قرارداد آبرسانی به هفت هزار روستا به امضا رسید

اردبیل- ایرنا- معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از انعقاد قرارداد آبرسانی به هفت هزار روستای کشور خبر داد و گفت: این کار بزرگ عمرانی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در همه استان‌ها به اجرا در می‌آید.

به گزارش ایرنا، محمد جوانبخت روز پنجشنبه در جریان سفر به منطقه مغان در شمال استان اردبیل و در جلسه مشترک با مسئولان استانی و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو در نظر دارد طی سه سال به ۱۰ هزار روستای کشور آبرسانی کرده و شاخص دسترسی روستاییان به آب آشامیدنی را ارتقا دهد.

وی با اشاره به بروز تنش آبی در بسیاری از شهرهای کشور افزود: تامین آب آشامیدنی مناطق شهری و روستایی خط قرمز و اولویت وزارت نیرو است و در همه تخصیص آب از منابع موجود، این مساله در اولویت قرار دارد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، کمبود آب خشکسالی در منطقه خاورمیانه و حتی در داخل ایران را جدی خواند و بیان کرد: در گذشته به جای ارائه راهکار برای مدیریت خشکسالی، به صورت مستمر بر مطالبات در این زمینه دامن زده شده و احداث سد و انتقال بین حوزه‎ای، پیامد همین دامن زدن به مطالبات بوده است.

وی خواستار سازگار شدن همگانی با شرایط خشکسالی در ایران شد و گفت: اکثر مطالبات در حوزه توسعه‌ای بخش آب مطرح شده در حالی که میزان نزولات در سال‌های گذشته به طور مستمر در حال کاهش بوده و حتی میزان بارش در استانی مثل اردبیل امسال ۲۰ درصد کمتر از شرایط خشکسالی سال گذشته بوده است.

جوانبخت، توسعه و رونق کشاورزی را منوط به تامین آب مطمئن دانست و بیان کرد: معیشت مردم و اقتصاد بخش اعظمی از کشور به کشاورزی و تامین آب این حوزه بستگی دارد و مشکلات جدی در این حوزه وجود دارد و باید نوع و الگوی کشت و زرع و میزان و کیفیت بهره‌برداری از آب تغییر یابد.

وی اظهار کرد: وزارت نیرو سعی کرده که مشارکت بیشتر ذینفعان در مواجهه با بحران کم آبی و خشکسالی را به عنوان یکی از حلقه‌های گمشده این بحث پیگیری و جلب کند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، خواستار تدوین ساختار و برنامه جامع برای مواجهه با پدیده خشکسالی شد و افزود: حوضه‌های آبریز باید با ساختار جدید و متناسب با وضعیت خشکسالی مدیریت شود.

معاون وزیر نیرو از انعقاد قرارداد آبرسانی به هفت هزار روستای کشور خبر داد

وزارت نیرو یکهزار هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام دارد

وی همچنین با بیان  این که وزارت نیرو یک هزار هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام با قیمت آخر سال ۱۴۰۰ دارد، گفت: اتمام همه این پروژه ها از توان مالی دولت خارج است.

جوانبخت بیان کرد: وزارت نیرو برای مدیریت این وضعیت، پروژه‌های اولویت‌دار را تعریف و جدا کرده و بر این اساس ۳۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه موجود نیمه کاره را در اولویت تکمیل و اجرا قرار داده است.

وی اظهار کرد: بر اساس برنامه تدوین شده توسط وزارت نیرو، اجرای و تکمیل این پروژه‌ها در سال جاری و سال آینده برنامه ریزی شده و تکمیل پروژه پایاب سدخداآفرین و سد انحرافی قئزقلعه‌سی در شمال استان اردبیل هم جزو این پروژه‌ه است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، اجرای پروژه‌های آبهای مرزی را همچنان اولویت وزارت نیرو برشمرد و بیان کرد: این امر در کنار آبرسانی روستایی و شهری در راس برنامه‌های وزارت نیرو قرار دارد.

وی از پیگیری حقابه ایران از رود ارس با مقامات کشور ترکیه خبر داد و گفت: ما پیگیر حقابه خود در همه آبها مرزی و مشترک هستیم و پیگیری ها در این زمینه به صورت جدی جریان دارد.

به گزارش ایرنا، مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاون آب و آبفای وزیر نیرو از روز گذشته برای بررسی آخرین وضعیت کشاورزی در شمال استان اردبیل به منطقه مغان سفر کرده اند.

این هیات روز گذشته و امروز از بزرگترین مجتمع گلخانه‌ای کشور در دشت مغان بازدید کرد و در ادامه با حضور در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در جریان آخرین وضعیت این شرکت بعد از ابطال واگذاری آن قرار گرفت.

بازدید از سد خداآفرین و شبکه‌های آبیاری و زهکشی پایاب این سد در دشت مغان از دیگر برنامه‌های این هیات در منطقه مغان استان اردبیل بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha