به گزارش ایرنا، امشب هزاران نفر از بندگان خدا خود را بارگاه ملکوتی فرزند امام موسی کاظم (ع) در شهرستان پیشوا رساندهاند تا هزار بار خداوند را با تعابیر و اسماء حسنی صدا کنند، ندای "الغوث، اَلغوث، خلّصنا مّنالنار یا رَب" سر دهند، قرآن بر سرگرفته و خداوند را به حق خود، نبی مکرم اسلام(ص) حضرت فاطمه (س) و دوازده امام قسم دهند که قلم عفو بر روی گناهنشان بکشد.
همه آمدهاند، با خانواده، با فرزندان کوچک و خردسال، آنها را بیدار نگاه داشتهاند که مشمول این روایت از امام باقر(ع) قرار گیرند که هر کسی شب قدر را احیاء بگیرد گناهش آمرزیده می شود، اگر چه گناهانش به تعداد ستارگان آسمان و سنگین هایی کوه ها و پیمانه های دریا باشد.
در داخل شبستان حرم، جمعیت انبوه زائران و مجاوران گرد ضریح مطهر امامزاده جعفر (ع) جمع شدهاند و در بین آنان برادران و خواهران افغانستانی نیز حضور دارند تا ثابت کنند که این شبها به همه عاشقان و دلسوختگان تعلق دارد و هر کس که با تقوایتر است، نزد خداوند عزیزتر خواهد بود.
در صحن با صفای این امامزاده واجبالتعظیم نیز هزاران نفر از مردم خداجوی بر روی قبور امواتی که شاید تا روزهای قبل به انتظار درک کردن شبهای قدر بودند و امروز در این دنیا حضور ندارند، کنار هم نشستهاند و دعای جوشنکبری را قرائت میکنند و از درگاه خداوند متعال تقدیری روشن در سال آینده برای خود و دیگران طلب میکنند.
شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، بر اساس آیات و روایات، یکی از مهمترین شبها و نزدیکترین ایام به شب قدر است و از این رو، تعداد افرادی که خود را به این مکان مقدس رساندهاند، نسبت به دو شب قبل بیشتر شده و در خیابانهای اطراف حرم نیز برخی از مردم نشسته و به عبادت خداوند متعال مشغولند.
مرحوم علامه مجلسی در کتاب "زادالمعاد" میگوید که اکثر احادیث معتبر دلالت دارد که شب بیست و سوم، شب قدر است و از این رو صدای مناجات مردم به آسمان بلند است، عدهای به نماز ایستادهاند، جمعی دیگر قرآن میخوانند و برخی نیز همنوا با ذاکرین اهل بیت عصمت و طهارت، خداوند را با فرازهای دعای جوشن کبیر صدا میکنند و غفران الهی را خواهانند.
شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است.
این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (عج) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم میباشد.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست و از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.
شهرستان پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
اینجا آسمان به زمین نزدیک است، شب احیاء کنار امامزاده جعفر (ع) پیشوا
۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۳:۱۰
کد خبر:
84730384
پیشوا - ایرنا - شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان و سومین شب قدر، اینجا آسمان به زمین نزدیک شده و روزهداران در کنار حرم حضرت جعفربن موسیالکاظم (ع) فرزند بلافصل امام هفتم شیعیان جهان، ندای "بّک یا الله" سر دادند.
نظر شما