این مقام ارشد سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: من از هر دو کشور خواستم تا با دعوت سازمان ملل، به صورت مجازی یا حضوری با یکدیگر دیدار و درباره موضوعات بشردوستانه گفتگو کنند.
گریفیتس اعلام کرد: اوکراین اکثر پیشنهادات سازمان ملل را پذیرفته درحالی که روسیه هنوز پاسخ مشابهی نداده است.
سخنگوی سازمان ملل پیش از این اعلام کرد مارتین گریفیتس که به اوکراین سفر کرده است، مشاهداتش از بوچای اوکراین را وحشتناک توصیف کرد.
دوجاریک افزود: گریفیتس یک گور دسته جمعی با اجساد پیچیده شده در پلاستیک، ده ها آپارتمان و خانه ویران شده و ماشین های سوخته در خیابان های بوچا مشاهده کرد.
به گفته وی، گریفیتس درخواست دبیرکل را برای انجام تحقیقات مستقل و فوری جهت تضمین پاسخگویی موثر را تکرار و بر تعهد سازمان ملل در کمک به حفاظت از غیرنظامیان و رسیدگی به همه افرادی که به کمک های بشردوستانه فوری نیاز دارند، تاکید دارد.
همزمان با اعلام مقامات اوکراینی در ۱۴ فروردین (۳ آوریل) مبنی بر آزادسازی تمامی مناطق پایتخت از کنترل نیروهای روسیه، تصاویری دلخراش از اجساد غیرنظامیان در خیابانهای شهر "بوچا" منتشر شد که جهان را بهتزده کرد.
غرب نیروهای روسیه را متهم به انجام این واقعه کرده و مدعی شده است آنها هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند اما روسیه می گوید قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا در اوکراین را رد می کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما