درآمدهای پایدار برای بودجه‌های شهر قم تعریف شود

قم- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر قم گفت: باید برای بودجه‌های شهر به درآمدهای پایدار مراجعه کنیم تا هزینه‌ها کم، بهره‌وری بالا و فشار به شهروندان تعدیل شود.

به گزارش عصر سه‌شنبه ایرنا از آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، حسین اسلامی در دیدار با آیت‌الله سید محمد سعیدی تولیت این بارگاه ملکوتی، افزود: در این راستا بحث دانش‌بنیان شدن مباحث مدیریت شهری را از شورای اسلامی شهر آغاز کردیم و مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر قم فعال شده است.

رییس شورای اسلامی شهر قم افزود: شورای اسلامی شهر قم در سال جدید به مساله بافت تاریخی و قدیمی ورود پیدا کرده و مصوباتی مبنی بر کاهش پهنه بافت تاریخی برای رفع محدودیت ها و همچنین مجوز ساخت یک طبقه بیشتر در بافت فرسوده را پیشنهاد کرده است تا مالکان اراضی بافت فرسوده احساس زیان نکنند و افراد بومی مجبور به ترک بافت فرسوده نشوند.

وی با بیان اینکه بودجه سال گذشته شهرداری قم ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که ۹۵ درصد آن محقق شد، گفت: با توجه به تورم، برای سال ۱۴۰۱ بودجه باید با ۴۰ درصد افزایش یا بیشتر منعقد می شد و قم ظرفیت داشت که بودجه ۸ هزار میلیاردی داشته باشد؛ اما به خاطر رعایت حال مردم، اعضای شورای شهر تصمیم گرفتند؛ بودجه ۲۰ درصد افزایش داشته باشد و بنابراین رقم ۴ هزار و ۲۵۰ میلیون تومان مصوب شد.

اسلامی گفت: تکمیل ضلع شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) نیز در سال جدید در دستور کار جدی قرار گرفته است و با توجه به هزینه سنگینی که دارد، تدابیری اندیشیده شده و بخشی از مشکلات هم مربوط به مسایل حقوقی و قضایی طرح های ضلع شرقی حرم است که کار پیچیده و زمانبری است.

رییس شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب نسبت به تحکیم بنیان خانواده، کمیته بانوان و امور خانواده در شورای اسلامی شهر قم تشکیل شد.

وی افزود: در این زمینه، جلسات متعددی با مسئولان استانی برگزار شده و این کمیته با موضوع‌هایی از قبیل زنان بی سرپرست و بد سرپرست و فرزندان ناشی از طلاق فعال شده و به صورت منسجم و ضابطه مند در حال پیشروی است.

اسلامی با اشاره به موضوع «عدالت‌محوری» در مناطق شهری قم گفت: در شهر مقدس قم مناطق ۲ و ۶ نسبت به دیگر مناطق امکانات پایین‌تری دارند از این رو برای تحقق عدالت در مناطق قم، کمیته مناطق کم برخوردار تشکیل شد تا ظرفیت های رشد این مناطق را رصد کند و مناطق برخوردار، پشتیبان این مناطق کم برخوردار شوند.

رییس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: در قم ۱۷ طرح نیمه تمام داریم و اولویت شورای اسلامی شهر قم این است که امسال این طرح ها به سرانجام برسند و هیچ موردی غیر از این‌ها شروع به کار نشود.

وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ تبصره ای اضافه شد که تمام طرح ها باید پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشند و این پیوست برای شهرداری الزام آور است، گفت: از طرف دیگر در مواردی که مردم احساس می کنند، حقی از آن‌ها توسط شهرداری ضایع شده است، می توانند به کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مراجعه کنند تا ادعای آنان در این کمیسیون بررسی شود و قبل از رفتن به قوه قضاییه مشکلات حل و فصل شود.

اسلامی افزود: کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم در ایام نیمه شعبان خدمات زیادی را ارایه کرد و کمیسیون بودجه نیز اولویت بندی طرح ها را انجام می دهد.          

        

فضاهای ثابتی را برای عرضه محصولات خانگی بانوان ایجاد کنیم

رییس کمیسیون بانوان و امور خانواده شورای اسلامی شهر قم نیز گفت: با هدف تحکیم بنیان خانواده کارگروه‌هایی از جمله آسیب های اجتماعی، مشاغل، آموزش و تعالی و ورزش و نشاط را ذیل این کمیته تشکیل داده ایم و جلسات متعددی را با پژوهشکده‌های فعال در امور زنان و خانواده، حوزه های علمیه، مسئولان و استادان دانشگاه برگزار کرده ایم تا از نظراتشان استفاده کنیم.

نرجس نیازمند افزود: در مباحث آموزشی بودجه ای برای آموزش دیده شده و در بحث مشاغل، بر روی مشاغل زنان و خانواده متمرکز شده ایم و با هدف اشتغال آفرینی و تقویت اقتصاد خانواده ها تصمیم گرفته شد که در بازارهای روز ستون های ویژه بانوان داشته باشیم و فضاهای ثابتی را برای عرضه محصولات خانگی بانوان ایجاد کنیم.          

               

اختصاص پیوست فرهنگی برای طرح‌های شهری

همچنین رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم به اختصاص پیوست فرهنگی برای طرح‌های شهری اشاره کرد و گفت: از دیگر اقدام‌هایی که در دستور کار قرار دارد، بهره گیری از ظرفیت مشارکت‌های مردمی و نخبگانی است.

مصطفی مولایی افزود: از کارهای خوبی که از دوره پنجم شورای اسلامی شهر قم شروع شده، ایجاد خانه موزه ها است که در دوره ششم هم خانه موزه مراجع و خانه موزه هیات ایجاد خواهد شد.

شهر قم دارای هشت منطقه شهرداری است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha