اساس کار دماسنج جیوهای، استفاده از تغییر حجم جیوه در اثر تغییر دما است و در اکثر موارد در پزشکی مود استفاده قرار میگیرد. ترمومتر الکلی هم شباهت زیادی با ترمومتر جیوهای دارد و تمایز آن اینجاست که به جای جیوه از الکل استفاده میکند. دماسنج های الکلی به عنوان ابزار اندازه گیری دما بیشتر در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند و خطر کمتری نسبت به دماسنجهای جیوهای دارند.
نوعی دیگر از ترمومتر، ترمومتر گازی نام دارد که در سیستم آن یک گاز درون یک محفظه با حجم ثابت قرار دارد. همچنین یک سنسور فشار نیز در محفظه قرار دارد. با تغییر کردن دما، فشار گاز داخل محفظه تغییر میکند.
آنچه مهم است این است که هرکدام از این ابزار اندازه گیری دما کاربردهای متفاوتی دارند. برای مثال، انواع ترمومتر دیجیتال تماسی و ترموویژن از ابزارهای مهم برای اندازه گیری دما در صنایع پزشکی، غذایی، برق و الکترونیک هستند.
همچنین ترمومتر لیزری نوعی از حرارت سنج صنعتی است که برای اندازهگیری دمای اجسام دور از دسترس کاربرد دارد. پس آنچه در ابتدای خرید یک ترمومتر مهم است، مشخص کردن نیازهایی است که از ترمومتر داریم تا با توجه به کارکردش آن را خریداری کنیم.
اما یکی از مهمترین انواع ترمومتر که بیشتر کاربرد برقی و صنعتی دارد، ترمومتر لیزری است که در ادامه این مطلب، بیشتر معرفی خواهد شد.
ترمومتر لیزری چیست؟
کارکرد ترمومتر لیزری به گونه ای است که انرژی طیف نور منتشر شده از یک جسم را در یک نقطه متمرکز کرده و با اندازهگیری انرژی و تبدیل آن به سیگنال الکتریکی دمای جسم را میسنجد. در واقع، ترمومتر لیزری، نسل جدیدی از حرارتسنجهای صنعتی است که با استفاده از آن به آسانی میتوان حرارت قطعات، آون آزمایشگاهی یا تجهیزات دور از دسترس را اندازهگیری کرد.
نکات مهم هنگام خرید ترمومتر لیزری
یکی از نکاتی که در خرید ترمومتر لیزری باید به آن توجه کرد دقت اندازه گیری دما است، هرچه دقت اندازهگیری یک ترمومتر لیزری بیشتر باشد، قابلیت اطمینان بیشتری دارد. همچنین بهتر است ترمومتر لیزری دارای قابلیت خاموشی خودکار باشد، چراکه در صورت داشتن این ویژگی، خیال کاربر از هدر رفتن انرژی باتری راحت میشود.
ویژگی بعدی، وزن و اندازه آن است. به بیان واضحتر، بهتر است ترمومتر خریداریشده اندازه و وزنی مناسب حمل و دست گرفتن مداوم داشته باشد.
پس از وزن و اندازه، مهمترین نکته، بازه اندازهگیری دماسنج است. گفتنی است که دماسنجهای لیزری معمولا بازه گستردهای از دما را نشان میدهد. از این رو، استفاده از آنها برای مصارف خانگی توصیه نمیشود.
این دماسنجهای مدرن معمولا ظرف مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه پس از اندازه گیری دما بهطور خودکار خاموش میشوند. گفتنی است که برخی از مدلهای ترمومتر لیزری با باتری کار میکنند و برخی دیگر شارژی هستند. اما مهم است که دستگاه خریداریشده از نوع کممصرف باشد.
ترمومترهای لیزری این توانایی را دارند تا دما را بر مبنای سانتیگراد یا فارنهایت اندازهگیری کنند، با این وجود بیشتر ترمومترها به کاربران حق انتخاب میدهند تا واحد اندازهگیری را تعیین کنند.
نسبت فاصله به نقطه، نمایش مقدار اعشار در صفحه نمایشگر، صفحه نمایشگر با قابلیت بک لایت و داشتن استانداردهای FCC، FDA، ROHS و CE از دیگر مواردی هستند که هنگام خرید دستگاه ترمومتر لیزری باید به آنها توجه کرد.
قیمت ترمومتر لیزری
تمام آنچه گفته شد، میتواند قیمت ترمومتر لیزری را تحت تاثیر قرار دهد. درواقع، قیمت ترمومتر بسته به دقت اندازه گیری، تعداد کانال های ورودی و برند دستگاه متفاوت است. اما قیمت ترمومتر لیزری در بازار حاضربسیار متنوع است علاوه بر آن، بستگی دارد این ترمومتر از کجا خریده شود. شما می توانید قیمت انواع ترمومتر را در وبسایت پارس الکترونیک مشاهده کنید.
ترمومتر را از کجا بخریم؟
یکی از مورد اعتمادترین فروشگاهها، نه فقط برای خرید ترمومتر، بلکه هر ابزار الکترونیک دیگری، فروشگاه پارس الکترونیک است. این شرکت با اخذ نمایندگی انحصاری از شرکتهایی چون ریگول، کیس، هانتک و آپا و تامین بسیاری از تجهیزات الکترونیک از جمله اسیلوسکوپ، ارت سنج، آمپر متر کلمپی و ... به شرکتی مطرح در زمینه تجهیزات الکترونیک تبدیل شد.
این شرکت، هنگام خرید و انتخاب قطعات، مشاوره رایگان را در اختیار مشتریان قرار میدهد. همچنین پس از خرید، جهت نصب و راهاندازی و حتی تعمیر، کارشناسان فنی مجرب خود را اعزام میکند.
گفتنی است پارس الکترونیک، با اتکا بر دانش خود در زمینه واردات، میتواند موجودی ابزار و تجهیزات برق و الکترونیک را برای آموزشگاههای فنی حرفهای، دانشگاهها و هنرستانها نیز تامین کند.
متقاضیان برای آشنایی بیشتر با این مجموعه و ثبت سفارش میتوانند به وبسایت پارس الکترونیک به آدرس www.parselectronic.com مراجعه کنند.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما