به گزارش خبرنگار ایرنا موسی موسوی روز دوشنبه در نشست کمیته خرمای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز در محل این اتاق بیان کرد: صنعت خرما در خوزستان از جنبههای قابل توجهی برای توسعه سرمایه گذاری برخوردار است که با دانش بنیان شدن واحدهای تبدیلی و صنعتی فعال در این حوزه، امکان ایجاد ارزش افزوده بیشتری را برای خوزستان به وجود میآورد.
وی ادامهداد: مشوقهای بسیار خوبی از سوی دولت برای حمایت از شرکت های دانش بنیان تعیین شده و با استفاده از آنها، علاوه بر بهبود شرایط اقتصادی، فرصتهای مناسب شغلی ایجاد میشود.
وی ایجاد شهرک فناوری خرما را در خوزستان یک ضرورت بیان کرد و گفت: این شهرک میتواند محلی برای استقرار شرکتهای دانش بنیان باشد که در حوزه مواد غذایی با محوریت خرما فعالیت دارند.
موسوی با اشاره به اینکه تبدیل واحدهای تبدیلی و بسته بندی خوزستان به شرکتهای دانش بنیان با مشارکت و حمایت بنیاد برکت از شتاب بیشتری برخوردار میشود افزود: آمادگی این بنیاد برای پشتیبانی از طرح اشتغالزای استان فرصت مناسبی است که سرمایهگذاران میتوانند از آن بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در صورت تبدیل صنایع تبدیلی محصول خرما به واحدهای دانش بنیان، تحول چشمگیری در حوزه تجارت داخلی و خارجی صنعت خرما را شاهد خواهیم شد.
سرمایهگذاریهای دانش بنیان در تولید خرما باعث رونق صادرات خوزستان میشود
معاون مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز در این نشست گفت: ایجاد ارزش افزوده در صنعت خرمای خوزستان با مشارکت شرکتهای دانش بنیان می تواند دستاوردهای قابل قبولی در ایجاد فرصت های شغلی پایدار و رشد تجارت خارجی خوزستان را درپی داشته باشد.
مصطفی ملائکه ادامهداد: باتوجه به پهنه بندی تولید انواع محصولات کشاورزی در استان، سطح زیر کشت نخیلات خوزستان شامل ۴۲ هزار هکتار با متوسط تولید سالانه ۱۹۸ هزار تن انواع ارقام خرما است.
وی با بیان اینکه هشت هزار هکتار از نخیلات خوزستان غیربارو هستند گفت: عمده تولید محصول خرمای خوزستان در سطح ۳۴ هزار هکتار از نخیلات بارو انجام میشود.
معاون مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان اضافه کرد: طرح جامع توسعه و احیای نخیلات خوزستان توسط این سازمان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه توجه به صنایع فرآوری، بستهبندی و واحدهای صادراتی خرما بخشی از این طرح است گفت: سازمانهای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خوزستان صادرکننده جواز و پروانههای بهره برداری واحدهای تبدیلی، بستهبندی و صادراتی خرما محسوب هستند که به واسطه فعالیت این واحدها، فرصتهای شغلی مختلفی در صنعت خرمای خوزستان ایجاد شده است.
ملائکه با اشاره به صدور ۴۰ جواز تاسیس در بخش خرما با ظرفیت ۸۸ هزار تن و صدور ۴۱ پروانه بهره برداری صنایع تبدیلی با ظرفیت ۱۱۷ هزار تن در سال گفت: هم اکنون، فرصت های سرمایه گذاری مختلفی با هدف تکمیل زنجیره ارزش تولید در صنعت خرمای خوزستان وجود دارد.
پارسال ۲۳۵ هزار تن انواع خارک، رطب و خرما از نخیلات خوزستان برداشت شد که نسبت به سال زراعی ۱۳۹۹ پنج هزار تن افزایش داشت.
نظر شما