زعفر احدزاده روز چهارشنبه به بهانه روز جهانی کتاب کودک اظهار کرد: پژوهشهای انجام شده وجود رابطه مستقیم بین وضعیت اقتصادی و کتابخوانی را نشان میدهد و از یاد نبریم والدین کتابخوان، فرزندان کتابخوان خواهند داشت زیرا آنها به عنوان الگوهای رفتاری نقش بسزایی در تربیت روانی، فکری و روند اجتماعی شدن فرزندان خود دارند.
وی نخستین عامل موثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه فرزندان را والدین دانست و بیان کرد: اگر لذت و شیرینی خواندن کتاب بیش از پیش بازگو شود و دنیای بدون خشونت و سرشار از عشق و عطوفت کتاب درست تبیین شود، در بهبود شرایط موجود مؤثر خواهد بود و برای مثال چه بهتر است والدین قسمتی از عیدانه خود را اختصاص به هدیه کتاب به فرزندان و کودکان اقوام و همسایهها اختصاص دهند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل فواید توسعه فردی کتاب و کتابخوانی را افزایش تمرکز، توسعه تفکر نقاد، تقویت تواناییهای نوشتاری، تفریح مفید و کمهزینه، آشنایی با تاریخ و سرگذشت دیگران و اجتماعیتر شدن ذکر کرد و افزود: جامعهای فرهیخته است که شهروندان آن به کتاب و کتابخوانی اهمیت دهند و آن را جزو اولویتهای خود قرار دهند، چرا که پیشرفت یک جامعه در گرو کتابخانهها و منظومههای آموزشی، پرورشی و فرهنگی است.
وی خاطرنشان کرد: آینده فرهنگی جامعه در گرو کنشهای امروزی این منظومهها و نهاد بسیار مؤثر خانواده است که در دراز مدت جامعه محصول فرهنگی آن تلقی میشود.
احد زاده گفت: وقتی در نگرش متولیان کتاب و فعالیتهای فرهنگی در اولویتهای بعدی قرار میگیرد، در فرایند توسعه با شکل مواجه خواهیم شد و اگر دیدگاه اندیشمندان را نیز در این خصوص مطالعه کنیم تاکید صرف به کیفیت آموزشها در سنین پایین دارند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل رسانههای نوظهور را در فاصلهگیری از یار مهربان "کتاب" بیتاثیر ندانست و با اشاره به این که کانون تخصصیترین و گستردهترین کتابخانههای کودک و نوجوان را در کشور دارا است، ادامه داد: فعالیتهای کتاب محور اصلی در راس تمام برنامهها قرار دارد.
این مقام مسوول همچنین با اشاره به اقداماتی که در زمینه خلق و نشر کتاب در استان صورت گرفته، افزود: سالهای اخیر مهمترین دورهای بود که به این امر در کنار سایر امورات مربوط به حوزه کودک و نوجوان توجه مضاعفی صورت گرفت.
به گفته احدزاده مستندسازی آثار فاخر این نسل در استان در قالب کتاب بیسابقه بوده و به تناسب موضوعات آثار این نسل در قالب کتابهای مختلف چاپ شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل خاطرنشان کرد: در سالی که گذشت ۲ کتاب نگارگران افتخار که حاوی آثار برگزیدگان بینالمللی در حوزه نقاشی بود و کتاب یک وعده لبخند حاوی آثار برگزیدگان مهرواره سراسری یک وعده لبخند که استان برای اولین بار میزبانی یک رویداد مهم فرهنگی، هنری و ادبی را بر عهده داشت، اقدامی بود که ببار نشست.
وی گفت: برای فصل بهار امسال نیز مجموعه داسـتانهای برگزیده نویسندگان کودک و نوجوان در حوزه دفاع مقدس در قالب کتاب آوای آفتاب با همکاری بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس آماده انتشار شد.
احد زاده همچنین اظهار کرد: در سالی که گذشت شاهد نشر برخی آثار خوب برای کودکان در استان بودیم که از جمله آنها کتاب مقدس اردبیلی به قلم حبیب یزدانی نویسنده و شاعر توانمند استان و داستانهای سارا به قلم فاطمه سارا نباتی توسط انتشارات نیکان امروز منتشر شد.
وی یادآورشد: همچنین ترجمه ارزشمند کتاب یک روز بهاری از آثار نیک باترورث نویسنده شهیر جهانی در حوزه کودک و نوجوان در ۳۴ با رعایت استانداردهای لازم توسط ساناز آذینفر مترجم خوشنام حوزه کودک و نوجوان استان از جمله آثار برجستهای است که بزودی توسط انتشارات نیکان امروز منتشر خواهد شد.
در سال ۱۹۶۷ بنیانگذار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان پیشنهاد کرد دوم آوریل زادروز "هانس کریستین اندرسن" نویسنده مشهور ادبیات کودک به عنوان روز جهانی کتاب کودک نامگذاری شود و این روز معادل ۱۴ فروردین خورشیدی میباشد.
نظر شما