به گزارش ایرنا از سازمان بازرسی کل کشور، ذبیح الله خداییان در گفتوگوی مجازی با «شریف مالکوچ» رئیس آمبودزمان ترکیه و رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و با اشاره به سیاستهای دوگانه غرب در قبال تنش اخیر بین روسیه و اوکراین، گفت: متأسفانه به خاطر زیادهخواهی کشورهای استکباری شاهد فجایعی در برخی از کشورها در آسیا و هماکنون در اروپا هستیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه کشورهای مسلمان سالها و شاید حتی قرنهاست گرفتار چنین فجایعی هستند، حوادث رخداده در افغانستان، لیبی، سوریه، یمن و فلسطین و آوارگی هزاران نفر را ناشی از زیادهخواهیهای کشورهای استکباری دانست.
نائب رئیس انجمن آمبودزمانهای کشورهای اسلامی با ابراز تأسف از برخوردهای دوگانه کشورهای غربی در خصوص حقوق بشر و رویکردهای تبعیضآمیز غرب در قبال جنگ و کشتار انسان های بیگناه در کشورهای اسلامی بیان کرد: مواضع آمریکا و غرب در حمایت از مردم اوکراین متفاوت از حساسیت آن ها نسبت به کشتار مسلمانان به دست استکبار جهانی و ایادی آن ها در منطقه است و این امر حکایت اعتقاد آن ها به تبعیض نژادی است، در واقع آن ها صرفا مردم کشورهای غربی را بشر می دانند و توجهی به مردم سایر کشورها ندارند.
وی ابراز امیدواری کرد با کمک انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی این موضوع به اطلاع ملتهای دنیا برسد.
خداییان با استقبال از دعوت تعدادی دیگر از کشورهای اسلامی برای عضویت در انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی، آن را اقدامی مناسب و در جهت تقویت کشورهای اسلامی دانست و ابراز امیدواری کرد عضویت همه کشورهای اسلامی در انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی، مقدمهای برای پیگیری حقوق بشر اسلامی شود.
وی همچنین نسبت به برگزاری برنامههای آموزشی متنوع برای اعضای انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی در سال میلادی جاری اعلام آمادگی کرد.
کشورهای اسلامی قوی باشند
در ادامه این دیدار، شریف مالکوچ رئیس آمبودزمان ترکیه و رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و با تایید اظهارات رئیس سازمان بازرسی کل کشور ایران مبنی بر سیاستهای دوگانه غرب در برخورد با مسائل حقوق بشر گفت: در سفری که اخیراً به دعوت آمبودزمان مجارستان و برای بازدید از کمپهای مهاجران اوکراین در این کشور داشتم، موضوعی که شما اشارهکردهاید را به وضوح شاهد بودم. این کشور برای پذیرش ۲۸ مهاجر سوری همهپرسی برگزار کرد اما اکنون آغوش خود را برای هزاران نفر آواره جنگ اوکراین گشوده است.
وی خاطرنشان کرد: ما این تبعیضها را میبینیم. مثلاً نخستوزیر لهستان اخیراً در موضعی اعلام کرد که از این لحظه به بعد یک مسلمان را به این کشور راه نخواهیم داد که این مواضع از بُعد حقوق بشر، شرمآور است. ما هم تا جایی که بتوانیم این دوگانگی را به روی آنها میآوریم.
رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی تصریح کرد: راه نجات این است که کشورهای اسلامی قوی باشند و حاکمیت قانون و حقوق بشر را در کشور خود بهجا بیاورند و به کشورهای دیگر نیز بقبولانند.
وی از رئیس سازمان بازرسی کل کشور دعوت کرد تا در اجلاس مهم بین المللی آمبودزمانی با حضور آمبوزمان کشورهای اسلامی و سایر آمبودزمانهای مهم از کشورهای مختلف که قرار است اواخر سال میلادی جاری در ترکیه برگزار شود، شرکت کند.
در بخش ابتدایی این دیدار، مالکوچ گزارشی از نشست اخیر هیات مدیره انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی در مراکش که با بدون حضور سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، ارائه کرد.
آمبودزمان موارد نقض حقوق افراد توسط دولت یا نهادها و شرکتهای مختلف را بررسی و بازرسی میکند. این وظیفه معمولاً توسط دولت یا پارلمان به آمبودزمان محول میشود و به وی استقلال عمل زیادی اعطا میشود.
هدف از تشکیل دفاتر آمبودزمان، حمایت از حقوق افراد در مقابل سوء جریانات اداری است؛ به عبارتی آمبودزمان یک نوع ضمانت اجرایی غیرقضایی برای نظارت بر حسن جریان قانون در کشور و دستگاه دولت و حمایت از حقوق و آزادیها است.
در ایران سازمان بازرسی کل کشور، به عنوان نهاد آمبودزمان فعالیت میکند.
نظر شما