۷ هزار میلیارد ریال برای پارک‌های علم و فناوری در بودجه مصوب شد

گرگان - ایرنا - عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره‌به این که قانون جهش تولید دانش‌بنیان تا پایان فروردین ماه جاری ابلاغ خواهد شد، گفت: مجلس در بودجه امسال هفت هزار میلیارد ریال در ردیف وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای پارک‌های علم و فناوری قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا سیدمحسن دهنوی عصر چهارشنبه در جلسه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گلستان در گرگان‌ اظهارداشت: انتظار داریم تا این بودجه به صورت عادلانه و منصفانه باشد.

وی بیان کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان پنج مزیت مهم برای پارک‌ها دارد که یکی از آنها عضویت رییس پارک علم و فناوری استان، در شورای برنامه‌ریزی است.

وی یادآور شد: متاسفانه پارک و شرکت‌های دانش‌بنیان‌ تاکنون نقشی در تولید و اقتصاد نداشتند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از وظایف پارک علم و فناوری است، اما پارک باید در زمینه تسهیلاتی که شرکت‌ها دارند با روش‌های مختلف تسهیل‌گری کند.

دهنوی ادامه داد: در این زمینه لازم است بخش خصوصی توانمند پای کار بیاید و یا مسوولین استان از محل تبصره ماده ۱۸، مبلغی را به اشتغال دانش‌بنیان اختصاص دهند.

وی افزود: اگر مسوولین گلستان بتوانند مشکل تهیه زمین را حل کنند، در بخش ساخت و ساز از منابع مختلف ما آن‌ را تامین خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: از آنجایی که مزیت رقابتی این استان دامداری، کشاورزی و صنایع تبدیلی است، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان باید به سمت سوق داده شوند.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: گلستان جزو قطب تولید توتون و بسیاری از محصولات کشاورزی است، اما در بخش محصولات دچار خام‌فروشی هستیم.

دهنوی اظهارداشت: بانک، مالیات و بیمه سه بمبی هستند که جلوی تولید را گرفته‌اند.

وی با اشاره به این که بانک‌ها پول را در سوداگری می‌برند و علاقه‌ای به علم و دانش ندارند، گفت: از آنجایی که تسهیلات باید در قبال وثیقه باشد، در قانون جهش تولید دانش‌بنیان بانک‌ها موظف شدند، ضمانت‌نامه‌های صندوق پژوهش و فناوری استان را قبول کنند.

وی یادآور شد: سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از محل ورآمدهای ناخالص ملی، کمتر از یک درصد است که باید به ۱۰ درصد برسد.

استاندار گلستان با اشاره به برگزاری جلسه‌ای در بهمن ماه سال قبل با شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: یکی از مصوبات آن جلسه تخصیص هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان استان بود که تاکنون ۵۰ درصد آن از محل تبصره ۱۸ محقق شده است.

علی‌محمد زنگانه در این جلسه اظهارداشت: گلستان در نظام مسائل عمده‌اش در بخش زیرساخت‌ها مشکل دارد و در حالی که استان‌های دیگر از دلارهای ارزان قیمت برای ایجاد زیرساخت‌ها بهره بردند، گلستان از این موقعیت نتوانست استفاده کند.

وی بیان کرد: در سفر رییس جمهور به گلستان چهار هزار میلیارد ریال برای توسعه شرکت‌ها و محصولات دانش‌بنیان و مجموعه پارک علم و فناوری مصوب شده است.

وی افزود: برای خرید کارخانه نوآوری و در اختیار گرفتن ملک فعلی، بنا بود که هزار میلیارد ریال معاونت علمی فناوری رییس جمهور، هزار میلیارد ریال از منابع استان و هزار میلیارد ریال هم بانک به صورت تسهیلات پرداخت کند که شهرداری قیمت این‌ مکان را افزایش داده و در حال رایزنی و تعامل با آنان هستیم.

استاندار گلستان گفت: بخشی از زمین پایانه صادراتی استان به سایت مورد نظر شرکت‌های دانش‌بنیان تعلق خواهد گرفت و برای تکمیل فاز دوم کارخانه نوآوری در گرگان و نیز ایجاد همین کارخانه در گنبدکاووس، هر همکاری لازم باشد انجام خواهیم داد.

زنگانه اظهارداشت: از سوی دیگر پارک علم و فناوری زمین‌های بلااستفاده را شناسایی کند تا اقدامات لازم در خصوص تغییر کاربری را انجام و سپس در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد.

وی تاکید کرد: هر مدیری که در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان برایش هدف مشخص و تعیین شده، باید به وظایفش عمل کند.

وی با تاکید بر ایجاد دپارتمان در داخل دستگاه‌های مختلف برای شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: جلسه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باید مرتب برگزار و سهم شرکت‌های دانش‌ بنیان از محل رشد هشت درصدی بودجه مشخص شود.

در این جلسه تعدادی از مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان به بیان مشکلات خود پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha