید میکند. قدرت اوراسیا تا کنون به صادرات غلات ادامه داده است، اما تحریمها، روند پرداختها را پیچیده کرده و بر عدم اطمینان عرضه افزوده است.
وقوع آشفتگی در بازارهای هیدروکربن و مواد معدنی همچون نیکل، گاز و نفت روسیه، قیمت فلزات را نیز از زمان آغاز جنگ ۱۱ درصد افزایش داده است. «زولتان پوزسار» استراتژیست کِرِدیت سوییس معتقد است در شرایط پیچیده و فشار بر مجموعه مواد خام چنانکه اکنون شاهد آن هستیم، نوسان قیمتها نشاندهنده «رای عدم اعتماد» به سیستم پولی تحت سلطه فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا است.
**هشدار درباره جهش قیمت نان در آمریکا
فروشگاههای مواد غذایی و رستورانها در آمریکا در تابستان امسال و به دلیل جنگ اوکراین شاهد جهش قیمت نان خواهند بود.
شبکه خبری سی. بی. اس در گزارشی نوشت: شرکت صنایع نان H&S در بالتیمور که نان خواروبار فروشیها و رستورانهای ساحل شرقی آمریکا را تامین میکند، اعلام کرده است که نگران کمبود مواد اولیه برای تولید است.
جی آر پاتراکیس مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: در ماه جولای شاهد رشد بیشتر قیمت ها خواهیم بود که تاثیری ۳۵ درصدی بر نرخ آرد خواهد داشت. این موضوع به طور مستقیم به جنگ روسیه و اوکراین مربوط است.
جنگ اوکراین باعث اختلال در تولید گندم و دانههای روغنی به ویژه آفتابگردان در کشوری شده که به «سبد غذای دنیا» مشهور است. از سوی دیگر روسیه و اوکراین در مجموع ۲۵ درصد از گندم دنیا را تامین میکنند ولی حمله روسیه باعث توقف تولید در اوکراین شده است.
البته در حال حاضر بسیاری از کشورها دارای ذخایر استراتژیک هستند اما این ذخایر به سرعت در حال کاهش است. اختلال در زنجیره تامین، کمبود کارگر به دلیل شیوع کرونا و افزایش بهای نفت که منجر به رشد قیمت حمل و نقل شده همگی باعث جهش قیمت ها در تابستان امسال در آمریکا خواهند شد.
**تصاویر ماهوارهای حاکی از کاهش ۳۵ درصدی تولید گندم در اوکراین است
تصاویر ماهواره ای از اوضاع فعلی کشت گندم در اوکراین به عنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان این محصول و تاثیر جنگ بر صنعت کشاورزی این کشور، از احتمال کاهش ۳۵ درصدی برداشت گندم در اوکراین و در نتیجه، افزایش جهانی بهای این کالای راهبردی حکایت دارد.
روزنامه گاردین نوشت: بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ای از اوکراین، تولید گندم در این کشور ممکن است دستکم یک سوم کمتر از سال های عادی باشد.
اوکراین یکی از بزرگترین صادرکنندگان گندم در جهان است، اما جنگ به کشاورزی و منابع غذایی این کشور آسیب رسانده و نگرانی ها از کمبود یا افزایش قیمتها را در سراسر جهان برانگیخته است.
اوکراین سال گذشته حدود ۳۳ میلیون تُن گندم تولید کرد که حدود ۲۰ میلیون تن از آن را صادر کرد و به ششمین کشور بزرگ صادرکننده این محصول در جهان تبدیل شد.
بر اساس تحلیلی که شرکت تحلیل ماهواره ای کایروس روز جمعه منتشر کرد، امسال با وضعیت موجود، این کشور ظرفیت تولید فقط حدود ۲۱ میلیون تن گندم را دارد که حدود ۲۳ درصد کمتر از میانگین پنج سال گذشته است.
اما با توجه به احتمال بالای اختلال بیشتر ناشی از جنگ و متمرکز شدن جنگ در شرق اوکراین که جزو مناطق اصلی کشت گندم است، شرکت کایروس تخمین میزند که برداشت گندم امسال نسبت به سال ۲۰۲۱ حداقل ۳۵ درصد کاهش خواهد یافت.
اوکراین تاکنون در تلاش برای حفظ ذخایر غذایی خود، صادرات غلات و بسیاری از محصولات غذایی دیگر را ممنوع کرده است. دشواری در حمل و نقل نیز مزید بر علت شده است زیرا روسیه سواحل دریای سیاه این کشور را محاصره کرده است.
قیمت جهانی گندم در ماه مارس به دلیل تاثیر مستقیم جنگ بر تولید گندم و همچنین افزایش قیمت انرژی و کود در سراسر جهان، ۲۰ درصد افزایش یافت. این هزینهها پیش از حمله روسیه نیز افزایش یافته بود، اما به دلیل اینکه کشورها واردات نفت و گاز از روسیه را کاهش دادهاند افزایش بیشتری داشته است .
تحلیلگران موسسه رابوبانک (Rabobank ) پیش بینی می کنند تحریم های روسیه و آب و هوای خشک ممکن است قیمت گندم را دوباره افزایش یابد. شرایط گرم در سایر کشورهای تولید کننده گندم از جمله آمریکا و هند نیز در این زمینه بی تاثیر نیست.
روسیه و اوکراین همچنین جزو تولیدکنندگان بزرگ کود هستند که قیمت محصولات را برای کشاورزان افزایش داده است.
افزایش قیمت مواد غذایی در حال حاضر باعث نگرانی جدی در سراسر جهان شده است. افراد کم درآمد در کشورهای در حال توسعه از قبل با مشکلاتی مواجه بودند، زیرا همهگیری منابع آنها را تحلیل برده بود، در حالی که درگیری باعث شده است که کشورهایی مانند یمن و افغانستان در آستانه قحطی قرار بگیرند.
بحران آب و هوا نیز بی تاثیر نیست. در هفتههای اخیر، موج گرما در جنوب آسیا میلیونها نفر را با استرس ناشی از شدت گرما مواجه کرده است. گرما می تواند عملکرد محصول را کاهش می دهد و بر برداشت گندم هند تأثیر بگذارد.
سال گذشته، موج گرما در کانادا منجر به اختلال در رشد گندم شد و قیمت ماکارونی را افزایش داد. استرالیا، یکی دیگر از تولیدکنندگان عمده گندم، امسال سیل شدیدی را پشت سر گذاشته است.
**منابع سوری: هیچ پایگاه نظامی در مناطقی که امروز هدف قرار گرفت، وجود ندارد
منابع سوری گفتند: در مناطقی که صبح امروز مورد هدف پهپادهای ناشناس قرار گرفت هیچ پایگاه نظامی وجود ندارد.
شبکه المیادین امروز (شنبه) به نقل از منابع سوری اضافه کرد که این حمله هوایی مجاورت یک مزرعه غیر نظامی در «حویجه کاطع» را هدف قرار داد و هیچ پایگاه نظامی در این منطقه وجود ندارد.
رسانههای سوریه صبح امروز از حمله هوایی به نزدیک یک پل در «دیرالزور» واقع در شرق این کشور خبر دادند و افزودند: در این حمله هوایی، پلی که بر روی رود فرات در بخش مرکزی شهر دیرالزور بنا شده بود، تخریب شده است.
نظر شما