به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، نگاه جهان به بیش از چهار میلیون نفری دوخته شده است که مجبور به فرار از خاک اوکراین شدهاند. این در حالی است که مسیر مهاجرتی میان آفریقا و جزایر قناری تقریبا به طور روزانه و در سکوت، جان افرادی را میگیرد که معمولا ناشناس میمانند.
اینکه مسیر جزایر قناری به خطرناکترین مسیر مهاجرت تبدیل شده است، نه فقط یک گمانهزنی که یک واقعیت است. بر اساس دادههای گردآوری شده سازمان بینالمللی مهاجرت، از هر پنج مهاجری که در جهان در سال ۲۰۲۱، جان خود را از دست داده و یا مفقود شدهاند، یک مورد در اقیانوس اطلس و در مسیر جزایر قناری ثبت شده است.
بر اساس دادههای گردآوری شده توسط این آژانس سازمان ملل متحد از طریق برنامه «مهاجران گمشده»، در سال ۲۰۲۱ در مجموع پنج هزار و ۷۹۵ نفر در مسیرهای مهاجرت به مکان دیگر جان خود را از دست دادند؛ دو هزار و ۴۸ نفر در دریای مدیترانه، یکهزار و ۴۸۸ نفر در آفریقا، یکهزار و ۲۴۸ نفر در قاره آمریکا، ۷۷۹ نفر در شرق آسیا. ۱۳۳ نفر در اروپا و ۹۹ نفر در غرب آسیا.
طبق آمار این نهاد بینالمللی، یکهزار و ۱۰۹ مهاجر در سال گذشته میلادی در مسیر رسیدن به جزایر قناری اسپانیا، جان خود را از دست دادهاند که دستکم ۹۳ نفر از آنها، کودک و نوجوان بودهاند. در سه ماهه نخست ۲۰۲۲ نیز هشت کودک و نوجوان در این مسیر کشته شدهاند. آمار صلیب سرخ نشان میدهد از هر هفت مهاجری که به جزایر قناری رسیدهاند، یک نفر کمتر از ۱۸ سال سن (۱۴ درصد) داشته است.
از سال ۲۰۱۴، دو هزار و ۶۸۶ نفر در مسیر جزایر قناری جان خود را از دست دادهاند که اکثر آنها (دو هزار و ۱۰۰ نفر) در اثر غرق شدن کشته شدهاند.
طبق آمار ارائه شده، امسال تا کنون، عبور از این جزایر جان ۱۷۴ نفر را گرفته است و یکهزار و ۱۰۹ نفر دیگر در سال گذشته کشته شدهاند که مرگبارترین بازه زمانی از سال ۲۰۱۴ و شروع به ثبت سوابق است. ۱۷۴ مورد مرگ که تا کنون در سال جاری ثبت شده است، افزایش ۲۸۷ درصدی نسبت آمار مرگومیر و مفقودی در مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد. (۴۵ مورد).
در سال ۲۰۲۱، جزایر قناری دروازه ورود به اروپا برای ۱۱.۵ درصد از مجموع مهاجرانی شد که به طور غیر قانونی از طریق مرزهای زمینی یا در امتداد سواحل وارد اتحادیه اروپا شدند.
گذشته از بحران مهاجرت در اروپا، رویای دستیابی به زندگی بهتر در قاره آمریکا نیز همواره یکی از مسائل جدی و دردسرساز بوده است. سازمان بینالمللی مهاجرت با اعلام اینکه شمار مهاجرانی که در دو ماه نخست ۲۰۲۲ از طریق جنگل داریِن وارد آمریکای مرکزی شدهاند، سه برابر بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ بوده است، لزوم تخصیص بودجه و همکاری بیشتر را خواستار شد. جنگل داریِن منطقه پیوند آمریکای شمالی و جنوبی در آمریکای مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری افه، در آمریکای لاتین، بحران اقتصادی و اجتماعی ناشی از همهگیری، هزاران نفر را وادار میکند تا کشورشان را ترک کنند، تلاش کنند تا به آمریکای شمالی برسند و «رویای آمریکایی» پیدا کردن کار و رفاه را محقق کنند.
سانتیاگو پاز، رئیس مأموریت سازمان بینالمللی مهاجرت در پاناما در مصاحبه ای با افه گفت: براساس دادههای بیومتریک مهاجرت پاناما، نزدیک به ۱۳۴ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ در حرکت از مسیر جنگل دارین از منطقه مرزی خطرناک این کشور با کلمبیا عبور کردند. رقمی که کم و بیش با مجموع آمار ثبت شده در یک دهه گذشته برابری میکند.
این مقام سازمان بینالمللی مهاجرت افزود: ما حمایتهایی داشتهایم اما متاسفانه به حمایت بیشتری نیاز داریم. پاز از جامعه بینالملل خواست تا «به تلاشهای بیشتری بپیوندند تا بتوان با پدیده مهاجرت از منظر مدیریت منطقهای مقابله کرد و با شناسایی علل، راهحلهای جایگزین به کار گرفته شود».
نظر شما