دفاع مقدس نماد پایمردی و آزادگی ملت ایران است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: دفاع مقدس نماد پایمردی و آزادگی ملت ایران در برابر دشمن متجاوز است.

«فرزاد مخلص الائمه» روز یکشنبه در نشست ستاد گرامیداشت آیین‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت استان مرکزی در اراک، افزود: آیین‌های ملی بویژه در حوزه دفاع مقدس نماد وحدت سلایق است و این ویژگی در هر مناسبتی نیست و می‌تواند عامل موثری برای شکل‌گیری و ارتقای هویت فرهنگی کشور و استان مرکزی قرار گیرد و نباید این فرصت‌ها مورد غفلت قرار گیرند.

وی ادامه داد: آیین‌های تاریخی در حوزه‌های مختلف دفاع مقدس، ملی، مذهبی و منطقه‌ای اگر تجلیل نشوند و به شخصیت‌های موثر در جریانات مرتبط با این آیین‌ها تا زمانیکه خودشان، همرزمان و خانواده‌های آنها هستند، پرداخته نشود در نسل‌های بعدی انکار خواهند شد و یا ظرفیت فرهنگ‌سازی و ظرفیت هویت‌ساز آنها از بین خواهد رفت.

استاندار مرکزی بیان کرد: موارد زیادی در کشور و تاریخ اسلام در ابعاد و مقیاس‌های بسیار بزرگ مانند حادثه عاشورا وجود دارد که هر سال و هر هفته و در بسیاری از مجالس مورد توجه قرار می‌گیرند و بیانگر زنده بودن این موضوع است و در همین ابعاد و مقیاس‌ها مناسبت‌هایی در تاریخ اسلام وجود دارد که به آن پرداخته نمی‌شود و خیلی از افراد گذشته از آن چیزی نمی دانند و چه برسد به اینکه فرزندان این جامعه و نسل جوان بخواهند از آن مطلع باشند.

مخلص‌الائمه اظهار داشت: امامزادگان متعددی در کشور و استان مرکزی داریم که در جنگ و مجاهدت به شهادت رسیدند و مواردی از پیکرهای این عزیران مشاهده شده که پس از سال ها و قرن ها سالم هستند اما از این موضوع کمتر کسی اطلاع دارد.

وی اضافه کرد: به طور مثال آیین قالی شویی مشهد اردهال بزرگداشت و تجلیل از یک واقعه تاریخی است که همواره زنده نگه داشته شده و در ابعاد بین المللی شناخته شده است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای استفاده از این فرصت‌ها باید همه ظرفیت دستگاه‌های اجرایی به شکل هم‌افزا به میدان بیایند و اینکه وظیفه‌ای تقسیم شود و یک دستگاهی اموری را دنبال کند کاری صورت نمی گیرد.

مخلص الائمه افزود: دستگاه‌های اجرایی در استان بویژه مدیرانی که با نگاه انقلابی و ارزشی به تازگی منصوب شده‌اند و مسایل را دنبال می کنند، کمک دهند تا این فعالیت ها با حداکثر همفزایی و همگرایی صورت گیرد.

وی عنوان کرد: آموزش و پرورش در این راستا نقش کلیدی دارد، قشری که خیلی نیازمند است که با ارزش‌های دفاع مقدس آشنا و این نگاه‌ها به آنها منتقل شود، دانش آموزان هستند.  

استاندار مرکزی گفت: بعد از یک دوره نیمه تعطیلی مدارس و مراکز علمی و آموزشی، فضا برای آموزش حضوری فراهم شده که البته سختی‌هایی هم دارد و هنوز برخی خانواده‌ها کنار نیامده‌اند و مقاومت‌هایی می شود که شرایط عمومی به گونه‌ای است که مقداری زمان می‌برد تا حالت خانه نشینی رها شود و به شرایط عادی برگشت داده شود اما باید از ظرفیت آموزش و پرورش ویژه استفاده شود.

مخلص الائمه ادامه داد: بخشی از نقاط ضعف هم که وجود دارد با نگاه انقلابی و ارزشی مدیران جدید تقویت خواهد شد و آموزش و پرورش به تنهایی از عهده‌کار بر نمی آید و تا نهادهای مرتبط مستقیم با موضوعات همراهی نکنند آموزش و پرورش موفق نمی شود.

وی گفت: به هر شکل باید از همه ظرفیت‌ها، تجارب و ابزارها استفاده کرد تا آموزش و پرورش نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در ایام تعطیلات نوروز امسال این افتخار وجود داشت که با حضور جمعی از مسئولان خدمت خانواده‌های شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان رسیدیم و این فرآیند باید سرلوحه امور همه دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.  

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: مدافعان حرم رویش عظیمی در آرمان‌ها و ارزش‌های دفاع مقدس و اسلامی است.

«بهنام نظری» افزود: شهدا به گردن تک تک افراد جامعه حق دارند و این عزیزان رفتند تا ما بمانیم و مقابل دشمنان کمر خم نکنیم.

وی بیان کرد: پاسداری از خون شهیدان وظیفه‌ای همگانی است که باید مورد توجه جدی همه قرار گیرد.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: بیشتر جانبازان و ایثارگران دوران دفاع مقدس به سنین بالا نزدیک می‌شوند و این قشر مشکلات زیادی دارند.

سردار سرتیپ دوم پاسدار «محسن کریمی» افزود: در کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶ هزار و ۲۰۰ شهید استان مرکزی مقرر شد سفیرانی به منازل این عزیران اعزام و مشکلات و چالش‌های آنها فهرست بندی و در نشست های استانی حل شود اما این اقدام متوقف شد.  

وی بیان کرد: محور کار در این راستا باید بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد و سپاه استان مرکزی نیز خود را در کنار این نهاد می داند.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: مهمترین موضوع این قشر به عنوان ولی نعمتان جامعه، توجه به سلامت، بیکاری فرزندان، مسکن افراد بدون مسکن، معیشت و فراهم کردن سفرهای زیارتی و تفریحی است.

سردار سرتیپ دوم پاسدار کریمی اظهار داشت: کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶ هزار و ۲۰۰ شهید استان مرکزی، تنها یک کنگره نبود و حرکت فرهنگی برای تبیین دفاع مقدس بود که پیش نویس آن از سال ۷۲ تهیه و در سال ۹۸ اصل آن اجرا شد.

وی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب بر استمرار این کنگره تاکید دارند و انتظار است رسانه‌ها و بخش‌های مختلف در راستای ارایه خاطرات شهدا به نقل از پدران و مادران شهید و انگیزه جهاد شهدا برای نسل جوان بکوشند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی نیز در این نشست گفت: تمام آحاد مردم و بویژه جوانان و نوجوانان مخاطب ویژه برنامه‌های حوزه ایثار و شهادت هستند اما جامعه ایثارگران در ستاد گرامیداشت از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است.

سرهنگ پاسدار «غلامرضا کریمی» با بیان اینکه استان مرکزی هفت هزار و ۱۰۰ شهید والامقام تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، بیان کرد: ۱۵۹ شهید گمنام نیز در ۶۶ یادمان شهدا در این استان به ختک سپرده شده که هویت پنج شهید آن شناسایی شده است.

وی بیان کرد: همچنین استان مرکزی در جنگ تحمیلی ۱۴ هزار و ۳۸۳ جانباز، ۷۴۹ آزاده، ۷۵ هزار رزمنده و ۲۷۷ مفقود الاثر نیز تقدیم کرده است.  

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: تمام فعالیت‌های حوزه دفاع مقدس استان در راستای تبیین و تحقق شعار سال دفاع مقدس به عنوان ما «مقاوم هستیم» اجرایی خواهد شد و رویکرد برنامه ها جهاد تبیین است.

سرهنگ پاسدار کریمی اظهار داشت: تقویم ستاد گرامیداشت مناسبت‌های دفاع مقدس و مقاومت، امسال از دوم فروردین ماه به مناسبت گرامیداشت عملیات فتح المبین آغاز و تا ۲۴ اسفندماه به مناسبت گرامیداشت عملیات والفجر ۱۰ ادامه دارد و ۴۳ برنامه راهبردی در این خصوص پیش بینی شده که در مناسبت های مهم اجرایی می‌شود.

وی گفت: تجلیل و تکریم از پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت استان مرکزی یکی از برنامه‌های مهم است که بیش از ۳۵ هزار رزمنده و ایثارگر هدف‌گذاری شده و امسال نیز دستگاه‌های اداری استان با توجه به سهم خود باید در این خصوص اهتمام بیشتری داشته باشند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی اضافه کرد: اجرای برنامه‌های فرهنگی در یادمان‌های دفاع مقدس یکی دیگر از اولویت‌های مهم در حوزه ایثار و شهادت است و همچنین تکمیل یادمان ها نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد زیرا در استان مرکزی ۱۲ یادمان تکمیل نشده وجود دارد و بخش دیگری از یادمان‌ها نیز نیاز به مرمت دارند.

سرهنگ پاسدار کریمی بیان کرد: تمام دستگاه‌های اداری استان مرکزی موظف هستند تا ۳۰ فروردین ماه جاری برنامه‌های خود را در حوزه ایثار و شهادت اعلام و در سامانه مربوطه ثبت کنند.

در نشست ستاد گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت استان مرکزی مقرر شد این نشست هر ۲ ماه یکبار برگزار شود.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان و جمعیت بالغ بر یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت، هفت هزار و ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب اسلام کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha