۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۰:۲۱
کد خبرنگار: 5196
کد خبر: 84731287
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تسریع در آبرسانی به قزوین از سد طالقان نیازمند مصوبه سفر رییس جمهور

قزوین-ایرنا- کم آبی یکی از چالش‌های مهم قزوین به شمار می‌رود به طوری که در حال حاضر تامین آب شرب با اجرای طرح آبرسانی از سد طالقان،از مهم‌ترین و ضروری ترین نیاز شهروندان این استان به شمار می رود که لازم است سرعت بخشیدن به این پروژه در قالب یک مصوبه در جریان سفر رییس جمهور مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، ۱۷ شهر و ۱۹۴ روستای استان قزوین منتظر هستند تا کام تشنه خود را از آب شیرین و گوارای سد طالقان شیرین کنند.

پروژه انتقال آب از سد طالقان به قزوین یکی از مهم ترین و بزرگ ترین طرح های آبرسانی کشور است که به دلیل کمبود اعتبارات در دولت گذشته نیمه تمام باقی مانده است.

این در حالی است که خیلی از شهرها و روستاهای استان قزوین براثر تنش آبی با مشکلات و چالش های بسیار زیادی مواجه بوده و برخی از شهرهای بزرگ استان نظیر آبیک با موضوع تغییر رنگ و طعم و کیفیت آب شرب دست و پنجه نرم می کنند

همین مساله، ضرورت انتقال آب با کیفیت از سد طالقان به استان قزوین را بیش از پیش ضروری ساخته، تا آنجا که در سفر مقامات کشوری به استان به عنوان یک مطالبه جدی مطرح و پیگیری شده است.

خوشبختانه در ماه های اخیر قرارداد اجرای این طرح با یک سرمایه گذار جدید برای تامین منابع مالی و تسریع در اجرای پروژه انتقال آب سد طالقان به ۱۵ شهر و ۱۹۴ روستای استان بسته شده است ولی برای تسریع در انجام آن نیازمند حمایت های بیشتر دولت و هیات وزیران است که امیدواریم در سفر رییس جمهوری مورد تاکید قرار گیرد.

تسریع در آبرسانی به قزوین از سد طالقان نیازمند مصوبه سفر رییس جمهور

تامین ۶۰ میلیون متر مکعب آب شرب برای قزوین با اجرای طرح آبرسانی از سد طالقان

یدالله ملکی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین در خصوص چالش ها و بحران های آبی استان قزوین گفت: در حال حاضر کشور با مشکل کمبود آب مواجه است و به تبع استان قزوین نیز از کمبود آب شرب رنج می برد.

وی با بیان اینکه انتقال آب از سد طالقان همواره به عنوان یکی از آرزوی های دیرینه استان قزوین مطرح بوده است، تصریح کرد: انتقال آب از سد طالقان از مصوبات سفر ریاست جمهوری دولت یازدهم  است که متاسفانه به دلیل مضائق مالی و کمبود اعتبارات لازم به بهره برداری کامل نرسیده است.

ملکی ادامه داد: پروژه انتقال آب از سد طالقان یک پروژه ملی است که منجر به تامین ۶۰ میلیون متر مکعب آب شرب برای استان قزوین می شود.

وی با بیان اینکه کمبود اعتبار سبب شده تا انتقال آب از سد طالقان به قزوین ناکام بماند، افزود: باتوجه به اینکه تزریق اعتبارات به این پروژه به صورت قطره چکانی بوده است،بنابراین پروژه انتقال آب از این سد به ۲ مرحله تفکیک شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین گفت: در حال حاضر این پروژه دارای ۲ قسمت تصفیه خانه و خط انتقال است که خط تصفیه خانه آن به روش خودگردان (بی.او.تی) به پیمانکار واگذار شده و خط انتقال آن نیز در حال فعالیت و اجرا می باشد.

ملکی با بیان اینکه،در حال حاضر این طرح نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: متاسفانه هر سالی که بهره برداری این پروژه به تعویق افتد، هزینه های جاری آن بیشتر می شود.

وی ادامه داد: فاز اول این پروژه که آبرسانی به شهر آبیک می باشد در حال حاضر ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تامین اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی تا تیرماه سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد.

این مسوول همچنین در خصوص جزییات این پروژه افزود: طرح انتقال آب از سد طالقان، دارای ۱۲۰ کیلومتر خط اصلی است که با شاخه‌های آن ۳۲۰ کیلومتر می شود و خط انتقال آب این طرح تا آبیک نیز ۱۷.۵ کیلومتر بوده که ۱۳.۵ کیلومتر آن لوله گذاری شده و چهار کیلومتر آن نیز باقیمانده است.

وی مهمترین اقدام شرکت آب منطقه ای در این زمینه را  تسریع در سرعت لوله گذاری و تخصیص اعتبار و همچنین تلاش برای جذب سرمایه گذار دانست.

تسریع در آبرسانی به قزوین از سد طالقان نیازمند مصوبه سفر رییس جمهور

تکمیل سدهای نهب و بالاخانلو نیازمند اختصاص اعتبار در سفر رییس جمهوری

ملکی همچنین، سد مخزنی نهب و سد بالاخانلو را از دیگر اولویت های شرکت آب منطقه ای مطرح کرد و ادامه داد: سد نهب، با حجم مخزن ۱۲۰ میلیون متر مکعب، طول تاج ۲ هزار و ۱۵۶ متر و ارتفاع ۴۸.۵ متر از پی به عنوان بزرگترین سد مخزنی استان در دست اجرا قرار دارد و اهمیت بهره برداری کامل این پروژه به دلیل آبرسانی به مناطق جنوب دستی استان و ایجاد ظرفیت های گردشگری است.

وی ادامه داد: سد نهب در واقع بزرگترین سد استان با بزرگترین دریاچه آبی است و در کنار کشاورزی می تواند برای بخش گردشگری، عرصه های تفریحی، ورزشی و سرگرمی و اقتصادی هم مورد توجه قرار گیرد.

ملکی تاکید کرد: با احداث این سد و بهره برداری از آن ضمن کنترل سیلاب‌های فصلی رودخانه خررود سالانه ۸۰ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری اراضی کشاورزی به وسعت ۳۶ هزار و ۸۰۰ هکتار در مناطق نرجه، اسفرورین و شال اختصاص خواهد یافت که موجب بهبود کشاورزی در منطقه می شود.

وی با بیان اینکه این پروژه از پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصدی برخوردار است، اظهار داشت: سد نهب نیازمند ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم در دولت سیزدهم و در سفر ریاست جمهوری به استان اعتبارات لازم آن محقق شود.

ملکی همچنین سد بالاخانلو را از دیگر پروژه های مهم استان قزوین در حوزه آبرسانی دانست و تصریح کرد: هدف از بهره برداری سد بالاخانلو، تامین بخشی از نیاز آب شرب پنج شهر و ۳۰ روستای منطقه بویین زهرا، بهبود آبیاری چهار هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی تلفیقی موجود، تغذیه مصنوعی آبخوان منطقه، کنترل سیلاب ها و حفظ محیط زیست است که در حال حاضر از پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصدی برخوردار است.

وی ادامه داد: آبگیری این سد نقش مهمی در تامین آب شرب با کیفیت مطلوب در مناطق تحت پوشش دارد و در اولویت برنامه‌های عملیاتی شرکت آب منطقه ای قزوین است و پیش بینی می شود با تامین اعتبارات مورد نیاز این سد در سال ۱۴۰۱ آبگیری اولیه انجام شود.

ملکی همچنین عنوان کرد: ساماندهی پساب های صنعتی استان، واگذاری طرح های گردشگری منابع آبی استان، پیگیری طرح عظیم انتقال آب الموت رود به قزوین، اخذ اسناد مالکیت تمامی رودخانه ها و اراضی شرکت، ساماندهی فضاهای اداری، تکمیل طرح های در حال اجرا و بهره برداری از آنها در طول سه سال آینده و  آزادسازی تمامی بسترهای رودخانه تصرف شده در سطح استان در صورت تخصیص بودجه از برنامه های شرکت آب منطقه ای در سال جاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha