هنگامه سیمیاری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: مرگ و میر، صدمات و ناتوانی های ناشی از حوادث رانندگی از جمله چالش های مهم تأثیرگذار بر سلامت جامعه محسوب می شود که متاسفانه در ایام نوروز به حداکثر خود رسیده است.
وی با بیان اینکه انسان، جاده و وسیله نقلیه سه عامل مهم در تصادفات است، اظهار داشت: بر اساس مطالعات و بررسیهای صورت گرفته، انسان به عنوان عامل اصلی در تصادفات مقصر شناخته شده است.
این کارشناس ادامه داد: علل انسانی مرتبط با تصادفات را نیز می توان به چند بخش زمینه ای، رفتاری، روان شناختی و عوامل مرتبط با بیماری ها و اختلالات جسمی و استفاده نکردن از لوازم ایمنی دسته بندی کرد.
سیمیاری بیان کرد: جوانان در سن ۱۸ تا ۲۵ سال بیشتر در معرض حوادث رانندگی قرار دارند و بیشترین آمار مرگ و میر در جوانان ۱۹ تا ۲۵ سال ناشی از تصادفات رانندگی است.
وی همچنین عنوان کرد: میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات در مردان ۲ برابر زنان است که باید برنامه ریزی لازم برای کاهش آن صورت گیرد.
این کارشناس سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان افزود: هوشیاری، تمرکز، زمان مناسب و همچنین واکنش سریع از عواملی است که میتواند میزان تصادفات را کاهش دهد.
وی ادامه داد: ضروری است که شهروندان در هنگام رانندگی در فواصل طولانی مدت نسبت به سلامت جسمی خود توجه لازم را داشته باشند به عنوان مثال استفاده نکردن از عینک در افرادی که نیاز به عینک دارند موجب کاهش میدان دید در راننده می شود و همین امر می تواند اثرات جبران ناپذیری بر جا بگذارد.
سیمیاری افزود: مصرف داروهای خواب آور هنگام رانندگی به هیچ عنوان توصیه نمی شود همچنین خواب آلودگی ناشی از اختلال خواب شبانه که منجر به کاهش سطح هوشیاری فرد می شود، از بزرگترین عوامل ایجاد حوادث و تصادفات جاده ای است.
یک کارشناس حوزه سلامت:
تصادفات جادهای یکی از شایعترین علل مرگ و میر جوانان است
۱۰ فروردین ۱۴۰۱، ۱۱:۲۲
کد خبر:
84700053
قزوین-ایرنا- کارشناس برنامه جوانان مرکز بهداشت شهید بلندیان گفت: تصادفات جادهای یکی از شایعترین علل مرگ و میر جوانان است و باید برنامه ریزی لازم برای کاهش آنها صورت گیرد.
نظر شما