شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی به نقل از این مقام آمریکایی ادعا کرد بایدن درخواست خاصی از رهبر هند برای انتخاب یک طرف نکرد و همچنین هیچ تعهد قاطعی از مودی برای کاهش خرید نفت از روسیه دریافت نکرد.
پس از پایان این دیدار، این مقام آمریکایی تصریح کرد که رهبران هند و آمریکا توانستند نظرات خود را به شیوه ای گرم مبادله کنند.
این مقام گفت هیچ سوال مشخص و پاسخ مشخصی وجود نداشت، اما رهبران توانستند دیدگاه های خود را به صورت دقیق و صریح تبادل نظر کنند.
وی افزود: سایر کشورها باید انتخاب های خود را انجام دهند. ما فکر نمی کنیم هند باید واردات انرژی روسیه را تسریع یا افزایش دهد.
این مقام گفت، بایدن به جای درخواست، به دنبال تاکید بر زمینه هایی بود که در آنها هند می تواند به "کاهش اثرات بی ثبات کننده جنگ پوتین" کمک کند.
در این دیدار، مودی نگرانی خود را در مورد روابط نزدیک بین روسیه و چین ابراز کرد؛ عاملی که به اعتقاد مقامات آمریکایی می تواند بر موضع هند در قبال جنگ اوکراین تأثیر بگذارد.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا و نارندرا مودی نخستوزیر هند، روز دوشنبه به وقت محلی گفتگوهای مجازی را با محوریت اوکراین و روسیه برگزار کردند.
بر اساس گزارش منابع خبری، نخست وزیر هند در این گفتگو اعلام کرد که به روسیه پیشنهاد کرده است که ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری این کشور با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود گفتگوی مستقیم داشته باشد.
این گفتگوها در حالی انجام می شوند که واشنگتن به دنبال کسب کمک بیشتر از هند با هدف فشار اقتصادی بر روسیه به دلیل تهاجم آن به اوکراین است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما