۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۹:۳۸
کد خبرنگار: 1154
کد خبر: 84730459
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس اداره تعاون میبد: تعداد جویندگان بومی کار کاهش یافته‌ است

یزد- ایرنا- رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد گفت: توسعه صنایع و فرصت‌های شغلی بوجود آمده مرتبط به قانون کار، جمعیت کارگری شهرستان را افزایش داده و هنوز هم با کمبود نیروی کار بومی مواجه هستیم.

به گزارش ایرنا سیداحمد علائی  یکشنبه شب در نشست خبری با خبرنگاران میبد با اعلام این خبر و بیان اینکه ۷۰ درصد از جمعیت شهرستان را کارگران و خانواده آنها تشکیل می‌دهند ، افزود: نزدیک به ۲۶ هزار نفر در شهرستان بیمه‌شده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد ۲۲ هزار و ۹۴۷ نفر بیمه‌شده اجباری و تقریبا همه آنها مشمول قانون کار هستند.

وی ادامه داد: ۴۰ هزار و ۲۴ نفر نیز افراد تحت تکفل آنها هستند که در مجموع ۷۰ درصد جمعیت شهرستان را شامل می شوند.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد  با اشاره به آمار جویندگان کار ثبت نام شده در کاریابی‌های شهرستان اظهار کرد : بر اساس پیگیری‌های به‌عمل آمده مشخص گردید در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸ نفر با مدرک تحصیلی فوق‌دیپلم که ۱۰ نفر زن و ۸ نفر مرد، ۵۱ نفر با مدرک لیسانس که ۲۷ نفر زن و ۲۴ نفر مرد و ۵ نفر با مدرک کارشناسی ارشد که ۳ نفر از آنها زن و ۲ نفر مرد  و بومی شهرستان هستند برای یافتن شغل یا شغل بهتر در کاریابی‌ ثبت‌نام کرده‌اند.

علائی همچنین یادآور شد: بر اساس طرح مشوق بیمه‌ای در حال اجرا، افراد دارای مدرک کارشناسی و بالاتر در صورتی که سن آنها کمتر از ۳۵ باشد و دارای دو ماه سابقه بیمه باشند، می‌توانند به عنوان کارورز در واحدهای تولیدی مشغول به‌کار شوند و دولت نیز حق‌الزحمه‌ای بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت می‌کند و این فرد پس از سه ماه آموزش، می‌توانند جذب کارگاه یا واحد تولیدی شود و کارفرما نیز تا دو سال از پرداخت حق بیمه معاف است.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد در ادامه با اشاره به فعالیت این اداره در بخش‌های تنظیم روابط کار کارگر و کارفرما، شرکت‌های تعاونی، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، بیمه بیکاری، بازرسی از کارگاه‌ها و صیانت از نیروی انسانی، بررسی درخواست بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور، امور اجتماعی و ورزشی کارگران و اشتغال و مشاغل خانگی، گفت: تاکنون به ۱۶۳ طرح روستایی مبلغ ۲۲ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل روستایی اجرا شده است.

به گفته وی در بخش مشاغل خانگی نیز با صدور ۶۸۷ مجوز مشاغل خانگی و پرداخت بیش از ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات، زمینه اشتغال ۵۹۶ نفر بصورت مستقل، تحت پوشش و پشتیبان فراهم شده‌است.

علائی با بیان اینکه مسائلی چون حقوق و مزایای کارگران و رعایت مسائل ایمنی و حفاظت از جان کارگران از خطوط قرمز بازرسان میبد است تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ بررسی ۲۸ مورد حادثه، ۵۹۲ مورد بازرسی ادواری و ۹۲۸ بازرسی موردی در بخش‌های حفاظت فنی و ایمنی، حقوق و مزایا و بیمه، طبقه‌بندی مشاغل، مقاوله‌نامه کار کودک و کارشناسی سخت و زیان‌آور در سطح کارگاه‌های شهرستان صورت گرفته که منجر به صدور ۱۴۹۹ مورد ابلاغ رفع نقص شده است.

وی افزود در سال ۱۴۰۰: بیش از ۸۰۰ مورد درخواست بازنشستگی در کارهای سخت و زیان‌آور به این اداره واصل شده که در حدود ۶۰۰ مورد از آنها آخرین محل کار متقاضی شهرستان میبد بوده‌است که از این تعداد ۵۷۲  مورد در کمیته بدوی تطبیق مشاغل بیمه‌شده در کارهای سخت و زیان آور رسیدگی و منجر به صدور رأی شده‌است.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد در ادامه با اعلام اینکه کمترین زمان رسیدگی به پرونده شکایات کارگران از کارفرمایان در استان مربوط به شهرستان میبد است گفت: در سال ۱۴۰۰، ۲۳۵ پرونده شکایت به این اداره ارسال شده که با تشکیل ۳۵۰ جلسه در هیأت تشخیص، رأی ۲۳۰ پرونده صادر و به طرفین ابلاغ شده‌است.

وی  به ۲۳۵ نفر که هم اکنون در حال استفاده از بیمه بیکاری هستند نیز اشاره کرد.

این مسئول همچنین با اشاره به اینکه حوزه تعاون شهرستان میبد از بخش‌های شاخص و به روز تعاون در استان یزد است خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۰ به منظور آموزش شرکت‌های تعاونی شهرستان و نهادینه کردن فرهنگ تعاون، قریب به ۶ هزار نفر ساعت آموزش تخصصی در بخش تعاون صورت گرفته و سال گذشته نیز مقام اول آموزش تعاون مربوط به میبد بوده است.

وی افزود: هر ساله در جشنواره تجلیل از تعاونی‌های برتر استان، شرکت‌های تعاونی میبد حضوری چشم‌گیر دارند و امسال نیز از ۱۵ تعاونی برتر استان، ۴ تعاونی مربوط به میبد بوده که از این نظر بیشترین تعداد تعاونی‌های برتر مربوط به میبد است همچنین علاوه بر انتخاب این تعداد شرکت‌های تعاونی میبد به عنوان برتر استانی، یک شرکت تعاونی میبد نیز به عنوان تعاونی برتر ملی انتخاب شد.

علائی از تشکیل ۴ تعاونی در سال ۱۴۰۰ خبر دارد و افزود: با تشکیل این شرکت‌های تعاونی زمینه اشتغال ۱۵۲ نفر در حوزه تعاون شهرستان فراهم شده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه مقام اول تشکیل تشکلات کارگری و کارفرمایی استان مربوط به میبد است گفت: در حوزه فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی نیز طی سال‌های اخیر میبد جزء شهرستان‌های برتر استان بوده و از جمله فعالیت‌های شاخص میبد، کسب نیمی از مقام‌های اولین دوره المپیاد ورزشی کارگران استان توسط کارگران شرکت‌های میبد است .

وی برگزاری ۱۰ دوره مسابقات جام فوتسال کارگران، مسابقات تنیس روی میز، دارت، کشتی و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ویژه کارگران و خانواده آنها، دوره‌های آموزشی سلامت روان، آئین همسرداری و فرزندپروری، مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد از جمله فعالیت‌های اجتماعی این اداره عنوان کرد.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد  در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی خبرنگار ایرنا مرتبط به تعداد افراد غیر بومی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان به تشکیل سامانه جمعیت غیر بومی شهرستان و ثبت نام ۱۰ هزار نفر غیر بومی در این سامانه اشاره کرد و آماری از تعداد افراد شاغل غیر بومی در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان ارایه نکرد.

وی گفت: از  ۲۶ هزار نفر افراد بیمه شده تامین اجتماعی  ، سه هزار و ۷۲۳ بیمه شده با کد ملی غیر از استان یزد هستند که البته همه آنها غیر بومی نیستند و ممکن است محل تولد آنها شهرهای دیگر از استانهای کشور باشد.

وی همچنین در ارتباط با شکایت کارگران در ارتباط با اینکه در هیات های رسیدگی به شکایات آنها بیشتر به نفع کارفرمایان رای صادر می شود ، تصریح کرد: رای ها بر اساس قانون کار و به نفع کارگران صادر می‌شود و تایید شده دیوان عدالت اداری کشور است که البته در مواردی قانون اجازه صادر کردن رای در مورد بعضی بیمه ها نمی‌دهد که در این صورت کارگران معترض می‌شوند که در حق آنها اجحاف شده‌است.

یک هزار و ۵۰۰ شرکت تولیدی و کارخانه در شهرستان میبد فعال است که از این تعداد ۳۵۲ واحد آن در شهرک صنعتی جهان آباد و  ۷۱ واحد در ناحیه شمس آباد دایر است و جمعیت کارگری شهرستان در واحدهای تولید و صنعتی دایر شده مشغول به کار هستند.

مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha