محمدعلی ایمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بافت تاریخی زنده شهر خوسف با ۲۵ هکتار مساحت دارای خانهها و بناهای تاریخی ارزشمند همچون آرامگاه ابن حسام خوسفی، قلعه، خانه قدیمی و تاریخی میرزاجعفر، سالاری، مالکی، تاجور و مسجد جامع است.
سرپرست فرماندار خوسف ادامه داد: هرچند که در گذر زمان آسیبهای جدی به ساختار بافت بر اثر احداث ساختمانها و خیابانهای جدید وارد آمده است، اما هنوز قسمتهای عمده بافت خوسف اصالت و هویت تاریخی خود را حفظ کرده است.
وی اظهار داشت: با همکاری و هماهنگی بین دستگاههای خدماترسان، پروژههای بازآفرینی به نحوی اجرا خواهد شد که به محلههای مرمت شده در آینده آسیبی وارد نشود.
ایمانی از ثبت ملی "منظر فرهنگی خوسف" در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و با قدردانی از اقدامات ارزشمند میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طی چند سال اخیر گفت: امیدواریم با این ظرفیتهای خاص و اقدامات خوب، بهزودی این شهرستان به عنوان یک شهر جهانی ثبت شود.
سرپرست فرمانداری خوسف گفت: بافت تاریخی روستای «دستکند گارجگان» با اتاقکها و لونهای منحصر بفرد از دیگر جاذبههای ارزشمند این شهرستان بوده که در آثار ملی ثبت شده است.
وی ادامه داد: شهرستان خوسف با داشتن جاذبههای طبیعی، روستاهای هدف گردشگری، مناطق عشایری، ظرفیتهای مذهبی و فرهنگی، شهر ملی مله بافی و روستای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی و سایر جاذبههای میتواند از صنعت گردشگری و صنایع دستی به عنوان یکی از پیشرانهای توسعه شهرستان مطرح شود.
وی گفت: شهرستان خوسف با ثبت ۱۰۶ اثر دومین شهرستان به لحاظ تعداد آثار ثبتی در سطح استان خراسان جنوبی است و این نشان از تاریخ غنی با داشتن آداب و رسوم منحصر بهفرد خود است که طی سالیان گذشته کمتر دستخوش تغییرات شده است.
سرپرست فرمانداری خوسف ادامه داد: بافت تاریخی شهر ماژان نیز ثبت ملی شده است و پیگیریهای لازم برای دریافت اعتبار از محل ستاد بازآفرینی پایدار شهری برای آن در دست اقدام است که امیدواریم هر چه زودتر محقق شود.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما