علی صولت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع اراضی آبـی و دیـم حـوزه کاری این مـدیریت، ۴۰ هزار و ۴۶۷ هکتار به کشت محصولات زراعی و باغی پاییزه اختصاص یافته که از این میزان ۱۵ هزار و ۲۹۹ هکتار گندم، دو هزار و ۵۹۹ هکتار جو، یکهزار و ۸۳۰ هکتار کلزا ، دو هزار و ۱۰۰ هکتار سیر، چهار هزار و ۶۷۴ هکتار باغات میوه ، هزار و ۲۹۲ هکتار چغندر پاییزه و ۱۲ هزار و ۶۷۳ هکتار یونجه هکتار کشت شده است.
وی ادامه داد: در محصول گندم در سطح ۱۴ هزار و ۱۲۱ هکتار با علفهای هرز پهن برگ و نازک برگ با استفاده از سموم علفکشهایی از قبیل توفوردی ، گرانستار ، برومایسید ، تاپیک و آکسیال با مصرف حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار و در زراعت جو در سطح دو هزار و ۶۴۳ هکتار با علفهای هرز پهن برگ و نازک برگ با استفاده از سموم علفکشهایی از قبیل توفوردی ، گرانستار ، برومایسید ، پوماسوپر و آکسیال با مصرف حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار مبارزه شیمیایی انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی پارس آباد اضافه کرد: در کلزا نیز هزار و ۴۴۶ هکتار با علفهای هرز نازک برگ و پهن مبارزه شیمیایی با استفاده سموم لونترل و سوپر گالانت و سلکت سوپر صورت گرفته و همچنین در سطح بیش از ۲۴۲ هکتار عملیات کنترل مکانیکی (وجین دستی) انجام شده است.
وی افزود: کنترل علفهای هرز مزارع سیر با استفاده از وجین دستی در طی چندین مرحله انجام شده ولی با این حال در سطح حدود هزار و ۴۵۰ هکتار عملیات مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم علفکش توتریل ، گل و سوپر گالانت اجرا شده است.
صولت خاطر نشان کرد: در محصول چغندر پاییزه در سطح ۹۵۰ هکتار مبارزه شیمیایی علیه علفهای هرز نازک برگ و پهن برگ با بکارگیری سموم علف کش از قبیل بتانال ، سافاری و سلکت سوپر و همچنین در سطح بیش از ۷۵۰ هکتار با استفاده ادوات مکانیکی عملیات وجین صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در زراعت یونجه عملیات کنترل علفهای هرز بیشتر در مزارع یونجه جدید انجام میشود و در همین راستا در سال زراعی جاری تاکنون در مجموع حدود ۲۸۰ هکتار از مزارع یونجه جدید و قدیم مبارزه شیمیایی با استفاده سموم علفکش ایمازا تاپیر و گالانت سوپر عملیات کنترل شیمیایی شده است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی پارس آباد یادآور شد: عملیات مدیریت و کنترل علفهای هرز در محصولات زراعی پاییزه یاد شده در زمان مناسب شروع شده و به نحو احسن و مطلوب کنترل شده است.
پارسآباد مغان در شمال اردبیل از قطبهای مهم تولید برخی محصولات استراتژیک در کشور است. شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با اراضی وسیع کشاورزی ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ های میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر یکی از شرکتهای منحصر بفرد کشور است که در پارسآباد مغان قرار دارد.
نظر شما