مرتضی فاخری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: طبق پیش بینی های هواشناسی دریایی انجام شده پیشبینی میشود سرعت باد به حداکثر ۳۰ نات (۵۰ کیلومتر بر ساعت) و ارتفاع موج نیز تا ۷ پا (۲ متر) برسد.
وی ادامه داد: شدت عمل این بادها در ساعت های عصر بوده و تمامی بنادر و جزایر استان هرمزگان را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
کارشناس هواشناسی دریایی اداره بنادر و دریانوردی قشم توضیح داد: در ضمن با توجه به افزایش سرعت باد، پدیده گردوخاک و کاهش دید افقی نیز دور از انتظار نمیباشد.
فاخری اضافه کرد: توصیه میشود دریانوردان با توجه به هشدار دریایی، از تردد در زمان و مکان بحرانی بطور جدی خودداری کنند.
وی اظهار داشت: هر گونه تغییرات احتمالی با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، اطلاعرسانی خواهد شد.
کارشناس هواشناسی دریایی اداره بنادر و دریانوردی قشم افزود: بادهای غربی هر سال در فصل بهار و تابستان و در عرصه گستردهای از مناطق دریایی خلیجفارس و تنگههرمز می وزند که با توجه به شرایط اقلیمی مناطق درگیر با این بادها، موجب تلاطم دریا و گاهی شرایط طوفانی و ایجاد گردوخاک می شوند.
به گزارش ایرنا، تنگه هرمز، آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند میدهد.
این گذرگاه یکی از راهبردیترین مسیرهای بینالمللی کشتیرانی در جهان به شمار میآید.
طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر میباشد.
ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر میرسد.
در حالی که حداکثر عمق آب در خلیج فارس ۹۰ متر است. قوس آن، رو به شمال و به طرف درون فلات ایران قرار دارد و در نتیجه بیشترین خط ساحلی آن در راستای کرانههای ایران قرار گرفتهاست.
تنگه هرمز دومین تنگه بینالمللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتیهای نفتکش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است.
حدود ۶۸ درصد ذخایر شناختهشده نفت و گاز طبیعی دنیا در خلیج فارس قرار دارد و امنیت تنگه هرمز نقش کلیدی در تأمین بیوقفه انرژی دنیا دارد.
باریکترین بخش تنگه هرمز ۲۱ مایل دریایی (۳۹ کیلومتر) عرض دارد. این بخش به دو قسمت تقسیم میشود که از ساحل ایران تا ۱۰٫۵ مایل جزء آبهای سرزمینی ایران بوده و ۱۰٫۵ مایل باقیمانده جزء آبهای سرزمینی عمان محسوب میشود. تمام کشتیهای عبوری باید از آبهای سرزمینی ایران یا عمان عبور کنند.
نظر شما