به گزارش ایرنا از سازمان سنجش، حسن مروتی اظهار داشت: آزمون سراسری سال جاری با یک دفترچه و پاسخنامه برای دروس عمومی و دو دفترچه و پاسخنامه تخصصی در گروههای علوم انسانی و ریاضی برگزار خواهد شد. همچنین رشته تجربی علاوه بر دو دفترچه دروس تخصصی یک دفترچه آزمون بهیاری را نیز بهصورت جداگانه خواهد داشت.
وی گفت: کنکور اقدامی ملی است و فعالیتهایی که در این حوزه انجام میشوند نیز ملی هستند، لذا لازم است محیط و شرایط مناسب را برای برقراری عدالت آموزشی و اجتماعی در این حوزه برقرار کنیم.
وی با توضیح در خصوص روند طرح سؤالات تا پایان برگزاری آزمونها، اضافه کرد: با توجه به تغییراتی ناشی از پیشرفت تکنولوژی و کرونا که جامعه با آن مواجه است، هیچ چارهای جز ایجاد تحول در کنکور نیست.
مروتی اشاره کرد: استفاده افراد معدودی از داوطلبین از ابزارهای پیشرفته جاسوسی از معضلات برگزاری کنکور در چند سال اخیر بوده است، لذا لازم است مراقبین و رابطین در این حوزه آموزشهای بیشتری ببینند.
وی ضمن اشاره به الزام عدم استفاده از کاغذ در آزمونهای این سازمان تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که کنکور سال ۱۴۰۳ را بهصورت هوشمند و با استفاده از رایانه برگزار کنیم، در این صورت علاوه بر صرفهجویی در زمان و هزینههای متعدد و همچنین مقابله با هرگونه تقلب و حواشی این آزمون، داوطلب میتواند بلافاصله پس از پاسخدهی از نتیجه آن نیز اطلاع اولیه را پیدا کند.
سرپرست معاونت امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه هوشمندسازی آزمون سراسری گام بلندی است که نیازمند همت بلند است، ادامه داد: اعتبارات مالی و زیرساختهای سختافزاری از مشکلات پیش رو است که در این حوزه با آن مواجهیم، اما خوشبختانه از حیث مسائل نرمافزاری تعداد زیادی از شرکتهای دانشبنیان در پیشروی این هدف با ما همکاری خواهند کرد.
وی در خصوص تأثیر سوابق تحصیلی این آزمون اذعان کرد: درحالیکه حاضر تأثیر سوابق تحصیلی ۴۰ درصد مثبت است و در سال آینده تأثیر آن افزایش خواهد یافت.
علیرضا عزیزی، رئیس مرکز اجرای آزمونهای سازمان سنجش نیز در این جلسه اظهار کرد: کنکور فرآیندی است که اگر بهدرستی و با دقت انجام نشود در بلندمدت نتیجه منفی آن آشکار خواهد شد و کشور به اهداف بلندمدت خود نخواهد رسید. بنابراین درصورتیکه کنکور بهدرستی برگزار نشود، کشور با مشکلات قابل توجهی مواجه میشود.
وی عنوان کرد: در بهمنماه و اسفندماه سال گذشته دو مرحله ثبتنام آزمون سراسری داشتیم و تعداد ثبتنام کنندگان در آزمون سراسری بهصورت تقریبی و بدون غربالگری، یک میلیون و ۴۸۷ هزار نفر بوده است. از این تعداد ۹۱۲ هزار و ۸۶۹ نفر زن و ۵۷۳ هزار و ۸۳۶ نفر مرد هستند.
عزیزی ادامه داد: نسبت ۶۱ درصدی تعداد بانوان شرکتکننده در کنکور نشاندهنده انگیزه بیشتر آنان برای کسب علم و دانش در کشور توسط بانوان است.
عزیزی توضیح داد: ثبتنام در گروه علمی رشته انسانی برخلاف رشته ریاضی با افزایش داوطلبان مواجه بوده است. در گروه علوم انسانی آزمون سراسری سال جاری ۴۱۲ هزار و ۵۸۸ نفر شرکت کردهاند در حالی که در رشته ریاضی این رقم به ۱۴۲ هزار و ۷۲۱ نفر میرسد که تنها ۳۶ درصد از داوطلبین علوم ریاضی را بانوان تشکیل میدهند.
نظر شما