به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته تهران، با بیان اینکه جمعه گذشته شاهد حضور امت اسلامی در راهپیمایی عظیم و تحولآفرین قدس بودیم، گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم عموم رسانهها به این واقعیت اذغان داشتند که راهپیمایی روز قدس در ماه رمضان سال جاری در دنیای اسلام باشکوه و عظمت دیگری برگزار شد که نویدبخش وحدت امت اسلام برای دفاع از سرزمین قدس و پیامآور این حقیقت است که فلسطین امروز مساله نخست جهان اسلام است.
وی افزود: در سرزمینهای اشغالی با سختگیریهای غیرانسانی مزدوران رژیم صهیونیستی و با وجود ایستهای بازرسی بیش از 200 هزار نفر در اجتماع عظیم قدس و نماز جمعه بیتالمقدس حضور یافتند که بسیار امیدبخش و برای دشمنان اسلام، پیامآور یاس و ناامیدی است و به تعبیر بسیار زیبای رهبر انقلاب اسلامی، امروز اراده شکستناپذیر، جایگزین ارتش شکست ناپذیر دیروز رژیم صهیونیستی شده است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: دیروز رژیم صهیونیستی در موضع تهاجمی قرار داشت و جنگ 6 روزه در سال 1967 میلادی نماد این تهاجم بود چراکه در ظرف 6 روز سه کشور اسلامی یعنی مصر، سوریه و اردن، مورد تجاوز صهیونیستها قرار گرفتند آن هم نه صهیونیستهای امروز بلکه صهیونیستهای سال 1967 و بعد از آن سرزمینهای اشغالی به بیش از 3 برابر افزایش پیدا کرد.
**صهیونیستها در محاصره مقاومت امت اسلامی قرار گرفتهاند
ابوترابیفرد تصریح کرد: امروز این موضع تهاجمی به موضع تدافعی محض تبدیل شده است چراکه امروز صهیونیستها در محاصره غزه، کرانه باختری، مقاومت اسلامی لبنان و حشدالشعبی عراق و رزمندگان دلیر یمن و امت اسلامی قرار دارند و شرایط کاملا متفاوت است.
وی عنوان کرد: امروز امت فلسطین، قهرمانان غزه، زنان و مردان فلسطینی کرانه باختری، مردم فلسطینی ساکن سرزمینهای اشغالی 1948 همه و همه در کنار یکدیگر قرار دارند و وحدت، انسجام و امید به آینده دستاورد اقتدار محور مقاومت است و محور مقاومت این پیام را برای قهرمانان فلسطین دارد که امت اسلام با اقتدار در کنار شماست.
امام جمعه موقت تهران افزود: امیدوارم این راه تا سرنگونی عاجل رژیم صهیونیستی تداوم یابد و شما مردم ایران اسلامی که با راهپیمایی عزتآفرین خود در طول 4 دهه راه را برای این عظمت و اقتدار همواره کردهاید از بهترین عنایات حق بهرهمند باشید.
در ادامه خطبه دوم ابوترابیفرد با اشاره به مسائل امروز جامعه در حوزه تحولات و تصمیمات اقتصادی گفت: اولا توصیه جدی به مقامات ارشد و مقامات اجرایی کشور این است که باید راه را برای اجماع علمی همواره کرد و از سوی دیگر نخبگان سیاسی و علمی و جامعه دانشگاهی باید درباره مشکلات و چالشهای اقتصادی مورد تعامل و گفت و گوی جدی قرار گیرند.
به گفته امام جمعه موقت تهران ما برای برونرفت از تنگناهای کشور با الهام از سیاستهای کلی ابلاغی در حوزه مسائل اقتصادی به یک تصمیم مورد حمایت جامعه علمی و نخبگان سیاسی نیاز داریم.
وی ادامه داد: تیم اقتصادی دولت باید بر این امر متمرکز شوند و روی این حوزه سرمایهگذاری کنند که این مهم نیازمند برنامه جامع، مدیریت شایسته مدیران عالم، کارآزموده، صبور، برخوردار از سعه صدر، خردمند، خردورز با انگیزه پرنشاط و شجاع است لذا باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
**رنجهای اقتصادی امروز نتیجه سیاستهای اقتصادی در دهههای گذشته است
امام جمعه موقت تهران گفت: دولت مصمم بر اصلاح ساختار و عملکرد اقتصادی کشور است و امروز بیش از گذشته نیازمند اصلاح ساختاری هستیم و این امر بسیار ضروری است و نمیتوان اغماض کرد اما باید به صورت شفاف برای مردم توضیح داده شود که رنجهای اقتصادی امروز نتیجه ناگزیر و قطعی سیاستهای اقتصادی در دهههای گذشته است.
ابوترابی با بیان اینکه برونرفت از این تنگناها نیازمند برنامه، اعتماد ملت به دولت و به نظام و عزم و اراده راسخ برای تحول است که گذرا به این نکته اشاره میکنم، عنوان کرد: بدون تردید سیاست پولی کشور باید اصلاح شود سیاست چاپ، نشر و توزیع گسترده پول و سیاست پولی انبساطی تاثیرات زیانباری بر تولید و رشد اقتصادی داشته و از عوامل کلیدی رشد پایه پولی و کاهش ارزش پول ملی است.
وی ادامه داد: اگر سیاست پولی انبساطی، رشد پایه پولی، استقراض از سیستم بانکی، گره گشای مشکلات اقتصادی بود و میتوانست نرخ رشد بلند مدت را افزایش دهد هیچ کشوری در دنیای امروز با مشکلات اقتصادی روبرو نبود زیرا برای همه کشورها رشد پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی کار سادهای است.
خطیب موقت تهران گفت: باید برای کارشناسی ارشد و میانی دولت و چهرههای شناخته شده اقتصادی فرصتی فراهم شود تا از طریق منبرها و تریبونهای رسمی و رسانه ملی برای مردم توضیح دهند سیاست نرخ رشد پول در سطح محدود و با ثبات، متناسب با نرخ رشد اقتصادی میتواند نقش موثری در کنترل و مهار نرخ تورم داشته باشد و آثار و نتایج این سیاست در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت باید برای مردم تبیین شود.
ابوترابیفرد با تاکید بر اینکه سیاست مالی یعنی تعیین مخارج دولت و مخارج دولت مهمترین ابزار سیاست مالی است، گفت: بدون تردید میتوان اذعان کرد در طول دهههای اخیر سیاستهای پولی و مالی دولتها در جهت تامین رشد اقتصادی بالاتر و تامین ثبات اقتصادی ناتوان بوده است و باید این سیاستها مورد تجدیدنظر قرار گیرد و دولت به این موضوع اذعان دارد و تجدید نظر در این سیاستها را در دستور کار قرار داده است اما باید برای مردم تبیین شود که برنامه اصلاحات ساختاری اقتصاد برای تحول در شاخصهای کلان اقتصادی چیست.
وی با ذکر دونکته در این زمینه تصریح کرد: اولاً باید طراحی نظام بودجهریزی مناسب یعنی نظام بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در پاسخ به سیاستهای کلی رهبر معظم انقلاب و تاکیدات مکرر ایشان در دستور کار قرار گیرد و به طور جدی از صاحبنظران و مدیران کارآزموده دعوت شود و مردم نیز در جریان قرار گیرند که برنامه دولت برای اصلاح نظام بودجهریزی چیست؟
**مدیریت صحیح درآمدهای نفتی و هدایت آن به صندوق توسعه ملی راه نجات کشور است
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: نکته دوم این است که بدانیم مدیریت صحیح درآمدهای نفتی از سوی دولت و فراهم آوردن زمینه هدایت این درآمدها به صندوق توسعه ملی، راه نجات کشور است و گمان نمیکنم یک نفر از نخبگان سیاسی و علمی و دانشگاهی در این باره تردید داشته باشند.
ابوترابیفرد با بیان اینکه خوب است دولت برنامه خود را ارائه کند و نخبگان را به کمک بطلبد و با تلاش برای رسیدن به اجماع در این مسیر گام بردارد، یادآور شد: اگر تصمیمات اصلاحی اتخاذ میشود باید مردم در جریان قرار گیرند. از سوی دیگر اگر دولت تصمیم دارد نحوه پرداخت یارانهها را اصلاح کند که امروز در اراده دولت است، باز هم مردم باید قبل از اجرای طرح در جریان قرار گیرند و نحوه جبران یارانهها عملی شود چراکه مردم باید در کنار دولت قرار گیرند تا اصلاحات اقتصادی شکل گیرد.
وی با تاکید بر اینکه من از نخبگان سیاسی و علمی تقاضا دارم که این نزاعهای سیاسی را کنار بگذارند، خاطرنشان کرد: اگر من دیروز اشتباه کردم شما امروز در نقد من مرتکب اشتباه نشوید چراکه اگر نجات کشور را میخواهیم باید دست در دست هم بدهیم و اولا تصمیم صحیح را اتخاذ کنیم و بعد هم برای اجرای تصمیم صحیح، همه جریانهای سیاسی دوستدار ایران در کنار یکدیگر قرار گیرند لذا امیدوارم در این راه قدمهای منطقی و اصولی برداشته شود و مردم به این باور برسند که اراده نظام، قوای سهگانه در اصلاح ساختار و عملکرد اقتصادی کشور است.
**سیاست منهای عدالت در تفکر انقلابی امیرالمومنین هیچ معنایی ندارد
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام ابوترابیفرد در خطبه اول هم با بیان اینکه مبنای اندیشه سیاسی امیرالمومنین(ع) قوانین مبتنی بر آموزههای وحیانی است، گفت: از نگاه علی(ع) دو آرمان والا از حکمرانی و سیاستورزی یعنی فراهم کردن زمینه تعلیم و تربیت و پاسخ به نیازهای مادی و معنوی انسانها و توسعه انسانی.
وی افزود: علی(ع) بعد از تبیین اهداف کلیدی حکمرانی، مالک اشتر را به تقوا توصیه میکنند و بر این مبنا فرمان میدهند که مدیران باید آراسته به تقوا باشند و از این رو سیاست منهای عدالت در تفکر انقلابی امیرالمومنین هیچ معنایی ندارد. آنچه اوامر الهی را بر هر مسئله دیگری ترجیح میدهد نماد تقواست و چنین انسانی میتواند در نظام اسلامی مدیر باشد.
خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: اگر قرآن دستورالعمل مدیریت قرار بگیرد هیچ تصمیمی بدون پشتوانه علمی اتخاذ نمیشود اما اگر مدیران و مقامات ارشد کشور به سنن الهی پایبند نباشند بدنه جامعه رابطهاش با واجبات سست میشود.
ابوترابی فرد اظهار کرد: اگر سعادت دنیا و آخرت را میخواهیم باید تلاش کنیم رابطه خود را با وحی مستحکم کنیم و هر قدر این رابطه مستحکم شود راه برای عزت و سعادت جامعه فراهم میشود و اگر فاصله بگیریم محصول آن کاهش اقتدار و افزایش مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است بنابراین برای برون رفت از تنگناهای اقتصادی باید دانش و علم را محور تصمیمگیری خود قرار دهیم.
امام جمعه موقت تهران همچنین عنوان کرد: امروز غرب با تکیه بر دانش و تکنولوژی شکاف را افزایش میدهد و با سوءاستفاده از قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی اهداف نامشروع خود را بر جوامع انسانی تحمیل میکند ولی انسان در تراز قرآن در خدمت بشریت قرار دارد.
نظر شما