به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ارتباطات و ترویج جایزه مصطفی (ص)، «۵۰۰ شخصیت مسلمان تأثیرگذار»، نام یک نشریه سالانه است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. این نشریه که توسط مرکز سلطنتی تحقیقات راهبردی اسلام منتشر میشود، هر سال تأثیرگذارترین مسلمانان جهان را معرفی میکند. نسخه امسال این نشریه، اوگور شاهین؛ برگزیده جایزه مصطفی (ص) و توسعه دهنده فناوری mRNA را که در واکسن کووید ۱۹ بایونتک نیز استفاده شده است، به عنوان مرد سال معرفی کرد.
افرادی که در فهرست ۵۰۰ شخصیت برتر مسلمان جهان از آنها نام برده میشود، بر اساس دستاوردها و تأثیر آنها بر کشور خود یا جهان اسلام یا جهان بشری طی یک سال اخیر انتخاب میشوند.
در بین این افراد، نام جکی یینگ، برگزیده اولین دوره جایزه مصطفی (ص)، سامی ارول گلنبه و محمد امین شکرالهی، برگزیدگان دومین دوره جایزه مصطفی (ص) و علی خادم حسینی برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی (ص) نیز به چشم میخورد. این برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) در رده «علم و فناوری» در این فهرست قرار گرفتند.
در این نشریه ابتدا ۵۰ مسلمان برتر جهان به ترتیب معرفی شده و سپس نام ۴۵۰ شخصیت برتر دیگر بدون رتبه بندی و بر اساس مناطق جغرافیایی و حوزههای مختلف ذکر میشود. این حوزهها شامل علمی، سیاسی، اداره امور مذهبی، مبلغان و رهروان معنوی، بشردوستی/خیریه و توسعه، مسائل اجتماعی، تجارت، علم و فناوری، هنر و فرهنگ، قاریان قرآن، رسانهها، مشاهیر و ستارههای ورزشی و افراطگراها است.
نظر شما