اسدالله محسنزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:در دهههای گذشته توجهی به مجتمع باغات بعنوان بزرگترین مجتمع باغی کشور نشده است به طوری که بخش زیادی از درختان شرکت فرسوده شده و عمر مفید خود را از دست داده است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با بیان اینکه باغات میوه شرکت در دهههای گذشته به دلیل نبود سرمایهگذاری به مجموعهای زیانده تبدیل شده بود، گفت: در حال حاضر از مجموع ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار مجتمع باغات شرکت کشت و صنعت مغان ۱۲۰۰ هکتار بهره اقتصادی دارد و بقیه با عمر بیش از ۳۰ سال فرسوده شده است.
وی از برنامه ریزی برای اصلاح و بهسازی باغات شرکت خبر داد و گفت: در این راستا اخیرا به اصلاح و توسعه ۲۵۰ هکتار از باغات شرکت اقدام شده و این کار در سالهای آینده هم ادامه خواهد یافت.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد امور باغی این شرکت بصورت مکانیزه انجام میشود، افزود: در سال جدید به کاشت باغ جدید گلابی و گیلاس در باغات شرکت اقدام شده و در سالهای آینده هم توسعه خواهد یافت.
محسن زاده افزود: شکوفه دهی ارقام مختلف درختان میوه در حد مطلوب بوده و تلقیح مناسب در گلها هم به خوبی صورت گرفته است.
وی اظهارکرد: با تامین بموقع نهادههای باغی و نظارت دقیق در هرس درختان ، سال گذشته تولید محصولات باغی این شرکت از پنج هزار و ۶۰۰ تن به هفت هزار تن افزایش یافت.
محسنزاده با اشاره به توسعه باغ زیتون شرکت اظهار کرد: کل باغ زیتون شرکت ۳۰۰ هکتار است که ۷۰ هکتار آن سال گذشته ایجاد و برای جلوگیری از خامفروشی و خلق ارزش افزوده نسبت به فرآوری آن اقدام شده و با استحصال کنسرو زیتون در بستهبندیهای شیک روانه بازار مصرف میشود.
افزایش میانگین تولید شیر به ۳۲ کیلوگرم در هر راس
وی با اشاره به افزایش تولید شیر در مجموعه دامپروری شرکت هم گفت: با افزایش تعداد دام از ۱۷ هزار و ۳۰۰ راس به ۱۹ هزار و ۲۰۰ راس و همچنین تامین نهادههای دامی و بهبود تغذیه دامها، میانگین تولید شیر از ۲۷ کیلوگرم در هر راس به ۳۲ کیلوگرم در هر راس دام دوشا رسیده و این امر سبب شده است کارخانه لبنیات شرکت بجای ۲ شیفت کاری سابق با سه شیفت به فعالیت بپردازد.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
این شرکت در اجرای قانون خصوصیسازی در سال ۱۳۸۸ در لیست واگذاریها قرار گرفت و بعد از چهار فقره آگهی درسال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد.
این واگذاری با توجه به اعتراضهایی که بدنبال داشت در شانزدهم مهرماه سال ۱۳۹۹ با پنج رای موافق و یک رای مخالف هیات داوری ابطال شد.
نظر شما