متراکم کننده صنایع نفت و گاز با فناوری بومی تولید شد

تهران- ایرنا- متراکم کننده صنایع نفت و گاز با فناوری بومی به همت یک شرکت دانش بنیان تولید شد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، ‌دستگاه متراکم کننده در صنایع نفت و گاز برای فشرده سازی میعانات و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از متراکم کننده ها برای فشرده کردن گازها استفاده می‌ شود، در حقیقت متراکم کننده ها وسایلی هستند که با صرف انرژی مکانیکی فراوان، سیال را با سرعت به درون خود مکیده و سپس آن را فشرده می‌ سازند.

در اثر این عملیات، دمای گازی که فشرده می‌ شود نیز افزایش می ‌یابد. ‌معمولا گاز پر فشار خروجی از متراکم کننده ها را از یک سیستم خنک‌ کننده عبور می‌دهند تا دمای گاز دوباره به حد معمولی بازگردد.

علیرضا ناصری عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان کاوش صنعت توس که متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالا را تولید کرده است، گفت: دستگاه متراکم ‌کننده می ‌تواند برای فشرده کردن سیالات به کار رود، در برخی دستگاه‌ ها و ماشین‌آلات، متراکم کننده ها وسایلی هستند که توسط آن ها هوا فشرده شده و سپس به سمت قسمت احتراق فرستاده می ‌شود.

براساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی بیان کرد: از جمله ویژگی‌ های کمپرسور گریز از مرکز یا سانتریفیوژ،  جریان رانش شعاعی آن است. هوا با استفاده از پره‌ های شعاعی وارد مرکز پروانه دواری می ‌شود و توسط نیروهای گریز از مرکز به سوی محیط پروانه دوار به بیرون پرتاب می ‌شود. قبل از این‌که هوا به مرکز پروانه دوار بعدی رانده شود، از یک پخش کننده و یک محفظه حلزونی عبور می ‌کند که در این محفظه انرژی جنبشی به فشار استاتیک تبدیل می‌ شود.

متراکم کننده صنایع نفت و گاز با فناوری بومی تولید شدناصری اظهار داشت:‌ دستیابی به ظرفیت ‌های بالا تا ۳۵ هزار کیلو وات، توجیه اقتصادی در استفاده از محرک های جایگزین الکتروموتور، بازدهی بالا در بارهای موقتی که به سیکل اعمال می‌ شود، کاهش نویز و ارتعاش دستگاه به علت حرکت یکنواخت گاز از جمله مزایای متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالاست.

وی بیان کرد: متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالا مطلوب برای صنایعی است که نیاز به مقدار ثابتی از فشار با حجم بالا دارند.

ساختار فشرده و سبک تر به نسبت ظرفیت تولید در مقایسه با سایر کمپرسورها نظیر پیستونی و اسکرو، کاهش مصرف انرژی به نسبت ظرفیت تولید در مقایسه با سایر کمپرسورها نظیر پیستونی و اسکرو، قابلیت اطمینان بالاتر و هزینه نگهداری پایین تر به علت تعداد پایین قطعات و تعداد کمتر قطعات درگیر با یکدیگر، دوره تعمیرات بلند مدت، مقاومت بالاتر نسبت به عوامل محیطی نظیر گرد و غبار، تامین هوای فشرده ۱۰۰ درصد عاری از روغن، توانایی کار با گستره وسیعی از سیال‌ های قابل تراکم نظیر هلیوم، زنون، اکسیژن و نیتروژن مایع از مزیت های دستگاه است.

این مدیر حوزه دانش بنیان با بیان این که تولید متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالا، مانع خروج حجم زیادی ارز از کشور شده است، گفت: حمایت از شرکت های دانش بنیان می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال، در صرفه جویی ارزی نیز نقش بسزایی ایجاد کند. ایجاد حدود ۵۰ فرصت شغلی از جمله مهم ترین دستاوردهای توجه به تولید داخل و محصولات دانش بنیان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha