به گزارش ایرنا، «نادر نوروزی» روز پنجشنبه در نشستی با اعضای شورای سیاست گذاری همایش پایگاه جهانی هورامان، از استقبال شهرداری کرمانشاه نسبت به برنامه های فرهنگی، خبر داد.
وی ضمن حمایت از برگزاری همایش هورامان، خاطرنشان کرد: بخشی از ساکنین شهر کرمانشاه ریشه هورامی دارند و یکی از اقوام مهم ما محسوب میشوند و معرفی جاذبه های اورامانات، موجب رونق گردشگری کل استان میشود.
وی افزود: شهرداری کرمانشاه برای مساعدت در معرفی پایگاه جهانی هورامان، مکان هایی را در بوستانها برای برپایی نمایشگاه و ارایه آثار مردم اورامانات و بیلبوردهایی در سطح شهر و همچنین دیگر حمایت های فرهنگی و معنوی خود را در اختیار این پایگاه قرار خواهد داد.
«طالب نیا» رییس پایگاه جهانی هورامان از حسن توجه و دغدغه مندی شهردار کرمانشاه به همایش بین المللی «هورامان، ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» قدردانی کرد.
به گزارش ایرنا، همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار ۲۵ و ۲۶ تیرماه سالجاری به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل میشود.
واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.
به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.
نظر شما