۱۶۰ بیمار مبتلا به اوتیسم از بهزیستی گلستان خدمات می‌گیرند

گرگان - ایرنا - سرپرست اداره‌کل بهزیستی گلستان گفت: ۱۶۰ بیمار مبتلا به اوتیسم که اختلال آنان تایید شده از این اداره‌کل خدمات دریافت می‌کنند.

عارف کیانی روز شنبه همزمان با روز جهانی اوتیسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: راه‌اندازی مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال اوتیسم و مراکز چندمعلولیتی با کاربری اوتیسم در مناطق کم برخوردار از اقدامات این اداره‌کل برای ارایه خدمت به این بیماران است.

وی بیان کرد: مرکز درمان و آموزش اختلال اوتیسم در گرگان با ظرفیت اسمی ۵۰ نفر اکنون ۴۴ نفر از مبتلایان به این اختلال را تحت پوشش دارد.

وی یادآور شد: همچنین مرکز افق در گنبدکاووس با ظرفیت اسمی ۳۰ نفر خدمات لازم را به جامعه هدف ارایه می‌کند که این مرکز پایگاه غربالگری تشخیص و تایید قطعی اختلال اوتیسم گلستان است.

سرپرست اداره‌کل بهزیستی گلستان گفت: سهم سازمان مرکزی و خانواده‌ها در مبلغ پرداخت یارانه هر مددجو در این مراکز، به ترتیب ۱۵ میلیون و سه میلیون و ۱۰۰ ریال است.

کیانی با اشاره به برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اوتیسم در گلستان، افزود: به دلیل اهمیت تشخیص و مداخلات توانبخشی بهنگام این اختلالات در سنین طلایی مداخلات در ۲ تا پنج سالگی و با توجه به تنوع و وسعت برنامه‌های مداخله‌ای برای اجرای برنامه درمانی منظم‌تر و دارای ساختار، تدوین و اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال اوتیسم در دستور کار قرار گرفته است.

۱۶۰ بیمار مبتلا به اوتیسم از بهزیستی گلستان خدمات می‌گیرند

سرپرست اداره‌کل بهزیستی گلستان گفت: در سال ۹۶ برنامه غربالگری در استان انجام شد و از سال ۹۹ به بعد این کار در قالب برنامه غربالگری ملی اوتیسم در حال انجام است.

کیانی اظهار داشت:‌ راه‌اندازی سامانه ملی و  الکترونیک غربالگری و تشخیص اختلال اوتیسم خـدمت دیگری است که در راسـتای اجرای برنامه غربالگری، تشـخیص و مـداخله در این اختلال در گلستان انجام می‌شود.

۱۶۰ بیمار مبتلا به اوتیسم از بهزیستی گلستان خدمات می‌گیرند

سرپرست اداره‌کل بهزیستی گلستان با اشاره بسته آموزشی "روزنه" ویژه مداخلات خانواده محور به عنوان آموزش خانواده‌ها گفت: بهزیستی توجه ویژه‌ای در ارتباط با مداخلات بهنگام و توجه به نقش والدین در این مداخلات دارد و معتقدیم حضور دائم در مراکز آموزشی و توان‌بخشی ویژه و انجام فعالیت‌های مختلف آموزشی و توان‌بخشی به صورت انفرادی در افراد دارای اوتیسم، به دلیل وجود نقایص ارتباطی به‌ عنوان برجسته‌ترین ویژگی‌ها، خطر گسترش این ناتوانی را افزایش می‌دهد.

کیانی اظهار داشت: برنامه مداخلات خانواده محور در اختلال اوتیسم، برنامه‌ای برگرفته از دیدگاه توان‌بخشی مبتنی بر جامعه است که در آن، فعالیت اصلی مداخله بر عهده والدین نهاده شده و ارزیابی‌ها و هدایت برنامه توسط متخصصان مختلف حیطه توان‌بخشی و آموزش انجام می‌شود.

وی بیان کرد: در این برنامه، والدین و اعضای خانواده فرد دارای اختلال اوتیسم، از جمله افراد کلیدی در این روش در نظر گرفته می‌شوند که به همین منظور حضور والدین در برنامه‌ها و انجام فعالیت‌های توانبخشی و آموزشی در منزل می‌تواند کارایی برنامه‌ها را بیشتر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha